| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| romanfic Profil |
#1 · Zasláno: 13. 3. 2012, 10:37:08
Zdravím Vás .. mám jeden ořech, který neumím rozlousknout.
dostal jsem za úkol udělat v redakčním systému (který vidím poprvé) web. Vše funguje jak má až na jednu drobnost. Při kliknutí na jakýkoliv odkaz v menu se nepřiřadí žádná třída, která by rozlišila odkazy - od právě navštiveného odkazu a od ostatních odkatů. Ba co víc ani nemůžu nikde najít zdroj kde se menu "tvoří". Což mě vytáčí do bezvědomí. Předpokládám, že css není programovatelný jazyk, lépe řečeno - nelze v něm tvořit podmínky. Proto ošetření touto cestou asi nepůjde (nikdy jsem o tom neslyšel). Začátek řádku <!-- [IF ... cokoliv ... --> redakční systém úplně ignoruje. Chtěl jsem aspoň zjišťovat co je v url a podle toho doplnit css. Taky nic. Prosím Vás, jak to nějak pěkně nepěkně vyřešit? Rád bych Vám web ukázal, ale je přístupný pouze ve firemní VPN. Moc děkuji. |
||
| Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 13. 3. 2012, 11:29:49
Tohle je právě nejlepší zajistit pomocí přidání té třídy v HTML výstupu. Zkus se spíš podívat, jestli šablonovací systém toho RS ty podmínky podporuje, případně v jakém formátu.
|
||
| romanfic Profil |
#3 · Zasláno: 13. 3. 2012, 14:19:46
bohuzel nepodporuje.
|
||
| peta Profil |
#4 · Zasláno: 13. 3. 2012, 15:36:15
Co je to za CMS? Kdyz nejsi sam schopny dohledat, cim se tvori menu, treba by nekdo poradil.
Tridu je mozne priradit i javascriptem z adresy, ukladat treba do cookies. <script>alert(location.href)</script> str = location.href
for (i in odkazy)
if (str.indexOf(odkaz.href)>0)
{odkaz.className = "sel";} |
||
| romanfic Profil |
#5 · Zasláno: 14. 3. 2012, 07:44:32
peta:
je to browser cms.. v javascriptu jsem teprve v plenkach. mozna jeste ani tam ne. ale rekl bych ze to volani javascriptu musim taky nekam vlozit. nejlepe k tomu menu. nebo se pletu? |
||
|
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
| peta Profil |
romanfic: Pokud vis z html kodu ID menu, tak ten kod muzes vlozit kdekoliv do stranky pod toto id. Nejlepe prilepit k menu, at je to pohromade.
http://rubydoc.info/gems/browsercms/Cms/MenuHelper Defined in: app/helpers/cms/menu_helper.rb S ruby jsem jeste nepracoval, ale mozna do toho modulu pujde prilepit js kod pro select polozky. Jinak by sel prepsat ten modul :) https://github.com/browsermedia/browsercms/wiki |
||
|
Časová prodleva: 14 let
|
|||
0