Autor Zpráva
Adrián Prelovský
Profil
Zdravím, narazil jsem na malý a taky asi hodně amaterský problém.
V index.php mám:
<form action="./comments/xxx.php">
<p class="body_style">Vaše jméno:</p> <input name="vase_jmeno"><br>     
<p class="body_style">Váš mail:</p> <input name="mail_odesilatele"><br>
<p class="body_style">Předmět:</p> <input name="predmet"><br>
<p class="body_style">Zpráva: </p> <textarea name="zprava" cols="40" rows="15"></textarea><br>
<input type=submit value="Odeslat"> 
<hr>

 <?php include  . ('./comments/komentare.htm'); ?> 

v XXX.php mám:

<?php        
$a = htmlspecialchars($_GET['vase_jmeno']);
$b = htmlspecialchars($_GET['mail_odesilatele']);
$c = htmlspecialchars($_GET['predmet']);
$d = htmlspecialchars($_GET['zprava']);

 $data = file_get_contents('komentare.htm');


 echo "Váš komentář byl odeslán";
file_put_contents('komentare.htm', 'Jméno: '.$a.'<br>Mail:'.$b.'<br>Předmět:'.$c.'<br>Zpráva:'.$d.'<hr>'.$data);
?>

Nevím jak udělat to aby se po include XXX.php v index.php písmo formátovalo tak jak potřebují, nevím kde to udělat. Předem díky za rady! A.P.
panther
Profil
Adrián Prelovský:
PHP generuje HTML, které se dá následně stylovat. Jak připojit k HTML dokumentu stylopis, najdeš zde.
Adrián Prelovský
Profil
To mi je houby platné to už jsem zkoušel, nový komentář se v souboru komentare.htm zařadí úplně nahoru dokumentu.


panther:
To mi je houby platné to už jsem zkoušel, nový komentář se v souboru komentare.htm zařadí úplně nahoru dokumentu.
koudi
Profil
Adrián Prelovský:
No samozřejmě, že bude na začátku. Musíš obrátit pořadí zápisu do souboru, takže
file_put_contents('komentare.htm', $data.'Jméno: '.$a.'<br>Mail:'.$b.'<br>Předmět:'.$c.'<br>Zpráva:'.$d.'<hr>');
nebo ještě jednodušeji
file_put_contents('komentare.htm', 'Jméno: '.$a.'<br>Mail:'.$b.'<br>Předmět:'.$c.'<br>Zpráva:'.$d.'<hr>', FILE_APPEND);
Davex
Profil
Adrián Prelovský:
nový komentář se v souboru komentare.htm zařadí úplně nahoru dokumentu
A to je špatně?

Asi se musí ta načtená data ze souboru přidávat při zápisu na začátek a ne na konec.
Adrián Prelovský
Profil
Davex:
Už jsem to vyřešil, nad <?php include... > jsem napsal <body class="styl"> a funguje jak má, díky za stráveny čas.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: