Autor Zpráva
Jana5
Profil *
Ahoj,
začínám s PHP a vložila jsem do svých stránek kontaktní formulář, chtěla bych se zeptat na dvě otázky.
Formulář funguje ale:
1. tlačítko odeslat nemá text "odeslat", můžete mi poradit co do kódu vložit aby tlačítko tento text obsahovalo?
2. Když odešlu formulář, jako potvrzení o odeslání nebo neodeslání informací z formuláře mi vyskočí text. Pochopila jsem že to je spodní část kódu php:
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>" ;
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje</p>";

Zkoušela jsem to změnit, ale nedošla jsem výsledku, který by místo pouhého vypsání textové informace o odeslání odkazoval na jinou stránku např. "odeslany_formular.html", ze kterého bych se vrátila zpět na "kontakt.html" s nevyplněným kontaktním formulářem (u použití tlačítka zpět u prohlížeče - se vrátím k vyplněnému formuláři). Můžete mi prosím poradit jak upravit kód, abych po odeslání formuláře "skočila" na např. "odeslany_formular.html"?

odkaz na zatím rozpracovaný web je: http://eff-art.mysteria.cz/kontakt.html

php:
<?php
function autoUTF($s)
{
if (preg_match('#[\x80-\x{1FF}\x{2000}-\x{3FFF}]#u', $s)) // detect UTF-8
{
return $s;
}
elseif (preg_match('#[\x7F-\x9F\xBC]#', $s)) // detect WINDOWS-1250
{
return iconv('WINDOWS-1250', 'UTF-8', $s);
}
else // assume ISO-8859-2
{
return iconv('ISO-8859-2', 'UTF-8', $s);
}
}

function cs_mail($to, $predmet, $zprava, $head = "")
{
$predmet = "=?utf-8?B?".base64_encode(autoUTF($predmet))."?=";
$head .= "\nMIME-Version: 1.0\r\n";
$head .= "Content-Type: text/plain; charset=\"utf-8\"\r\n";
$head .= "Content-Transfer-Encoding: base64\r\n";
$zprava = base64_encode(autoUTF($zprava));
return mail($to, $predmet, $zprava, $head);
}

$osloveni = $_POST['Kontaktní formulář'];
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$prijmeni = $_POST['prijmeni'];
$email = $_POST['email'];
$text = $_POST['text'];

if ($jmeno!="" and $prijmeni!="" and $email!="" and $text!="")
{
cs_mail("mail@mail.com", "Kontaktní formulář Taichi Zábřeh", "$osloveni $jmeno $prijmeni\n$text", "From: " . $email);
echo "<p><strong>Váš e-mail byl úspěšně odeslán</strong>.</p>" ;
}
else
{
echo "<p>Váš e-mail se <strong>nepodařilo odeslat</strong> pravděpodobně jste nevyplnili všechny údaje</p>";
}
?>

Díky moc.
Jana5
Someone
Profil
Jana5:
No k tomu prvnímu dotazu:
<input type="submit" value="Odeslat" class="odeslat" txt >

Value toho tlačítka určí co bude mít v sobě napsáno.
Mimochodem, nemám tušení k čemu je tam to "txt" něco mi říká, že to tam nemá co dělat nebo aspoň jsem se s tím nesetkal, pokud je to něco účelného tak se omluvám.
<form action="posli.php" method="post" > 
Tohle je hlavička formuláře, po kliknutí na tlačítko odeslat se dostanete na stránku posli.php, která obsahuje odesílací kód. Jestli dobře chápu chápu co chcete udělat tak je možnost na tuto stránku vložit nějaké tlačítko, které bude odkazovat zpět na hlavní stránku.
Jana5
Profil *
Díky, vyzkouším se s tím poprat.
Jana5
Profil *
Funguje to! Úžasné! Díky moc!

Jana5

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0