Autor Zpráva
soego
Profil
Ahoj všichni. Mám tady takový problém - jak mám udělat aby obrázek který chci přidat na web pomocí formuláře měl jedinečný název? Pro mě by bylo ideální využít funkce Time (aby se ten obrázek jmenoval např.: 1330593042), nevím ale jak to do toho formuláře zakomponovat. Zatím mám tohle (to vezme jen název obrazku a uloíi ho do databaze pod vlastnim nazvem)

if(isset($_POST['uloz_obrazek'])){$pridej_obrazek = mysql_query("UPDATE tab SET obrazek = '".$_FILES['obrazek']['name']."' WHERE id = '".$_GET['pridej']."'");

$tmprow = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM tab WHERE id = '".$_GET['pridej']."'"));
if(move_uploaded_file($_FILES['obrazek']['tmp_name'], "../obrazky/big/".$tmprow["obrazek"].""));
...pak nasleduje script ktery ten obrazek zmensi na pozadovanou velikost...

Moc děkuji za případnou pomoc
jenikkozak
Profil
soego:
Druhý parametr funkce move_uploaded_file obsahuje adresu souboru po umístění z dočasného úložiště, tam můžete uložit hodnotu vygenerovanou funkcí time(). Tutéž hodnotu si ale hned uložte i do databáze, ať se k souboru můžete v budoucnu dostat.
soego
Profil
jenikkozak:
Děkuji za reakci. To je právě ono. Takovouto jsem měl představu, jenže nevím jak to do toho scriptu zakomponovat. Mohl byste mi s tím poradit? Děkuji moc


Ještě doplním - formulář jsem teď trochu přepracoval - už se mi ukládá na web název obrázku pomocí fce Time. Teď mi zbývá ještě dostat ten samý název do databáze. Prosím o radu.
Děkuji

if(isset($_POST['uloz'])){
$jedinecny_nazev_obrazku=Time();
$pridej_obrazek2 = mysql_query("UPDATE tab SET obrazek = '".$_FILES['obrazek']['name']."' WHERE id = '".$_GET['editdistid']."'");

move_uploaded_file($_FILES['obrazek']['tmp_name'], "../obrazky/big/".$jedinecny_nazev_obrazku.".jpg");
...pak nasleduje script ktery ten obrazek zmensi na pozadovanou velikost...
jenikkozak
Profil
soego:
Teď mi zbývá ještě dostat ten samý název do databáze.
Jestli máte na mysli příkaz na 3. řádku, tak ten stačí upravit takto:
$pridej_obrazek2 = mysql_query("UPDATE tab SET obrazek = '".$jedinecny_nazev_obrazku.".jpg' WHERE id = '".$_GET['editdistid']."'");

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: