Autor Zpráva
Raze
Ahoj,
dělám si piškvorky převážně v php, lokální hru jsem již dostal do "hratelné" fáze piskvorky.cekuj.net
Chtěl bych si ale zahrát i s někým po internetu. Potřeboval bych, aby když se vloží data do databáze (kde ukládám jednotlivé tahy), tak aby se o tom dozvěděl protivník a došlo k aktualizaci stránky (stačí jednoduchý refresh, nic víc). Šlo by to vyřešit tak, že by se vždy čekalo do uplynutí časového limitu, třeba 30sec a pak se to aktualizovalo, ale není to zrovna vhodné řešení.

Byl bych moc rád za nějaké nasměrování :)
Raze
Tak jsem to vzal z jiného úhlu pohledu a dělám to tak, že div s hraci plochou aktualizuju přes jquery každou sekundu... Akorát mám problém, že v loadovanem divu nefunguje diakritika :(
Kajman_
Profil *
Lepší to bude naprogramovat jinak. Z hlediska odezev je vhodná java, také jsem kdysi viděl varinatu postavenou přes flash. U nás se teď začíná jeden projekt postavený na websockets, který ale podporují jen některé novější prohlíčeže.

Prozatím diakritiku možná vyřeší správně uvedené kódování v http hlavičce.
peta
Ono by slo pouzit i metarefresh. Pripadne zkombinovat s iframe.
Pro diakritiku mas neco chybne nastavene, zkus php header().
"aktualizuju přes jquery každou sekundu" To neni dobry napad. Ja pouzivam 17s a aktualizaci pri kliknuti na plochu, pokud hrac je na tahu. Proc v divu ale resis diakritiku? div by mela byt jen plocha, ne? To ostatni obslouzis pres js.
Raze
Zkusil jsem php header(), ale ani přes nastavení na utf-8 mi to diakritiku nebralo, přitom při nastavení ISO 8859-2, to funguje - ale zase ne všechny znaky.
Do hrací plochy zahrnuju i stav hry pod hrací plochou, kde se diakritika vyskytuje. Jinak by nešlo vidět, který hráč je na tahu a kolik zbývá času.

Na ten metarefresh se podívám, slyším o tom poprvé.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0