Autor Zpráva
majo12
Profil *
Ahojte, potreboval by som vytvoriť jednoduchú administráciu len na pridávanie fotiek do albumu- dal by sa niekde nájsť nejaký kód? Keďže s administráciou mám zatiaľ len slabé skúsenosti... diik
abc
Profil
majo12:
www.uploadify.com/demos/ ?
majo12
Profil *
to je čo? lebo nejak tomu nedokažem pochopiť načo to je dobre :D:D a co sa s tym da urobiť...
Keeehi
Profil
To je na nahrávání souborů (v tvém případě fotek) na server. Teď ti k tomu chybí ta administrace.
abc
Profil
majo12:
to nahravá soubory od uživatele do určené složky. možná jsem špatně pochopil tvou otázku, co si představuješ pod administrací přidávání fotek do alba?
ještě by tě mohl zajímat placený TinyMCE file manager: http://www.tinymce.com/tryit/filemanager/integrated_with_tinymce.php
majo12
Profil *
skrátka celý zdroják komplet administrácie ktoru budem mat na stranke, aj s formularom cez ktory mozem nahravat fotky... hladam ten zdrojovy kod...
Keeehi
Profil
Takový nenajdeš.

Jedině použít nějaké CMS.
majo12
Profil *
ok, tak vyskusam sa do toho pustit a skusim to urobit rucne... :/ je to asi dost roboty, ze? :D
Rellik
Profil
Upload souboru najdeš třeba i u mě - http://firstpage.rellik.eu/?page=upl Stačí si tam jen upravit cestu, kam chceš ty fotky nahrávat... ;)
Keeehi
Profil
majo12:
Ano, práce je to celkem dost, i když to není zase tak strašné. Záleží na tom, co všechno od toho požadujete. Vývoj také urychlí už hotové části, třeba jako ten script pro nahrávání souborů. Stačí to jen zakomponovat a nemusíte znovu vymýšlet kolo.
majo12
Profil *
Rellik:
vdaka ti, len este by to chcelo nejaké základy a nejaký návod ako to vytvorit, komplet administraciu s uploadom fotiek, lebo absolutne netusim kde mam zacat skor a co mam hlavne urobit...mate s tym skusonosti? pripadne by sa tu nasiel niekto kto by bol ochotný mi s tym pomoct?
martin1312
Profil
Administraciu si mozes spravit podla tohto (tak to pouzivam aj ja), popisal som tam vsetko dolezite Přihlášení ze souboru . Toto je vhodne, ak budes administraciu pouzivat iba ty. Ak by mala mat viac userov je lepsie pouzit Nejčastější potíže s PHP (FAQ) . A uz ti staci iba na stranku index.php vlozit php kod na upload obrazkov.
Na normalnej stranke (mimo administracie) uz budes iba zobrazovat obrazky, ktore su v danom priecinku.
majo12
Profil *
Vdaka moc, administraciu mam už rozbehanu, funkcnu, a teraz ten upload fotiek... Co k tomu potrebujem, alebo nejaký princíp, skusal som nejaky formulár a vytvoreny skriptik na to ale nepodarilo sa mi ho rozbehat, skúšal som aj s právami (777) a nepomohlo,... Mozte hodit nejaky navod, ze ako to rozbehat? vdaka :)
martin1312
Profil
Rellik ti dal dobry navod naupload suborov.

Co konkretne ti neslo? Daj tu kod a pozrieme ti to.
majo12
Profil *
práve ten kod som skusal... ked som dal nejaky iny subor tak napisalo ze nie je podporovany ale ked som skusal napr. obrazok tak napisalo tuto chybu:
Warning: move_uploaded_file(http://................sliepocky.JPG): failed to open stream: HTTP wrapper does not support writeable connections in /home/users/......../send.php on line 18 Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/var/php/phpnmDbeV' to 'http://....
- namiesto bodiek je cesta...skusal som aj s pravami 777 nastavit a nic sa nezmenilo... pripadne ma este napadlo ze by mohla byt zla cesta... a to je ten problem, ze neviem presne kam mam uploadovat tie subory - myslim ze do nejakeho priecinka a potom dalej mam na stranke kde chcem mat tie obrazky zobrazene vytvorit nejaky dalsi skript??? ci ako? :D


na 18. riadku je pre info toto:
 if (move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], $slozka.$rename)) // ověření uploadu do zadané složky
Keeehi
Profil
Ano, chyba je v cestě. To http nemá na začátku co dělat. Má jít o lokální cestu.

Správná cesta bz mohla vypadat třeba takto: ./uploads/fotka.jpg
Ta tečka symbolizuje tu složku, ve které je ten uploadovací script.
majo12
Profil *
ok, a aky bude kod potom na stranke na ktorej to chcem zobrazovat???
Keeehi
Profil
Pravděpodobně:
<img src="uploads/fotka.jpg">
majo12
Profil *
a ked tam bude napriklad 20 obrazkov?? to by chcelo nejaky php script, ktory sa bude opakovat az kym nevyberie vsetky obrazky z tej zlozky... a zobrazi ich potom
Keeehi
Profil
$soubory = scandir("uploads");
array_shift($soubory);
array_shift($soubory);
 
foreach($soubory as $soubor) {
    echo "<img src=\"uploads/$soubor\">\n";
}
Rellik
Profil
No pokud chceš, tak si můžeš ode mě stáhnout celou funkční aplikaci: https://github.com/Rellik12/mmrs Ukázka: http://nette.rellik.eu/ - Jde to v nastavení udělat tak, že z toho je vyloženě jen fotogalerie. Nějakou grafiku si už ale musíš vytvořit sám... :)
majo12
Profil *
Vdaka moc, len uz mam rozbehanu administraciu a neriesim ju vobec cez databazu... to čo napísal Keehi mi funguje :) len momentalne nastavaju problemy s tym, že ako to upravit v CSS,kedze mi to hadže zasebou tie obrazky... A dalsi problem nastal ked som sa snazil rozbehat lightbox - pouzil som takuto syntax
foreach($soubory as $soubor) {
    
    

echo '<a href="./images/svadby/$soubor\" rel="lightbox[roadtrip]"><img src="./images/svadby/$soubor\" /></a>';

}
a mi vobec neukaze obrazky, nakresli len tie take nahlady ked nechce nacitat obrazok... zaujimave ale ze tych nahladov vykreslo tolko, kolko je tam obrazkov... :D fakt neviem ako dalej....

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: