Autor Zpráva
TWE3K
Profil
Ahoj, potrebujem vytvoriť tester nasledovne:
mám zoznam otázok, príklad:
otazka 1 checkbox
otazka 2 checkbox
atd ..
admin si zaklikava ktoru otazku chce mat v testeri pouzitu.. toto by som riešil cez databazu.. ak bude uložena 0 otazka v teste nebude..

dalej
ak sa uzivatel dostane na tester, dajme tomu ze bude mat 10 otazok..
zobrazi prvu otazku .. vyhodi hlašku na tuto otazku mate napr. 10 sekund.. mam to riešiť cez javascript?
po vyplnení odpovede potrebujem odoslat nejako odpoved na kontrolu.. uzivatel ide na dalsiu otazku.. az kym nepride nakoniec..

mam odpovede ukladat napriklad do session a na konci ich kontrolovat? problemom je, že odpoved nie je nikdy jednoznačná, do testeru sa generujú stále rôzne hodnoty..
na konci potrebujem nejako spočítať počet uspešnych odpovedi..

a ešte jedna vec: jednotlive otazky a odpovede potrebujem ukladat do nejakeho externeho suboru aby mal potom admin pristup k odpovediam..

ako by ste riešili jednotlive problemy? asi bude zbytocne zatazovat databazy ked sucasne sa bude testovat napriklad aj 10 ziakov...
TWE3K
Profil
nemá nikto riešenie aspon na toto:
ak si pozaklikavam určité chceckboxi, čiže si navolím test..
akým sposobom vypisovat jednotlive otazky a zakazdym posuvat na dalsiu otazku ..
Keeehi
Profil
TWE3K:
admin si zaklikava ktoru otazku chce mat v testeri pouzitu.. toto by som riešil cez databazu.. ak bude uložena 0 otazka v teste nebude.
Celkem rozumné.

zobrazi prvu otazku .. vyhodi hlašku na tuto otazku mate napr. 10 sekund.. mam to riešiť cez javascript?
Buď tak, nebo ho před testem na nějaké stránce upozornit, že na každou otázku je omezený čas. A ten mu pak u každé otázky jen prostě vypsat do stránky. Neustálé vyskakovací okno by asi obtěžovalo.

mam odpovede ukladat napriklad do session a na konci ich kontrolovat?
Taktéž rozumné.

problemom je, že odpoved nie je nikdy jednoznačná, do testeru sa generujú stále rôzne hodnoty.
Tomuto moc nerozumím. Jako že se generují třeba náhodná čísla do matematických příkladů? Jako že jednou se vygeneruje 5+9= a jindy 6+1=? A je snad nějaký problém si tu hodnotu vypočítat? Jelikož je postup vždy stejný, stačí tam jen čísla dosadit.

na konci potrebujem nejako spočítať počet uspešnych odpovedi.
Ano. Je snad s tím nějaký problém?

asi bude zbytocne zatazovat databazy ked sucasne sa bude testovat napriklad aj 10 ziakov.
10 paralelních přístupů do databáze není problém. Navíc to nikdy nebude všech 10 zároveň. Každý přece dokončí ten test jindy.

jednotlive otazky a odpovede potrebujem ukladat do nejakeho externeho suboru aby mal potom admin pristup k odpovediam
Pokud budeš výsledky ukládat do databáze, můžeš udělat rozhraní pro kontrolu výsledků. Pokud trváš na souboru, dá se vždy z databáze vygenerovat a následně nabídnout ke stažení.
TWE3K
Profil
ahoj, tak podarilo sa mi urobiť pár krokov aj vďaka vašej pomoci
pre ukážku ukážem celé odkazy pre ľahšiu predstavu čo potrebujem urobiť:
tu je zoznam otazok s checkboxmi..
http://helpsiet.wz.cz/test/volbatestu.php

tu je priamo moj test ...
http://helpsiet.wz.cz/test/test.php
vypisuje tam otazky podla toho, ktore su zaskrtnute v subore volbatestu.php... (viem že zatial je to príliš neprehladne, neberte nato prosím ohľad)
potrebujem urobit toto:
aby vždy vypisovalo len jednu otazku s tlacidlom submit, ktora odošle na otazku dalšiu..
v prípade, že by boli vždy zakliknute všetky otazky by som s tým problém nemal, avšak ked može byt vybratý rozny počet otazok, neviem sa s tým vysporiadať ...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: