Autor Zpráva
Solidgauleiter
Profil
Zdravím. Pomohli by si ste mi s dačím prosím?
Potrebujem spraviť niečo takéto :
Mám stránku na free hoste endora.cz
Mám tam formulár, ktorý sa mi odošle na mail.
Potrebujem spraviť to že by mi formulár zobrazilo dajme tomu od 11:00 do 21:00.
Ak by nebol ten čas tak by tam bol napr. obrázok s textom. Formulár funguje len od 11:00 do 21:00.

Ako to spraviť ? Myslím že k tomu budem potrebovať najmenej PHP, javascript a html k tomu obrázku zrejme. Pomohol by si mi s tým prosím ? Nechcem od vás aby ste mi všetko spravili. Len mi pomohli.


Ďakujem.
Str4wberry
Profil
V PHP viz funkce date. V JS objekt Date, ale takto získaný čas nemusí konvenovat s časem na serveru, takže bych doporučil to PHP.
Someone
Profil
Něco takového?
<form method="POST">
  <input type="submit" name="formular" value="Odeslat" />
</form>
<?php
  if (isset($_POST['formular'])) {
    $cas = date("H:i");
    $od = "11:00";
    $do = "21:00";
    if ($cas>$od and $cas<$do) {
      echo "Je vhodná doba.";
    }
    else {
      echo "Není vhodná doba.";
    }
  }
?>
Solidgauleiter
Profil
Someone. Neviem či by to fungovalo.

Str4wberry. Niečo v SK/CZ ? Viem, mal by som vedieť dobre angličtinu ale ešte ju tak dobre neviem :/

// TOTO bude dobré ? Neviem či je to o tom ako to ENG. Ale asi áno.

// No prečítal som si to. No nechápem, ako spravím to, aby mimo toho času nahradilo formulár obrázkom.
Str4wberry
Profil
Neviem či by to fungovalo.
Zkusil jsi to? Dělá to jen trochu něco jiného.

No nechápem, ako spravím to, aby mimo toho času nahradilo formulár obrázkom.
Tak potom nechápeš naprosté základy. U kódu od Someone si můžeš všimnout „Je vhodná doba.“ a „Není vhodná doba.“ — to nahradíš formulářem, respektive obrázkem. A vyhodíš tu podmínku if (isset($_POST['formular'])), protože ten formulář chceš zobrazovat jen někdy.
Solidgauleiter
Profil
No spravil som príklad. Ale nejde mi to.

    <?php
  if (isset($_POST['objednavka'])) {
    $cas = date("H:i");
    $od = "15:00";
    $do = "21:00";
    if ($cas>$od and $cas<$do) {
      echo "<form name="objednavka" id="objednavka" action="drak.php" method="post" onsubmit="return over()">
<label for="vyber">Výber, veľkosť, prílohy</label><br>
<select name="vyber[]" size="1" class="styled" style="width:180px">
<option value="Iné jedlo... (viď poznámky)" selected="selected"> Iné jedlo uvediem do poznámok </option>
<option value="MARGHERITA">MARGHERITA</option>
</select><select name="velkost[]" size="1" style="width:60px">
<option value="Malá"> Malá </option>
<option value="Veľká"> Veľká </option>
</select><input type="text" name="prilohy[]" value=" Vpíšte požadované prílohy" onfocus="if (this.value==' Vpíšte požadované prílohy') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value=' Vpíšte požadované prílohy'; return false; }" style="width:170px" />    
<div id="rows"></div>
<a style="float:right;margin-top:-32px;cursor:pointer" onclick="add_row();" title="Pridať ďalšiu objednávku..."><img src="images/plus.png" alt="+"></a>
<label for="meno">Meno, priezvisko</label><br>
<input type="text" id="name" name="meno" value=" Vaše meno" onfocus="if (this.value==' Vaše meno') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value=' Vaše meno'; return false; }" style="width:150px" />
<input type="text" name="priezvisko" value=" Vaše priezvisko" onfocus="if (this.value==' Vaše priezvisko') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value=' Vaše priezvisko'; return false; }" style="width:150px" />    
<br><br><label for="adresa">Adresa, kontakt</label><br>
<input type="text" name="adresa" value=" Vaša presná adresa" onfocus="if (this.value==' Vaša presná adresa') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value=' Vaša presná adresa'; return false; }" style="width:220px" />
<input type="text" name="kontakt" value=" Tel. číslo" onfocus="if (this.value==' Tel. číslo') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value=' Tel. číslo'; return false; }" style="width:120px" />
<input type="text" name="email" value=" Vaša mailová adresa" onfocus="if (this.value==' Vaša mailová adresa') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value=' Vaša mailová adresa'; return false; }" style="width:120px" />
<br><br><label for="adresa">Doplňujúce poznámky</label><br>
<textarea name="poznamky" cols="40" rows="3" onfocus="if(this.value==this.defaultValue)this.value='';" onblur="if(this.value=='')this.value=this.defaultValue;">
Poznámky k objednávke
</textarea><br>
<center><button type="submit" name="submit" value="Odoslať objednávku"> Odoslať objednávku </button>
<button type="reset" name="reset" value="Vymazať objednávku"> Vymazať objednávku </button></center>
</form>";
    }
    else {
      echo "Není vhodná doba.";
    }
  }
?>                

A ukazuje mi formulár a pod tým mám

"; } else { echo "Není vhodná doba."; } } ?>
Str4wberry
Profil
Zdá se, že ten soubor vůbec nezpracováváš jako PHP. Jinak by ti to mělo vypsat chybu.
Solidgauleiter
Profil
No uložil som ho ako php. Výsledok tu.
Chyba na každom riadku skoro. Hlavne tam kde je ten formular. Dobre nato idem vôbec ? Som z toho zmätený :/

Dám sem kód celého php súboru. Zbytočnosti som skrátil/vymazal.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="description" content="Riešime vaše online objednávky" />
<meta name="author" content="Norbert Sándor" />
<link rel="shortcut icon" href="images/favicon.ico">
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script src="js/jquery-1.4.2.min.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/cufon-yui.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/cufon-replace.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/Garamond_Pro_400.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/Garamond_Pro_700.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/Garamond_Pro_italic_400.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/Garamond_Pro_italic_700.font.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/script.js" type="text/javascript"></script>
</script> 
</head>
<body id="page1">
<div id="main">
<!-- HEADER --> 
    <div id="header">
        <div class="hore">
            <div class="logo"><a href="index.html"><img src="images/logo.gif" alt="" /></a></div>
            <div class="icons">
                <ul>
                    <li><a href="uvod.html"><img src="images/icon1-act.gif" alt="" /></a></li>
                    <li><a href="e-shop.html"><img src="images/icon2.gif" alt="" /></a></li>
                    <li><a href="kontakt.html"><img src="images/icon3.gif" alt="" /></a></li>
                </ul>    
            </div>
        </div>    
        <div class="menu">
            <div class="boky">
                <ul>
                    <li><a href="uvod.html"><span>Úvod</span></a></li>
                    <li><a href="novinky.html"><span>Novinky</span></a></li>
                    <li><a href="spoluprace.html" class="active"><span>Spolupráce</span></a></li>
                    <li><a href="e-shop.html"><span>E-shop</span></a></li>
                    <li class="last"><a href="kontakt.html"><span>Kontakt</span></a></li>
                </ul>
            </div>
        </div>
        <div class="headerb">
            <div class="inside">
                <h2>Vybavíme to<b> za vás.</b></h2>
                                        <p>Online objednávky všetkého druhu, formuláre, internetové stránky, e-shopy...</p>
                  <form action="index.html" id="vyrok">
                 <fieldset><a href="objednat.html"  class="link1"><em><b><center>Objednať službu !</center></b></em><br></a></fieldset>
                 <div class="vyuzit1"><fieldset><a href="objednat.html"  class="link4"><em><b>Firmy a gastronomické prevádzky</b></em></a></fieldset></div>
                <div class="vyuzit"><fieldset><a href="spoluprace.html"  class="link1"><em><b>Využiť službu !</b></em></a></fieldset></div>
       </form>
            </div>
        </div>
        <div class="obrazok"><img src="images/header-img.png" alt="" /></div>
    </div>  <!-- header-->
<!-- CONTENT -->    
                <?php
  if (isset($_POST['submit'])) {
    $cas = date("H:i");
    $od = "10:00";
    $do = "21:00";
    if ($cas>$od and $cas<$do) {
      echo "<div class="formular">
<form name="objednavka" id="objednavka" action="drak.php" method="post" onsubmit="return over()">
<label for="vyber">Výber, veľkosť, prílohy</label><br>
<input name="predmet" type="hidden" value="Pizzéria DRAK - Objednávka" ACCEPT-CHARSET="UTF-8">
<select name="vyber[]" size="1" class="styled" style="width:180px">
<option value="Iné jedlo... (viď poznámky)" selected="selected"> Iné jedlo uvediem do poznámok </option>
<option value="MARGHERITA">MARGHERITA</option>
<option value="ŠUNKOVÁ">ŠUNKOVÁ</option>
<option value="ŠAMPIONOVÁ">ŠAMPIONOVÁ</option>
<option value="QUATRO STAGIONI">QUATRO STAGIONI</option>
<option value="HAWAI">HAWAI</option>
<option value="TUNIAKOVÁ">TUNIAKOVÁ</option>
<option value="TUNIAKOVÁ II">TUNIAKOVÁ II</option>
<option value="VIDIECKA">VIDIECKA</option>
<option value="MEXICKÁ">MEXICKÁ</option>
<option value="SYROVÁ">SYROVÁ</option>
<option value="SYROVÁ  II">SYROVÁ  II</option>
<option value="VEGETARIANA">VEGETARIANA</option>
<option value="SALAMOVÁ">SALAMOVÁ</option>
<option value="PESTO">PESTO</option>
<option value="MOZZARELLA">MOZZARELLA</option>
<option value="BROKOLICOVÁ">BROKOLICOVÁ</option>
<option value="BROKOLICOVÁ II">BROKOLICOVÁ II</option>
<option value="FRUTTI DI MARE ">FRUTTI DI MARE</option>
<option value="DRAČÍ DYCH">DRAČÍ DYCH</option>
<option value="DRAČIE OKO">DRAČIE OKO</option>
<option value="BRYNDZOVÁ">BRYNDZOVÁ</option>
<option value="KUKURICOVÁ">KUKURICOVÁ</option>
<option value="BOLOGNESE">BOLOGNESE</option>
<option value="ROMANO">ROMANO</option>
<option value="BIG DRAGONS - POLMETROVÁ PIZZA 50cm">BIG DRAGONS - POLMETROVÁ PIZZA 50cm</option>
</select><select name="velkost[]" size="1" style="width:60px">
<option value="Malá"> Malá </option>
<option value="Veľká"> Veľká </option>
</select><input type="text" name="prilohy[]" value=" Vpíšte požadované prílohy" onfocus="if (this.value==' Vpíšte požadované prílohy') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value=' Vpíšte požadované prílohy'; return false; }" style="width:170px" />    
<div id="rows"></div>
<a style="float:right;margin-top:-32px;cursor:pointer" onclick="add_row();" title="Pridať ďalšiu objednávku..."><img src="images/plus.png" alt="+"></a>



<label for="meno">Meno, priezvisko</label><br>
<input type="text" id="name" name="meno" value=" Vaše meno" onfocus="if (this.value==' Vaše meno') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value=' Vaše meno'; return false; }" style="width:150px" />
<input type="text" name="priezvisko" value=" Vaše priezvisko" onfocus="if (this.value==' Vaše priezvisko') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value=' Vaše priezvisko'; return false; }" style="width:150px" />    
<br><br><label for="adresa">Adresa, kontakt</label><br>
<input type="text" name="adresa" value=" Vaša presná adresa" onfocus="if (this.value==' Vaša presná adresa') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value=' Vaša presná adresa'; return false; }" style="width:220px" />
<input type="text" name="kontakt" value=" Tel. číslo" onfocus="if (this.value==' Tel. číslo') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value=' Tel. číslo'; return false; }" style="width:120px" />
<input type="text" name="email" value=" Vaša mailová adresa" onfocus="if (this.value==' Vaša mailová adresa') this.value='';" onblur="if(this.value=='') { this.value=' Vaša mailová adresa'; return false; }" style="width:120px" />
<br><br><label for="adresa">Doplňujúce poznámky</label><br>
<textarea name="poznamky" cols="40" rows="3" onfocus="if(this.value==this.defaultValue)this.value='';" onblur="if(this.value=='')this.value=this.defaultValue;">
Poznámky k objednávke
</textarea><br>
<center><button type="submit" name="submit" value="Odoslať objednávku"> Odoslať objednávku </button>
<button type="reset" name="reset" value="Vymazať objednávku"> Vymazať objednávku </button></center>
<a href="http://online-svet.sk/kontakt.html"><h6>V prípade, že vám nepríde do 5-10 minút sms potvrdzujúca objednávku, kontaktujte nás.</a><br>Objednávky riešime:<br>
Každý deň: 10:30 - 21:30<br>
</h6><a href="http://online-svet.sk/kontakt.html"><img src="images/onlinesvet.png"/></a>
</form>    
</div>";
    }
    else {
      echo "Není vhodná doba.";
    }
?>                
            </div>
<!-- FOOTER -->
    <div id="footer">
        <div class="footer-nav">
            <div class="left">
                <ul>
                    <li><a href="uvod.html">Úvod</a></li>
                    <li><a href="novinky.html">Novinky</a></li>
                    <li><a href="spoluprace.html">Spolupráce</a></li>
                    <li><a href="e-shop.html">E-shop</a></li>
                    <li class="last"><a href="kontakt.html">Kontakt</a></li>
                </ul>
            </div>
        </div>
        <div class="bottom">Copyright © 2011-2012 ONLINE SVET. Všetky práva vyhradené<br />
            Designed by TemplateMonster | info@i-rs.sk
        </div>
<script type="text/javascript"> Cufon.now(); </script>
</div>
</body>
</html>
Someone
Profil
Solidgauleiter:
Neviem či by to fungovalo.
Zkoušel jsem to a fungovalo mi to... Co ti na tom nejde?
edit: Teď js emse podíval na tvůj kód a...
echo "<div class="formular">....... Divím se jak ti to může vůbec fungovat... Tak buď to použij echo '<div class="formular">'; a nebo echo "<div class='formular'>";
Solidgauleiter
Profil
Mne ani nenačíta stránku.

Dakde mám chybu.
Pôvodná HTML stránka s formulárom.
PHP súbor čo odosiela
PHP stránka s formulárom. Túto mám nastavené na 20:00 až 21:00 aby fungovalo. Takže chcem, aby som teraz prišiel tak mi vypíše že to nejde. A ak prídem po 20:00 tak tam bude formulár. Zatiaľ mi stačí text že nejde. Ak to spravím, dám tam image :)
Solidgauleiter
Profil
Konečne riešenie :D

<?php
  $hodiny=date("G");  //funkcia date() vracia cas vo formate G co znamena iba hodiny od 0 po 23 
  $minuty=date("i");  
  if( $hodiny>=14 ){
    if($hodiny <21 || ($hodiny==21 && $minuty<30) ){ 
?> 
/* To čo bude ukázané v tom čase */

  <?php
    }else{
?>
/* To čo bude ukázané v mimo času */
<?php
    }
  }else{
?>
/* To čo bude ukázané v mimo času */
<?php
  }
?>
/* To čo bude vždy - nemusíte zadať */
YOYO
Profil
tvé řešení má drobnou nevýhodu, že to /* To čo bude ukázané v mimo času */ tam musíš mít 2× ...
ideálně bych zkombinoval oboje zde zmíněné:
<?php
    $cas = date("H:i");
    $od = "14:00";
    $do = "21:30";
    if ($cas>$od and $cas<$do) { // bude fungovat, protože porovnávání podle abecedy je tu stejné, jako podle času
?>
/* To čo bude ukázané v tom čase */
<?php
    }
    else {
?>
/* To čo bude ukázané v mimo času */
<?php
    }
?>
/* To čo bude vždy - nemusíte zadať */
Solidgauleiter
Profil
Dík..Lenže takto mi to dáko nefakčí na minúty :/

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0