Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kachnak Profil |
#1 · Zasláno: 2. 1. 2012, 22:13:13
Zdravím, potreboval by som z fotky spraviť náhľad, čo by nebol problém keby náhľad nemusel byť štvorcový (má obe strany rovnaké). Náhľad potrebujem veľkosti 85x85px.
Pomocou funkcie imagecopyresampled imagecopyresampled($thumb, $source, 0, 0, 0, 0, $width2, $height2, $width, $height); Už len musím nejako orezať boky, ako som naznačil na obrázku: ![]() Za každú odpoveď ďakujem. ps. (možno čo sú vo funkcii tie 0,0,0,0, sa dajú nastaviť nejaké hodnoty) |
||
nemuzu Profil |
#2 · Zasláno: 2. 1. 2012, 22:17:14
ahoj
pracujem s grafikou, takze ti nabizim, ze ti ten subor, kedze to sam nevladzes orezem a pak poslem zpet. kedze je ten subor cudzi to uz je ina pisnicka, ale to je aj tak ci onak myslim. pak sa da vyrobit tento nahlad prez iFrame a par pridanych vlastnosti. som uplny programator amater a casto riesim iFrame, ma uzasne vlastnosti pre moj web. znalosti ohledne neho nemam, ale uz viem ako najdene zdrojaky upravit, aby toto urobili... ok... vyber si |
||
kachnak Profil |
#3 · Zasláno: 3. 1. 2012, 11:04:25
no ja zatiaľ používam tieto väčšie obrázky a vkladám ich do pozadia DIV 85x85 ako background center, DIV má overflow:hidden; čiže to ukáže pekne to čo potrebujem.
Potrebujem to vlastne prerobiť len kvoli facebooku, pretože ten po vložení odkazu hľadá obrázky IMG, a nevie ich vyčítať s background. Ak vložím IMG do DIV ktorý má veľkosť 85x85 a overflow:hidden; neviem nastavit aby ten IMG bol centrovaný na stred tohto DIV horizontálne aj vertikálne. Zatiaľ to vie len vlastnosť background center. |
||
Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 3. 1. 2012, 11:22:22
„možno čo sú vo funkcii tie 0,0,0,0, sa dajú nastaviť nejaké hodnoty“
Přesně tak. V čem máš problém? |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0