Autor Zpráva
lukasxxxk
Profil *
Zdarvim, mám udělám elektronický test a chtěl bych udělat aby byl časově omezen a po x minutách, se prostě odeslaly výsledky do db a test byl ukončen, ale nemám nějak páru jak na to, víte někdo? Dík moc za každou odpověď
pcmanik
lukasxxxk:
Osobne by som na to isiel takto:

Nastavil by som cas povedzme na 30 minut.
Predpoklad, ze otazky su kazda na jednu stranu.

1. Po kazdej otazke by som do databazy ulozil zostavaju cas + vyplnenu otazku
2. Pri kazdej otazke by som z DB zobral cas, a zacal ho odpocitavat cez javascript, ak by sa dostal na 0, tak by sa jednoducho zablokovalo odoslanie formulara, a oznamilo by mu to, ze vyprsal cas.

Ak by bol vypnuty js, tak cas by sa zistoval pomocou php, a medzi kazdymi otazkami by sa porovnaval, s tym, ze ak by bol prekroceny, vyhodilo by to chybu.
YOYO
javascriptem udělat odpočítávání a pak automatické odeslání formuláře ale i pak v php kontrolovat čas protože, javascript se dá podvrhnout,..
edit: pcmanik mne předběhl a lépe popsal,..
nicméně myslím, že posílat data po každé otázce a furt kontrolovat čas je zbytečné,.. data se můžou odeslat až nakonec najednou,..
lukasxxxk
Profil *
To by šlo, to je dobré řešení, ovšem já mám všechny otázky na jedné stránce a odpovědi se odesílají hromadně... :/
lukasxxxk
Profil *
YOYO Díky, zkusim něco najít na tohle ;)
Zechy
YOYO:
Může, ale i nemusí, takhle jsou řešený testy od cisca, že se odešla každá zadaná odpoved a čas, který zbývá, protože pak v případě výpadku může člověk navázat tam kde skončil a test mu i tak neskončí. Přece jenom, u jejich finálního mít napsáno 48 otázek z 50 a najednou kdyby to spadlo... :)
pcmanik
Zechy:
Presne takto som to myslel aj ja, lenze uz sa mi nechcelo tolko toho rozpisovat, to co som popisal, je samozrejme len krajne, ale funkcne riesenie, samozrejme treba zohladnit dalsie veci, zabezpecit to, vychytat muchy. Popripade pridat ajax, moznosti je vela.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0