Autor Zpráva
laijk
Profil
Zdravím, akým systémom zobrazujete články na stránkach?? chcem sa opýtať aký postup je najlepší, aký používate vy, v seriály na linuxsofte to autor znázornil takto. Mám na mysli konkrétne tento kód:
<?
function ukazclanek ()
{
  if ((string)$_REQUEST["clanek"]<>'') $mujclanek=$_REQUEST["clanek"]; else $mujclanek="uvod";
    if (is_file("./".$mujclanek.".htm")):
      $nazevclanku=$mujclanek.".htm";
      require $nazevclanku;
    elseif (is_file("./".$mujclanek.".php")):
      $nazevclanku=$mujclanek.".php";
      require $nazevclanku;
    else:
      $nazevclanku=$mujclanek.".htm";
      require "notfound.php";
  endif;
}
?>


chcem vedieť či je nejaký lepší spôsob ako tento,dá sa spraviť navigácia jednoduchšie? alebo úspornejšie na kód? ďakujem za rady.
blaaablaaa
Profil
laijk:
Clanky mame ulozeny v databazi.
laijk
Profil
no tu to je nazvané že články, ale myslel som to že napr. kliknem na nejakej stránke na "registráciu" a zobrazí sa mi vlastne index.php ale (v tomto prípade) v premennej $nazevclanku bude registracia.php -> príklad;
ALEBO sa zobrazí celá stránka registracia.php - chcem vedieť, ktorý postup je lepší,jednoduchší, viacej sa používa.
Pebrach
Profil *
Já volám vše z indexu. Například index.php?clanek=1
Pak si vytáhnu z té určité adresy ty údaje
$clanek = $_GET['clanek'];

Následně pak vypisuji podle toho příslušného slova články. Já mám články uloženy v databázi. Nejdřív vyzkouším, zda článek existuje
list($existujeclanek) = MySQL_Fetch_Row(MySQL_Query("SELECT id FROM fclanky WHERE nazev = '$clanek'"));

A pak už mi nebrání nic v tom vypisovat pomocí podmínek dané články.
if ($existujeclanek ==""){
  echo "článek neexistuje";
  } else {
  echo ""článek;
  }

Ovšem nevím, jak to máš na mysli ty, když nemáš články uložené v databázi.
laijk
Profil
Pebrach:
v tom seriály to nazval článok, no napíšem to ešte raz, je to vlastne stránka- že mám index.php v ňom klikndm napr. na registráciu, a BUĎ sa mi otvorí stránka registrácia.php - ktorú budem mať upravenú ako index.php len s iným obsahom ALEBO sa otvorý stránka index.php (ešte raz) a obsah sa zmení ako v tom odkaze, ktorý som dal, chcem vedieť ako je to lepšie robiť, lebo keby sa mi mala otvoriť stránka registrácia.php tak by som ju musel (ako všetky ostatné) upraviť celú podľa index.php.
Rellik
Profil
Na upravování všech stránek jako indexu zapomeň. Zmyslíš si něco změnit a pak budeš přepisovat soubory všechny. Jednodužší je to udělat jedním indexem, ve kterém se mění obsah. Více viz: http://firstpage.profitux.cz/?page=stranky
laijk
Profil
Rellik:
čiiže takto sa to robí? ďakujem toto som presne hľadal :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0