Autor Zpráva
soucekgns
Profil
Dobrý den,
potřeboval bych tento kód dostat do souboru javascriptu. Můžu celou funkci vypsat na hlavní stránce ale je strašně dlouhá, a tak bych byl rád, kdyby na tuto funkci odkazoval zápis <script src="js/function.js"></script> na hlavní stránce. Díky za rady

function galerie(id, url) {
<?php
$write_if = "";
$slozka = opendir('album');
while ($soubor = readdir($slozka)) {
  if ($soubor != "." && $soubor != "..") { 
    $write_if .= "if (url == '".$soubor."') {var fotoFILE = new Array(";
    $slozka2 = opendir('album/'.$soubor);
      while ($soubor2 = readdir($slozka2)) {
        if ($soubor2 != "." && $soubor2 != "..") { 
          $write_if .= "'".$soubor2."',";
        }
      }
    $write_if = substr($write_if, 0, -1);
    $write_if .= ");}\n";
  }
}
echo $write_if;
?>
}


//výstup php je asi tohle:
function galerie(id, url) {
if (url == 'album1') {var fotoFILE = new Array('fotka.jpg');}
if (url == 'album2') {var fotoFILE = new Array('fotka1.jpg','fotka2.jpg','fotka3.jpg','fotka4.jpg');}
}
slovakCZ
Profil
Zdá se mi, že nevíš co je javascript a co php. nemůžeš přece kusy PHP psát do javascriptových funkcí a počítat s tím, že to bude fungovat. To je jako by si míchal jabka a hrušky a chtěl aby z toho vzniklo víno...
Ugo
Profil
samozřejmě můžeš phpkem udělat echo javascriptovýho kódu, když to chceš dát mimo tak budeš potřebovat -
a. nastavit server aby překládal js soubory
b. jako src nastavit php soubor v kterym odešleš příslušnou hlavičku ( header('Content-type:text/javascript') ) a v případě touhy na něj udělat v htaccessu pravidlo
_es
Profil
slovakCZ:
nemůžeš přece kusy PHP psát do javascriptových funkcí a počítat s tím, že to bude fungovat
Bude to fungovať tak, že sa v čase generovania stránky - behu PHP skriptu, niečo vygeneruje do JS kódu, ktorý potom v prehliadači pobeží.

kdyby na tuto funkci odkazoval zápis <script src="js/function.js"></script>
Skôr asi <script src="js/function.php">
Asi by si si mal ujasniť, na akom stroji a kedy beží PHP a na akom stroji a kedy beží JS.

slovakCZ:
To je jako by si míchal jabka a hrušky a chtěl aby z toho vzniklo víno...
Náhodou, to by mohlo byť dobré víno.
soucekgns
Profil
slovakCZ:
Zdá se mi, že nevíš co je javascript a co php.
Samozřejmě vím co je php a js, to nahoře byla jen názorná ukázka jak by to mělo fungovat...
Ugo:
Díky
_es:
Asi by si si mal ujasniť, na akom stroji a kedy beží PHP a na akom stroji a kedy beží JS.
To s formulací "na stroji" trochu nechápu... (ale vím co jak funguje php:-))
_es
Profil
soucekgns:
"na stroji" trochu nechápu...
Server a prehliadač sú odlišné stroje a JS beží v prehliadači. Ako by si chcel, aby sa do súboru function.js, ktorý nejde cez PHP interpret, niečo vygenerovalo pomocou PHP?
Tori
Profil
soucekgns:
Šlo by mít na serveru jeden JS s daty: var MojeGalerie = { "album1" : [...názvy fotek...], "album2" : [...názvy fotek...], ... }, který budete generovat pomocí PHP a updatovat při každém přidání fotky. Ke stránce pak běžným způsobem ten JS připojíte a můžete dál pracovat s objektem MojeGalerie.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: