Autor Zpráva
DJ D8
Profil
Chtěl bych nějak vyřešit tento problém:

Mám 12 polí, když kliknu např. na pole 2 a 4, označí se mi a po náslenem kliknutí na tlačítko budu odkázán na adresu: http://web.cz/kategory/1-2

Snad je to srozumitelné...

Nejspíš je to kombinace Java a PHP scriptu, nevím kde začít hledat ani jak to vyřešit, nejsem v php zběhlý, proto moc děkuju za každou radu.
okolojdouci
Profil *
DJ D8:
Snad je to srozumitelné...

Není. Nevím co je "pole" (zatržítko?) a jaká je souvislost mezi poli 2,4 a adresou web.cz/kategory/1-2.
DJ D8
Profil
Dobře zkusím jinak.

Popíšu co přesně chci.

Je 12 znamení, chci na web hodit aplikaci, kdy si uživatel zvolí svoje a partnerovo znamení a pak se odkáže na stránku s popisem těch dvou.

To znamená člověk klikne na svoje zn. "panna" a partnerovo "lev" a klikne na "ukázat"...

Kliknutím půjde na adresu: httt://web.cz/panna-lev

Snad lepší vysvětlení :)
Ugo
Profil
viděl bych 2 řešení
1. udělat formulář GET a v htaccessu přesměrovat pomocí [R] - hrozné
2. ukládat si hodnoty kliknutí do proměných v javascriptu a na tlačítko dát onclick=document.location
3. bod 2 bez tlačítka, že to na druhé znamení automaticky přesměruje

něco jako ...
na obrázek - onclick="nastav('panna')"
<script>
var znameni=array();
var counter=0;
function nastav(hodnota) {
  if(counter>1) counter=0;
  znameni[counter]=hodnota;
  counter++;
  //bez tlacitka navic volat funkci ...
  //presmeruj();
}
function presmeruj() {
  if(znameni[0] && znameni[1]) {
    document.location.href="httt://web.cz/"+znameni[0]+"-"+znameni[1];
  }
}
</script>


tohle by mohlo fungovat a je to velice jednoduchý, akorát ta podmínka nevim.. v JS nerad kontroluju jestli je nastaveno, nevim vůbec jak, vždycky to nějak sesmolim proti =="" ==undefined ==null atp. prostě děsně :D

4. jinak ale mě nic rozumného nenapadá :)
DJ D8
Profil
To by šlo :) teď ještě všechno s mejma schopnostma rozfungovat :D

Díky moc, kdyžtak se ještě ozvu :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0