Autor Zpráva
Tiffany
Profil *
Ahoj všichni.

Možná hloupý dotaz :(
Potřebuji udělat meníčko, ale je natolik složité (nestandartní font, kulaté rohy, přechod na pozadí), že ho chci udělat přes obrázky stylováním do css....

html
<a id="onas" href="" title=""></a>

css
#menu a#onas    {    background-image:url(images/menu/o-nas.png);
                  position:absolute;
                  left:220px;
                  top:24px;
                  width:66px;
                  height:33px; }

#menu a#onas:hover, #menu a#aktivnionas    {    background-image:url(images/menu/o-nas2.png);
                    position:absolute;
            left:220px;
            top:24px;
            width:66px;
            height:33px; }

Ale můj dotaz..lze udělat, aby i po vypnutí stylu tam byl nějaký text..protože když ho vepíšu do hmtl odkazu..tak se mi tam zobrazí nad obrázkem pozadí což nechci

děkuji moooc
Bubák
Profil
Můžeš použít IMG a atribut alt, obrázky měnit pomocí JS, nebo třeba takto.
Nebo použiješ obrázek na pozadí, ale text bude schovaný pod ním, takto.
Jsou i další možnosti.
Tiffany
Profil *
Bubák:
Děkuju moc..zkusím.
Janča N.
Profil
jen doplním, že kulaté rohy lze dělat pomocí css:

border-radius , pro korektní zobrazení v IE potom stačí implementovat např. CSS3PIE.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Janču N.:
Obrázky budou menší a spolehlivější, než přilinkovávat nestandardní font a skript. Navíc může kdykoliv upravit vzhled takovým způsobem, který CSS nedovoluje.
Janča N.
Profil
V případě nestandartního fontu je asi obrázek dobrá volba. Kdyby šlo ale o obyčejnější menu - nějaký ten přechod, stand. text a kulaté rohy, tak většinou volím jen background a border-radius u a - přijde mi to flexibilnější v případě, kdy se např. dynamicky mění šířka nebo výška odkazu v menu (delší text).
Tiffany
Profil *
Janča N.:
Nakonec jsem použil tohle řešení...děkuju moc za podněty lidičky
http://css.blbeckove.com/3.seznamy/3.priklady/1-11.horizontalni-menu-obrazkove.html
Chamurappi
Profil
Reaguji na Janču N.:
Ale s prefixovanými a špatně podporovanými vlastnostmi pak musíš dávat bacha na nové prohlížeče a upravovat kód podle aktuálních nálad patlalů z W3C. To mi nepřipadá příliš prozíravé. U obrázků máš větší jistoty.
Janča N.
Profil
[#8] Chamurappi
:) Až tak hrozné myslíš, že to je? :)

btw, obrázkem ale špatně vyřešíš nějakou dynamickou šířku nebo výšku, aby vše sedělo, pokud bude text odkazu delší a třeba se zalomí

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: