Autor Zpráva
Peky
Profil
Čauky,
potřeboval bych od vás malou radu. Vytvořil jsem web s iframem a potřeboval bych, aby se roztahoval vertikálně podle okna.

Četl jsem tady jednu diskuzi a podle rad jsem nebyl schopen zprovoznit ani jednu variantu, jsem začátečník. Poraďte prosím co je nejlepší.

Nadefinoval jsem si v CSS rozměry v procentech. V IE to funguje podle mých představ, ale v Mozille a v Opeře to nefachá.

Poraďte prosím.
Peky
Profil
Ještě jsem zapomněl napsat, že je to na http://www.la-ma.cz
wosa
Profil
Chtělo by to nějakou ukázku.
Takhle nevim, jestli se ifram nachází v tabulce či přímo v body.

Pokud se nachází v body a height="50%" (příklad) tak v Mozille se to zobrazí 150px vysoké. Správně by to mělo být 0 ale vývojáři Mozilly asi uznali za vhodné použít 150px.

Jak jsem napsal, předpokládám, že se nachazí v prvku body. Takže aby jsi mu mohl nastavit procentní výšku, musí mít body nastaveno nějakou absolutní hodnotu height (například: height='650px').

<html style="height: 1000px; background: blue;">
<head>
<title>ifram v procentech</title>
</head>
<body style="background: green;">
<iframe frameborder="0" height="50%" width="100%" marginheight="0" marginwidth="0" src="iframe.html" style="background: red">
</body>
</html>

Tohle by se mělo zobrazit dle tvého očekávání. Protože teď se prohlížeče přepnou do quirks modu.
wosa
Profil
Ukázka, ale pozdě:)
Mno, moc (teda vůbec jsem to nestudoval) ale jestli chceš dosáhnou správného zobrazení v Mozille tak změň DOCTYPE na
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd">
Ale, jak říkám, nedíval jsem se jak máš dělaný layout atd..

Jinak, nevidim důvod používat tu iframe.
Peky
Profil
No tak to mi moc nepomůže, to už mi je pak procentuální vyjádření k ničemu, protože spočítat si, že 50% z 1000px je 500px na to nepotřebuju počítač. Já potřebuju, aby to bylo 50% z okna a ne z nejaké absolutní hodnoty. Samozřejmě, jak jsi to napsal, tak to funguje. Ale díky za názor. Jo a ukázka je na tom webu, jehož adresa je výše.
Peky
Profil
Jo fajn, tak na Mozille už je to správně, ale Opera pořád nic. (jdu zkoušet tu novou deklaraci)
Jo a ještě tedy co jiného použít než iframe abych měl stále vidět hlavičku a zápatí???
Zkoušel jsem overflow, ale to nebylo moc dobré. Díky za nápady.
wosa
Profil
Jo fajn, tak na Mozille už je to správně, ale Opera pořád nic. (jdu zkoušet tu novou deklaraci)
Jakou verzi Opery používáš?

Jo a ještě tedy co jiného použít než iframe abych měl stále vidět hlavičku a zápatí???
Prostě použiješ dvou-sloupcový layout.

Mno, ještě jedna možnost aby to jelo všude stejně je použít height="600px". (Ale nejsem si jist jak je to se standardem)
Peky
Profil
No jo, to je pravda, ale to je právě to, že když pak máš větší rozlišení, tak vše vypadá dost malé. Takhle když se to roztáhne, tak to nevypadá tak hloupě. Zkusím ještě podráždit tu Operu a jinak to tak asi nechám :-)
Dík moc za tvůj čas.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.