Autor Zpráva
Kordor
Profil *
Dobrý den, koupil jsem si knihu PhP 5 a MySQL5 jsem u konce knihy a chci si zkusit vlastní Redakční Systém. Prosím vás nemohl by toto někdo opravit? Byl bych opravdu vděčný.Snažil jsem se to opravit sám ale bohužel jsem nadělal víc škod než užitku. Snad mi tu někdo pomůže.Odkaz
Heslo: phpamysql
Majkl578
Neúspěšně jsem se pokusil o spuštění.
Upřímně řečeno, pokud tenhle kód je výstupem celé knihy, tak bych ji vzal a spálil.
Ten kód je naprosto nepoužitelný. A to hned z několika důvodů:
a. Nebude fungovat jinde než na Windows - SQL dotazy používají jednou velká písmena, jindy malá, asi jak se zrovna chce.
b. Celé je to psané v kódování windows-1250, nikde o tom ale není v meta tagu zmínka - výsledkem je (na unixových systémech) rozsypaná stránka.
c. Závislost na short_open_tag=on, což je nežádoucí.
d. Proměnné jsou psané s diakritikou.
e. Obalení kódu do nesmyslného while všude v redakce/ je smyslpostrádající nesmysl.
A dalo by se pokračovat.

Snad se najde někdo ochotný s Windows a popostrčí tě o něco dále. Já bych musel přepsat půlku kódu, abych jej vůbec spustil.
Kordor
Profil *
:/ A nevíš kde bych se to naučil krom linuxsoft? Tam je to opravdu na nic.
pcmanik
Kordor:
Clanky na linuxsofte aj ked su stare su dobre urobene.
jenikkozak
Kordor:
Prosím vás nemohl by toto někdo opravit?
Těch 37 souborů nepotřebují vůbec opravit. Je lepší nápad je smazat a začít znovu.
Když někdo po přepisu půlky kódu to spustí, stejně bude nucen to celé předělat. HTML výstup je hrozný. Budeš-li chtít přidat třeba jen jedinou věc do hlavičky (třeba informaci o kódování), budeš muset přepsat všechny soubory.
Chybí jakýkoliv náznak o snahu to zabezpečit. Nikde se neověřují vstupy od uživatele, přes cookies se neustále posílá jméno a heslo uživatele, hesla v databázi se ukládají jako prostý text.

Tam je to opravdu na nic.
Oproti této hrůze je zlaté snad cokoliv.
Kordor
Profil *
A nenašel by se někdo kdo by mi poradil ten nejjednodušší příklad redakčního systému abych se z něj něco naučil?
Mastodont
Redakční systém je dost velká pálka, tím bys rozhodně začínat neměl. Zkus něco jednoduššího na jedno téma, třeba kalendář akcí (formulář pro zadávání akce, formulář pro vyhledávání, výpis)
Dokys
Profil *
Mastodont:
Redakční systém je dost velká pálka, tím bys rozhodně začínat neměl. Zkus něco jednoduššího na jedno téma, třeba kalendář akcí (formulář pro zadávání akce, formulář pro vyhledávání, výpis)
To jsem už udělal....Nebo něco z toho alespoň vím jak bych to udělal.
Potřebuji si už vytvořit nějaký ten RS.
A proto ještě jednou:

Kordor:
A nenašel by se někdo kdo by mi poradil ten nejjednodušší příklad redakčního systému abych se z něj něco naučil?
jenikkozak
Dokys:
A proto ještě jednou:
Mastodont:

Redakční systém se skládá ze spusty částí, které si můžeš vytvořit samostatně a na které najdeš spoustu příkladů ke studiu na internetu. Kalendář máš, fajn. A co registrace uživatelů, jejich přihlašování, odhlašování, změna údajů, vkládání článků (hodí se pořešit nějaký WYSIWYG), zobrazování článků, editace, mazání, správa kategorií, třeba vlastní statistika návštěvnosti, možnost přidávat obrázky do galerie, hodnocení příspěvků, nějaké diskusní fórum. Až tyto části budeš mít, jednoduše je spojíš do sebe. „Nejjednodušší příklad redakčního systému“ nepotřebuješ. Už proto, že kdybys ho měl, žádný RS bys nepotřeboval vytvářet.

Ale trváš-li na tom, že chceš hrůzu uvedenou výše upravit, dej si inzerát do Prací a zakázek, třeba se najde někdo, kdo to za pár tisícovek opraví.
Krakatoa
Nejsem odborník, ale docela se mí líbí KCMS a KBoard. To první je RS a to druhé fórum od stejného autora.
Obsahuje i album, upload obrázků, administraci, různé práva pro uživatele, možnost nastavení jazyka, WYSIWYG editor pro vkládání článků, správa sekcí, anketa atd.
Kód v něm je přehledný, podle mě nejpřehlednější, co jsem kdy v RS viděl, nikdy jsem se neučil OOP, ale v něm jsem to nějak pochopil, jak to vše funguje.
Já si ho osekal k obrazu svému s tím, že jsem sloučil KCMS a KBoard do jednoho.
... takže pokuch chceš něco upravovat, doporučuju toto.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0