Autor Zpráva
jedlik
Profil *
Dobrý večer,

mám galerii napsanou v php, jenom v ní chybí stránkování. Chápu že by bylo nejefektivnější si dotvořit vlastní stránkování, ale jelikož jsem to sám nepsal a neznám proměnné apod., tak myslím že by mě to zabralo celou věčnost. Problém je v tom, že mám hodně obrázků a přesahuje mi konec stránky. Po kliknutí na thumb obrázku se otevře samotný originál (toto je pro mě důležitá funkce galerie, kvůli které nechci měnit galerii!!). Zkoušel jsem pomocí iframe ale po kliknutí na obrázek se ten originál samozřejmě otevře tom iframu.
Hledám nějaký nápad jak vymezit prostor pro galerii jinak než pomocí iframu. Pokud by to šlo nějak jednoduše v php, tak bych rád věděl jaké jsou k tomu potřeba proměnné nebo funkce apod. Uvítám všechny připomínky, nápady, cokoliv a za všechny odpovědi děkuji.

Lukáš J.
Sir Tom
jedlik:
Asi se ty obrázky budou načítat z databáze. Někde v kódu by mělo měl být úsek (řetězec), který začíná SELECT něco něco něco ... FROM něco ... Napiš sem onen úsek kódu. Pokud tam nic takového nebude, napiš název galerie a kód o kterém se domníváš, že vybírá obrázky.
jenikkozak
jedlik:
Zkoušel jsem pomocí iframe ale po kliknutí na obrázek se ten originál samozřejmě otevře tom iframu.
Kam odkazy z iframe povedou, se dá změnit.
jedlik
Profil *
jenikkozak:

Pokud by to šlo tak by to bylo uplně parádní, ale nevím jak to do toho zakomponovat

takhle nějak vypadá co tam mám ted:
<iframe src="galerie.php?kategorie=1910x1080" width="500" height="500">
</iframe>

bude to teda nejspíš ten odkaz z vnořeného do nadřazeného:

<a href="jina_stranka.htm" target="_parent">Odkaz z ifrejmu do rodičovského okna</a>

To jina_strnaka.htm bude nejspíš kde se má ten odkaz o tevřít jestli to dobře chápu a celý tenhle kod má být vepsaný do toho vnořeného inframu??

Sir Tom:

Mě to právě nevypisuje z databáze ale ze souboru, běží to všechno komletně na php
Sir Tom
jedlik:
Mě to právě nevypisuje z databáze ale ze souboru
Tak v tom případě přes ty iframy nebo sem dej kód a jestli se někomu bude chtít, tak ti jej může poupravit.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0