Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
neznalek Profil * |
#1 · Zasláno: 16. 9. 2011, 14:24:36
Dobré odpoledne,
chtěl bych požádat o pomoc. Nejsem schopen vycentrovat na střed jednotlivé položky li v menu. Zkoušel jsem už snad vše (ale asi ne, když to pořád nefunguje). Tak bych Vás chtěl požádat o pomoc, popřípadě o "nakopnutí". Li položky jsou záměrně ohraničeny 1px solid green pro přehlednost (důvod proč přetékají). Viz.: www.webpage.unas.cz |
||
Trejpa Profil |
#2 · Zasláno: 16. 9. 2011, 15:10:53
neznalek:
Protože necháváš zbytečně plavat i odkazy v položkách seznamu, nemají proč být vycentrované. Zruš jejich plavání. |
||
margin Profil * |
#3 · Zasláno: 16. 9. 2011, 18:04:27
Koukni a uprav si menu, které ti bude více vyhovovat:
http://teststranek.kvalitne.cz/menu6/ - pevná šířka http://teststranek.kvalitne.cz/menu7.3/ šířka podle délky textu odkazů, protože ve tvém případě mají odkazy výrazně odlišnou délku textu, tak bych doporučil toto řešení Jsou i další možnosti, ale výše uvedené řešení jsou v případě, že požaduješ centrování, nejjednodušší. |
||
Someone Profil |
#4 · Zasláno: 16. 9. 2011, 20:05:48 · Upravil/a: Someone
Zdravím, doufám, že chápu váš problém správně. No... Vaše položky menu mají
width: 150px width: 900px; border: 1px green solid; #menu { width: 912px; } by to mohlo vyřešit, pokud to není to co jste potřeboval tak se omluvám, přeci jen jsem začátečník, ale snažím se být nápomocný. |
||
neznalek Profil * |
#5 · Zasláno: 19. 9. 2011, 07:29:17
Hned první odpověď vyřešila můj problém, děkuji všem za ochotu mi pomoct.
|
||
margin Profil * |
#6 · Zasláno: 19. 9. 2011, 07:46:22
neznalek:
Tak to jsem možná nepochopil dotaz, pokud šlo o vycentrování textu odkazů v položkách menu, já bych to dal odkazům 100% šířku a vyházel zbytečné deklarace: #menu li a { color: #FFFFFF; float: left; /* nebo display: block; */ line-height: 35px; width: 100%; } |
||
margin Profil * |
#7 · Zasláno: 19. 9. 2011, 08:13:29
Šlo by to i bez pevné šířky, úprav by bylo více, dávám tu jen pravidla, kdy došlo ke změnám:
#menu { text-align: center; } #menu li { border: 1px green solid; display: inline; /* položky budou inline, tedy odrážek a vycentrované v #menu */ padding: 10px 0; font-size: 14px; font-weight: bolder; } #menu li a { color: #FFFFFF; line-height: 35px; padding: 10px 20px; } |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0