Autor Zpráva
Dzejkobius
Profil *
Dá se nějak zakázat automatické ztučnování písma? Třeba, když mám arial, tak když zadám velikost písma 18px, tak se písmo automaticky ztuční. Dá se tomu nějak zamezit? Už jsem totiž viděl na internetu písma, který byly větší jak 18px a tučné nebyly (a jednalo se o stejný font, jaký jsem se snažil použít já)
Sir Tom
Dzejkobius:
Když arial má 18px, tak je trošku širší (stejně jako každé jiné písmo), ale určitě bych neřekl, že je tučné.
V CSS se dá tučnost regulovat: font-weight: normal !important;
Dodej případně nějaké odkazy.
Dzejkobius
Profil *
Příklad - Nadpis je Arial s velikosti 40px (39px je menší, 41px větší), ale když jsem onu stránku snažil "okopírovat", tak ač jsem se snažil jakoliv, tak se mi onen nadpis přesně okopírovat nepodařilo - Mezery mezi písmeny byli menší, než jsem chtěl a to i přesto, že 40px seděla a font taktéž.

+ text pod nadpisem je Times New Roman, ale když jsem se snažil velikost písma napodobit, tak jsem potřeboval velikost písma nejméně 18px (aby byly písmena stejně velké), jenže při velikosti 18px se už onen font "ztučnil" a když jsem tam nechal 17px, tak bylo písmo zase o dost menší, než v příkladu.

Proto mně to začlo vrtat hlavou.
Sir Tom
Dzejkobius:
Mezery mezi písmy dělá CSS styl letter-spacing (v příkladě má hodnotu -0.03em), takže písmenka jsou blíže u sebe nežli by byla normálně. V příkladě je také:
h1, h2, h3, h4, h5, h6 {
font-weight: bold;
}
Proto je ten nadpis tučný. Stačí přepsat na normal.
V celém stylopisu je několik stylů, které se navzájem kombinují a přebíjejí - stačí použít nějaký nástroj pro vývojáře a zkontrolovat daný prvek (zkontrolovat, jaké styly na něj zrovna působí).

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0