Autor Zpráva
Fisak
Profil
Zdravím. Chci vytvořit pomocí PHP složku.. Umím vytvořit soubor tak že dám nakonec příponu např. "soubor.txt" a logicky by mělo jít to že když nakonec nedám příponu tak že se vytvoří složka tzn. "složka" jenže pokud vytvořím pomocí PHP "složka" tak mi to hlásí neznámou příponu.. co mám prosím dělat... kod zde:
<?php
if(isset($_POST["create_file"]))
{
    $name_file = preg_replace('#[^0-9a-z\-\_\.\ \ěščřžýáíé]#ui', '', $_POST["nazev"]); //ochrana proti php injekci
    $text_file = htmlspecialchars($_POST["text"]); //ochrana proti php injekci
    $soubor_config = fopen("uploads/$name_file", "a+"); //vytvoření souboru či složky
    
    fwrite($soubor_config, $text_file);
    fclose($soubor_config);
    
    redirect_page("admin", "file_manager"); //přesměrování
}
Tori
Profil
Fisak:
logicky by mělo jít to že když nakonec nedám příponu tak že se vytvoří složka
A to je podle jaké logiky? mkdir
Fisak
Profil
Tori:
takhle už je to správně ??
<?php
if(isset($_POST["create_directory"]))
{
    $name_file = preg_replace('#[^0-9a-z\-\_\.]#ui', '', $_POST["nazev"]);
    $oldumask = umask(0);
    mkdir("/uploads/$name", 0777); 
    umask($oldumask);
    
    redirect_page("admin", "file_manager");
}

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: