Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Duchaplny Profil |
Zdravím,
rád by som vo svojich formulároch nastavil, aby ignorovali medzery, diakritiku prevádzali na písmená bez diakritiky a ignorovali entity, čísla a pod. znaky. Ako by sa to dalo všetko riešiť ? Najlepšie v jednom zápise. |
||
peta Profil |
#2 · Zasláno: 6. 3. 2012, 11:21:00
Duchaplny: regularni vyrazy, php, javascript? "vo svojich formulároch" Stale je to jen tvuj formular, az bude verejny a pridas lepsi popis, jak si predstavujes, ze to ma presne fungovat, tak by se dalo bavit konkretneji.
|
||
Duchaplny Profil |
peta
Ide o filtráciu mena, keď niekto napr. zadá meno "Krabička 456 ,.!& páv", tak to zapíše do DB len "Krabickapav". Zápis do DB mám vyriešený, jedná sa len o tú filtráciu (bez JavaScriptu). Čísla, znaky a medzery úplne zmaže a diakritiku nahradí písmenami bez diakritiky. Napr. som skúšal toto: $name="$_POST[meno]"; $meno = str_replace (" ", "", $name); is_int() ako podmienku:
if (is_int($name)===true) {echo "Meno nesmie obsahovať čísla !";} |
||
Duchaplny Profil |
Pozeral som tie regulárne výrazy a dospel som k riešeniu, ale podľa manuálu, je to zastaralé a nedoporučuje sa to používať.
echo ereg_replace("[0123456789 ]+", "", $name); EDIT: echo ereg_replace("[0123456789 .,!?&§():_-]+", "", $name); |
||
Časová prodleva: 14 let
|
0