Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
AAAnonym Profil |
#1 · Zasláno: 17. 1. 2012, 17:07:39
zdravim mám tady dotaz ohledne toho. jak udělat pozadí složené z jednotlivých částí. (Každá část by byla stejná, kromě té nejvyšší a nejnižší) Tyto části by se skládaly pod sebe tolikrát, jak je velký obsah stránky a tvořilo by takový rámec, do něhož by se psal text stránky.
Mylím, že to bude mít něco společného s <p style="background-image: url('pozadi.gif'); background-repeat: repeat-y"> |
||
AAAnonym Profil |
#2 · Zasláno: 18. 1. 2012, 07:13:42
ok, spatně formulované, napíšu to jinak. chci zkrátka, aby se nějaké obrázkové pozadí směrem dolů roztahovalo podle délky textu. Jak to jde udělat?
|
||
AAAnonym Profil |
#3 · Zasláno: 19. 1. 2012, 16:04:43 · Upravil/a: Moderátor (editace znemožněna) 19. 1. 2012, 19:47:12
Nikdo neví???
Mělo by to vypadat nějak takto: Celé pozadí by tvořil tento pergamen. Jeho délka by se roztahovala podle obsahu textu ve stránce. To přece není tak složitý dotaz, ne? Edit: A mělo být tak, aby text nepřesahoval přes toto pozadí. |
||
Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 19. 1. 2012, 16:21:08
Jak to udělat? Buď mít pro obsah tři obaly — jeden bude mít jako pozadí vršek, jeden spodek a jednomu se bude v ose Y opakovat. Nebo jeden obal s opakujícím se pozadím, kterému absolutně napozicuješ dva elementy jako vršek a spodek.
|
||
zacatecnik Profil * |
#5 · Zasláno: 19. 1. 2012, 16:46:33
Str4wberry:
„jeden bude mít jako pozadí vršek, jeden spodek a jednomu se bude v ose Y opakovat.“ Ano, samozřejmě ale jaký kód existuje na to, aby se to opakovalo jen tolikrát, kolik je dlouhý obsah stránky? |
||
Str4wberry Profil |
#6 · Zasláno: 19. 1. 2012, 18:11:28
|
||
AAAnonym Profil |
Na téhle stránce už jsem byl aspoň 5 krát a pokud jsi měl tímto na mysli repat-y, tak to nejde, protože to se opakuje pořád dolů a dolů donekonečna jenže já potřebuji něco, co se mi bude opakovat třeba jenom čtyřikrát, nebo pětkrát.
Neexistuje něco třeba jako: (4*(repeat-y))? |
||
Str4wberry Profil |
#8 · Zasláno: 19. 1. 2012, 19:49:02
To, že se to bude opakovat donekonečna, ale přece ničemu nevadí.
|
||
AAAnonym Profil |
#9 · Zasláno: 20. 1. 2012, 16:12:26
Jak myslíš a mohl bys mi prosím poradit kód jak udělat vršek pozadí, jak spodek a jak prostředek? Nevím, jak to navázat na sebe.
|
||
Plaváček Profil |
#10 · Zasláno: 20. 1. 2012, 16:34:16
AAAnonym:
Pokud fakt hodláš použít výše uvedený obrázek, pak je nutné poznamenat, že navázaní na sebe, aby fungovalo za každých okolností, je prakticky nemožné. Žádný jednoduchý kód (kromě již zmíněného repeat-y) na to neexistuje. |
||
AAAnonym Profil |
#11 · Zasláno: 20. 1. 2012, 18:01:03
no ale některé stránky to používají. nemusí to fungovat za každých okolností, stačí aby to prostě nějak fungovalo
|
||
Str4wberry Profil |
Tak v zásadě se to pomocí vložených elementů dá udělat nějak takto.
Můžeš si na tom ale všimnout věci, kterou zmiňuje Plaváček, je složité cizí obrázek upravit tak, aby správně navazoval. |
||
AAAnonym Profil |
#13 · Zasláno: 20. 1. 2012, 18:38:10
moc díky že sis s tím dal práci :) Já už se s tím nějak poperu
|
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
AAAnonym Profil |
#14 · Zasláno: 26. 1. 2012, 19:41:15
Ahoj zkoušel jsem tvůj kód také s jiným obrázkem a vyšlo to tak půl na půl. Tři části pozadí (spodek, vršek a prostředek) na sebe sice bezchybně navázaly, ale prostředek prosvítal přes spodek a vršek. Zde přikládám živou ukázku: http://www.zkouskapozadi.borec.cz/ Chci aby prostředek neprosvítal nahoře, ani dole. To by samozřejmě šlo vyřešit tak, že bych vrchní a spodní obrázek vybarvil bílou barvou. jenže chci, aby spodní a vrchní část pozadí zůstaly průhledné, protože za ně chci umístit ještě jedno celostránkové pozadí. Nevím jestli to tak jde zařídit... Kdyby někoho něco napadlo, napište.
|
||
AAAnonym Profil |
dobře zkusím to říct víc česky...
Šlo by nějak u středu pozadí výše zmiňované stránky nastavit, aby nevyplňoval průhledné oblasti? Protože jak si můžete všimnout, vršek a spodek pozadí průhledné jsou. Středem pozadí mám na mysli obrázek www.zkouskapozadi.borec.cz/bg_content_repeat.png |
||
Master158 Profil |
#16 · Zasláno: 27. 1. 2012, 19:04:01
AAAnonym:
Kdysi jsem s tímto dělal web, je staršího data, ale možná ti to pomůže, http://www.stary-dum.cz |
||
AAAnonym Profil |
#17 · Zasláno: 28. 1. 2012, 18:06:12
No tak na stránce http://www.zkouskapozadi.borec.cz/ jsem ty části pozadí, které prosvítaly upravil pomocí position relative a pomocí heigh. Je to v pořádku? Nevím jestli se to tak správně dělá, přestože to na první pohled vypadá dobře.
|
||
AAAnonym Profil |
#18 · Zasláno: 29. 1. 2012, 20:39:03
A mám ještě jednu otázku jak se dá nastavit tomuto http://dl.dropbox.com/u/3370251/DJPW/slozite-pozadi-obsahu/index.html pergamenu aby byl uprostřed stránky nahoře? (center top) Nikde jsem nenašel, jak nastavit pozici tří obrázků dohromady.
|
||
panther Profil |
#19 · Zasláno: 29. 1. 2012, 20:42:51
AAAnonym:
.stred {margin: auto} |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
AAAnonym Profil |
panther:
„margin: auto“ Tenhle kód jsem zkusil a stalo se mi tohle: http://www.zkouskapozadi2.borec.cz/ Celé pozadí se naprosto pokazilo. Proč, to nechápu... Když jsem tenhle kód zkoušel s jiným (ale podobným) pozadím, sice to bylo lepší, ale taky nic moc. Zarovnalo se to na střed ale střed pozadí úplně zmizel... v čem je chyba? |
||
panther Profil |
#21 · Zasláno: 2. 2. 2012, 19:53:10
AAAnonym:
„Tenhle kód jsem zkusil a stalo se mi tohle:“ na uvedené ukázce jej nikde aplikovaný nevidím. Aby se to vycentrovalo, musí to mít samozřejmě nastavenou šířku. |
||
AAAnonym Profil |
#22 · Zasláno: 3. 2. 2012, 11:20:27
šířku jsem nastavovat zkoušel... jenže zaprvé nevím kam to aplikovat, jak to aplikovat, jakou šířku nastavit atd...Nemohli byste být trošku konkrétnější?
|
||
Ugo Profil |
zcela konkrétní nebudu, ale obecně bych to viděl takto.
<style> body { text-align:center; background:url('cele_pozadi.jpg'); } .stred { text-align:left; width:990px; margin:auto; background:url('pergamen.jpg'); } </style> <body> <div class="stred"> <!-- obsah pergamenu --> </div> </body> sirku nastav podle obrázku, ale udělal bych to do 1000px, nastav jí tomu prvku s margin:auto |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0