Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
xMartin Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 8. 2011, 01:17:41
ahoj, potřebuji poradit a myslím, že konkrétně tento problém se tu neřešil.
Mám 2 jakékoly systémy (např 2x wordpress) a potřebuji nějak univerzálně vyřešit, jak je dát na jednu doménu. Mám dvě databáze. Jeden web bude na domena.cz a druhý na domena.cz/druhyweb. A já právě potřebuji, aby se ten druhyweb (například složka) chovala naprosto stejně, jako kdyby to byla cizí doména. Prostě by měla vlastní pravidla, mysql, mod_rewrite a nechovala by se nijak jako součást toho prvního webu. Bezproblému by na ní šel třeba nainstalovat wordpress. Problém také je, že ten první systém má nějaká pravidla v mod_rewrite pro podobu url a když něco jen tak nahraju do složby /druhyweb/ tak to nebude fungovat ikdyž bych tam nahrál jen index.html. Ty wordpressy byly pouze příklad, potřebuji to univerzální. Také mě napadlo, že by ten druhý web se nainstaloval na doménu třetího řádu a pak nějak přes mod_rewrite se zobrazoval na té doméně 2. řádu, ale to nevím nevím. Jsou nějaké možnosti? Mockrát děkuji |
||
jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 28. 8. 2011, 09:45:27
xMartin:
„Ty wordpressy byly pouze příklad, potřebuji to univerzální.“ Univerzálně to asi nepůjde. Bylo by zřejmě nutné upravit soubor .htaccess u nadřazené složky, aby se nevztahoval na tu podřízenou. Pokud ale mají být dva systémy na jednom webu, zřejmě půjde o oddělené projekty, a tak by bylo asi lepší použít samostatnou (sub)doménu než ten druhý dávat do podsložky jednoho. |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0