| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| ChouLu Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 11. 2011, 09:39:48
Zdravím,
Hledal jsem zde na foru,ale nenasel jsem co jsem potřeboval :( seznam mi zaindexoval stary URL (napr index.php?akce=epizoda&id=2) ale ja tento systém prestal pouzivat a jedu na hezkejch URL domen.cz/epizody/1-nazev a prave ted bych potreboval presmerovat z te stare verze na nove URL, mam ted nastaveno ze vse kde je akce se presmerovava na index,ale ja bych chtel aby se mi presmerovalo presne na to co zadam :) Díky |
||
| Kajman_ Profil * |
#2 · Zasláno: 14. 11. 2011, 09:53:54
Takové přesměrování si udělejte v php, .htaccess si ten název nedokáže vymyslet.
|
||
| ludekbrno Profil * |
#3 · Zasláno: 14. 11. 2011, 09:59:28
To přesměrování původních url na idnex je podle mě blbost jak hrom. Pokud tam není přesměrování na novou variantu url (což asi snadno nejde), tak tam má jednoznačně být hlavička 404 a informace, že url byly změny, případně navigační menu a pomocí sitemap.xml ukázat vyhledávačům nové url. Přesměrováním všech původních url na index se v tom vyhladávačům udělá hrozný bordel.
|
||
| ChouLu Profil * |
#4 · Zasláno: 14. 11. 2011, 14:00:22
diky za odpoved,
me jde predevsim o to aby mi postupne z vyhledavace zmizeli ty staré URL |
||
| ludekbrno Profil * |
#5 · Zasláno: 14. 11. 2011, 16:58:47
ChouLu:
Tak nejhorší možná cesta je přesměrováním zrušených URL na index, aniž by šla návštěvníkům a vyhledávačům jednoznačná informace o tom, že URL už neexistuje. K tomuto je přímo určený stavový kód HTTP 404 v hlavičce, který informuje jakoukoliv návštěvu (vč. vyhledávače) o tom, že požadovaná URL je trvale zrušena a tyto URL z vyhledávání postupně zmizí. Je nelogické a když hromada URL, které původně měly vlastní obsah, hodí návštěvu (i vyhledávač) na úvodní stránku, kde se ale vůbec nedozví, proč se tak stalo a že zadali neexistující URL. Správně má návštěvník dostat textovou informaci, že požadovaná stránka už neexistuje a případně nabídku navigačního menu pro pokračování a informaci o zrušení URL musí dostat i vyhledávač prostřednictvím kódu HTTP 404. Jinak počítej s tím, že tě vyhledávače budou mít velmi neradi a po zásluze takový web "odmění". |
||
|
Časová prodleva: 15 let
|
|||
0