Autor Zpráva
roboti006
Profil *
Ahoj. Napadl mě celkem dobrý nápad ale neví jak jej provést:
Stránka na které by byly ikony, které by (např. jako odkazy) mohly po kliknutí otevřít nové okno s nějakou stránkou, nebo ještě lépe stránku otevřít v jakémsi "nadoknu" (všechno ztmavne, objeví se ten skript nebo ta stránka). Uživatel by mohl přenášet ikony z místa na místo, a jejich pozice by se ukládala (asi cookies??)... Nevíte jak bych to mohl udělat... pokudmožno v nejavaskriptovém provedení, popř. jestli to vůbec je možné... Díky
panther
roboti006:
měnit pozici elementu při podržení tlačítka myši jinak než JavaScriptem nelze.

JavaScriptově hledej „drag&drop“, to tvé „nadokno“ by mohl být lightbox, nebo si nějaké popup okno snadno můžeš vytvořit sám (pokud k němu nepotřebuješ žádné speciální efekty, jde to na pár řádek v CSS).
roboti006
Profil *
Drag&drop jsem používal ve Flashi, (AS2,3) myslím že JS je podobné jako AS... Jak na to ukládání pozice do cookies?
Zobrazí se ty ikony když nebude mít uživatel zaplý JS (bez přesouvání, jen zobrazení)?
panther
roboti006:
Zobrazí se ty ikony když nebude mít uživatel zaplý JS (bez přesouvání, jen zobrazení)?
pokud nebudou tvořené JavaScriptem, resp. budou mít noscript alternativu, pak samozřejmě ano.
roboti006
Profil *
A jde udělat i "přichycení" do fiktivní tabulky? (něco podobného jako tady)?
blaaablaaa
roboti006:
ano
roboti006
Profil *
Fajn, tak já to možná někdy zklohním :)

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0