Autor Zpráva
Franke
Profil
Prosím vás jak udělám logo v tabulce?

Mám tabulku s tímto kodem a nevím jak tam udělat prostor pro logo týmu, a manažeri

<?php
?>
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=utf-8' />
<link rel="stylesheet" href="styles.css" type="text/css" media="screen" charset="utf-8" />  
<div style="display:none"><endora></div>
<div align='center'>
<table border='0' cellspacing='1' cellpadding='0'>
<TR>
<th class='th' width='30'>#</Th>
<th class='th' align='left' width='150'><? echo"<a href='table.php?table=9&ligaid=$ligaid'>Tým</a>";?></th>
<th class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?table=8&ligaid=$ligaid'>Z</a>";?></th> 
<th class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?table=7&ligaid=$ligaid'>V</a>";?></th> 
<th class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?table=6&ligaid=$ligaid'>R</a>";?></th> 
<th class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?table=5&ligaid=$ligaid'>P</a>";?></th> 
<th class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?table=4&ligaid=$ligaid'>VB</a>";?></th> 
<th class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?table=3&ligaid=$ligaid'>IB</a>";?></th> 
<th class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?table=2&ligaid=$ligaid'>+/-</a>";?></th> 
<th class='th' width='30'><? echo"<a href='table.php?table=1&ligaid=$ligaid'>Body</a>";?></th>   
</TR>
<? while ($data1= MySQL_Fetch_Array($data)):  
{ 
?>
 <TR>
<TD class='td' width='30'><? echo  $poradi ;?>.</TD>
<? $poradi++; ?>
<TD class='tdn' align='left' width='150'><? echo  $data1["team_name"];?></TD> 
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["OZ"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["vyhry"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["remizy"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["prohry"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["vstrelene_g"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["inkas_g"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["rozdil_skore"];?></TD>
<TD class='td' width='30'><? echo  $data1["team_points"];?></TD>   
</TR>
<?  
}
endwhile; ?>
</table> 
</div>
<?
?>
panther
Profil
Franke:
tabulku, resp. zde uvedený kód jsi vymýšlel sám nebo odněkud zkopíroval? Prostě přidej další buňku - <td>.
Franke
Profil
No mě to dělal kamarád a jak by ta buňka měla vypadat?
panther
Profil
Franke:
tak znovu: záhlaví TH, buňka TD, logo bude pravděpodobně obrázek IMG.

Buňka tabulky vyhrazená logu bude vypadat stejně jako těch 10 ostatních, které tam máš už teď.
Franke
Profil
jj to jsem už udělal ale jak k jednotlivému týmu přídám to logo(obrázek)?
panther
Profil
Franke:
ideálně bys měl název obrázku s logem uložit do DB, ale to asi sám nezvládneš - požádej kamaráda, jestli by to udělal.

Druhá možnost je uložit obrázek ve formátu „názevtýmu.jpg“, pak by to vypadalo <img src="/cesta-k-obrazku/<?php $data1['team_name'] ?>.jpg">
Franke
Profil
JJ Ale já nechápu kam to mám vlozit udelam bunku zobrazí se mi prazdny policko logo a jak pridam k jednotlivému týmu ten obrázek


Mám tu kod addteam.php kde přidávám týmy kam by se to mělo vložit??
<?php
require_once("settings.php");
session_start();
$addteam = $_GET["addteam"]; 
$data=mysql_query ("select * from ligy");

if($_SESSION['login']!="") {
if($addteam == "1"){
?>
<meta http-equiv='Content-Type' content='text/html; charset=utf-8' />
<form action="addteam.php?addteam=2" method="post"> 
Jméno týmu: <input type="text" name="team_name" /> 
Liga:
<select name="liga"> 
<? while ($data1= MySQL_Fetch_Array($data)):  
{
?>
<option value="<?echo  $data1["id_ligy"];?>"><?   echo  $data1["nazev_ligy"]; ?></option>  
<?}endwhile;?>
</select>
<input type="submit" value='Přidat tým'/> 
</form>   

 <?
 
}
} 
 else {
    echo'Tato stránka je přístupná pouze přihlášeným uživatelům!';
  }

if($addteam == "2"){
if (isset($_POST['team_name']))
{
$team_name = $_POST['team_name'];
$liga = $_POST['liga'];

$sql= "INSERT INTO tymy (team_name,id_ligy) VALUES ('".mysql_real_escape_string($team_name)."','".mysql_real_escape_string($liga)."')"; 


if (!mysql_query($sql,$con)) 
  { 
  die('Error: ' . mysql_error()); 
  
  } 
  
  echo "<p>tým byl uspěšně přidán <a href='addteam.php?addteam=1'>ZPĚT</a></p> "; 
 }
}

  mysql_close($con) 
?>
Hando
Profil
Tak prvně si rozmysli, jak budeš dostávat ta loga na server - jestli ti stačí si je nahrát třeba přes ftp, nebo jestli je chceš uploadovat přes webové rozhraní. V tvém případě je nejjednodušší to první. Pokud budeš volit nějaké rozumné systematické názvy, tak ti pak jen stačí vytvořit v databázové tabulce "tymy" další stringový sloupec, třeba s názvem "logo_tymu" a do něj zapisovat název obrázku a třeba i příponu, aby ses vyhnul problému, že to jednou uložíš do jpg a pak třeba do png. Dál si pak v tom výše uvedeném scriptu přidáš <input type=text name=logo_tymu>, přidáš do scriptu proměnnou, která bude přebírat data z $_POST[logo_tymu] a vrazíš ji do funkce, která ji nacpe do databáze, tedy přidáš další položku do INSERT INTO...

Do tabulky k příslušnému týmu to pak přidáš třeba tak, jak ti poradil panther. Zapni si klidně na chvíli zobrazování rámečku kolem tabulky (border=1) ať vidíš, jakou má ta tabulka strukturu a lépe se v tom orientuješ.

Snad to jako hrubý nástin stačí. Omlouvám se za uvozovky, píšu z mobilu a jsem už línej. :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: