Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Raze Profil |
#1 · Zasláno: 25. 8. 2011, 17:08:47
Ahoj,
dělám si piškvorky převážně v php, lokální hru jsem již dostal do "hratelné" fáze piskvorky.cekuj.net Chtěl bych si ale zahrát i s někým po internetu. Potřeboval bych, aby když se vloží data do databáze (kde ukládám jednotlivé tahy), tak aby se o tom dozvěděl protivník a došlo k aktualizaci stránky (stačí jednoduchý refresh, nic víc). Šlo by to vyřešit tak, že by se vždy čekalo do uplynutí časového limitu, třeba 30sec a pak se to aktualizovalo, ale není to zrovna vhodné řešení. Byl bych moc rád za nějaké nasměrování :) |
||
Raze Profil |
#2 · Zasláno: 25. 8. 2011, 19:18:33
Tak jsem to vzal z jiného úhlu pohledu a dělám to tak, že div s hraci plochou aktualizuju přes jquery každou sekundu... Akorát mám problém, že v loadovanem divu nefunguje diakritika :(
|
||
Kajman_ Profil * |
#3 · Zasláno: 25. 8. 2011, 20:40:45
Lepší to bude naprogramovat jinak. Z hlediska odezev je vhodná java, také jsem kdysi viděl varinatu postavenou přes flash. U nás se teď začíná jeden projekt postavený na websockets, který ale podporují jen některé novější prohlíčeže.
Prozatím diakritiku možná vyřeší správně uvedené kódování v http hlavičce. |
||
peta Profil |
#4 · Zasláno: 26. 8. 2011, 08:31:04
Ono by slo pouzit i metarefresh. Pripadne zkombinovat s iframe.
Pro diakritiku mas neco chybne nastavene, zkus php header(). "aktualizuju přes jquery každou sekundu" To neni dobry napad. Ja pouzivam 17s a aktualizaci pri kliknuti na plochu, pokud hrac je na tahu. Proc v divu ale resis diakritiku? div by mela byt jen plocha, ne? To ostatni obslouzis pres js. |
||
Raze Profil |
#5 · Zasláno: 26. 8. 2011, 09:16:50
Zkusil jsem php header(), ale ani přes nastavení na utf-8 mi to diakritiku nebralo, přitom při nastavení ISO 8859-2, to funguje - ale zase ne všechny znaky.
Do hrací plochy zahrnuju i stav hry pod hrací plochou, kde se diakritika vyskytuje. Jinak by nešlo vidět, který hráč je na tahu a kolik zbývá času. Na ten metarefresh se podívám, slyším o tom poprvé. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0