Autor Zpráva
Errant
Profil *
Zdravim, dělám na takových experimentálních stránkách a zajímalo by mě, jak by se dala udělat stránka, která by se táhla "do nekonečna" na všechny strany. Respektive abych to přiblížil, něco jako jsou google maps, nebo jakýkoli maps- čili že můžu táhnout myší dolu a nahoru, nebo šikmo a ty stránky se budou posouvat bez scrollbaru.
joe
Budeš zobrazovat pouze takový obsah, který je potřeba - tedy to, co je vidět, to ostatní nikoho zajímat nebude, když to bude vedle monitoru :-) V případě map tedy stačí uchovat pozici kliknutí a zpracovat s pozicí kurzoru, kde bylo tlačítko puštěno. Souřadnice pak porovnat a zobrazit správný obsah, takže je v tom jen počítání. Asi tak bych si tipl, že ty mapy budou vytvořené.
Errant
Profil *
Takže v praxi to znamená - jestli to dobře chápu - že bych každýmu objektu, který budu chtít aby na téhle nekonečné stránce ležel prostě přiřadil nějaké pevné souřadnice a potom bych je nějakym způsobem porovnal s tim kde mam kurzor? Mě je jasný, že se nenačítaj okamžitě všechny prvky který sou za okrajem stránky, ale právě nerozumim tomu jak je načíst, případně i uložit...a jak docílit právě toho, když tedy potáhnu tu stránku doleva aby se mi načetly objekty který mam vpravo..
joe
V praxi to znamená, že si tu mapu rozkouskuješ do mřížky (celkový rozměr třeba 400x400 pixelů, jeden dílek mřížky třeba 20x20pixelů) a pak hýbeš s těma jednotlivýma dílkama. Tzn. že když chytneš a posuneš, některé se ti schovají, jiné zobrazíš a pokud jsi tam ještě nenačítal data, načteš je. Ty načtené se (asi) budou ukládat do cache, takže by snad ani nemuselo být nutné to nijak řešit.
Errant
Profil *
JO, já sem mezitím studoval trochu zdroják a s tim co sem vysosal a s tim co píšeš mam už docela představu - díky moc

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0