Autor Zpráva
TLCS
Profil *
ZDRAWIM, neznáte někdo způsob, jak mít v tabulce jenom některé buňky s rámačkem?
bojars
Profil
Pomocou kaskádových štýlov:

CSS:

td {border: none;}
.srameckem {border: 1px solid black;}

HTML:

<table>
<tr><td>Bunka bez rámiku</td><td class="srameckem">Bunka s rámikom</td></tr>

</table>
TLCS
Profil *
To bojars:
Díkys
TLCS
Profil *
To bojars:
A jak se můžu zbavit barvy rámečku? Jako když dáš normálně v tabulce rámeček, ale nezadáš barvu, tak ten průhlednej...a jak mám ty rámečky spojit?
PerToon
Profil
border-color: transparent;
border-collapse: collapse;
TLCS
Profil *
To PerToon:
Díky, ale teď se vůbec nezobrazuje...když dáš do <table> třeba border="2", ale barvu nezadáš, tak je to jakoby "promáčklý", ale to tvý CSS se nezobrazuje vůbec...dává se to do <style>, který je v <head>, že jo?
bojars
Profil
TLCS neviem, či som Tvoju otázku dobre pochopil, ale:

CSS:

table {background-color: yellow;border-collapse: collapse;}
td {border: none;}
.srameckem {border: 1px solid black;}



PerToon atribút "border-collapse: collapse;" -> "Podpora v IE 5+, v Mozille a v Opeře. Použití pouze u tagu <table>"

http://www.jakpsatweb.cz/css/css-vlastnosti-hodnoty-prehled.html#tabul ky
TLCS
Profil
To bojars:
Dík, zkusim to
A já si říkal, proč to od PT nějak nefunguje :-D
TLCS
Profil
To bojars:
Pochopil jsi správně
Mockrát díky
Sice rámeček není průhledně promáčklej,a le to nevadí, to časem dodělám, i takhle to má celkem dobrej vzhled
Zkus to a uvidíš
bojars
Profil
TLCS tie štýly spoj. Nájdi si v nich toto miesto:

.srameckem {border: 1px solid black;}
</style><style>
a {color: blue; underline: no;}

...a to, čo som vyznačil hrubým zmaž.

Keď chceš, tak si môžeš tie definície štýlov (bez <style></style>) dať do súboru s príponou *.css. Keď bude v tom istom adresári, ako stránka a bude sa volať napr. "style.css", Tak si ho môžeš nalinkovať do stránky na to miesto, kde máš tie štýly teraz napríklad takto:

<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">

... budeš mať externý "*.css" súbor. Potom si môžeš deklarovať vlastnosti (vzhľad) stránky v tomto súbore napríklad podľa:

http://www.jakpsatweb.cz/css/css-vlastnosti-hodnoty-prehled.html


na editáciu takýchto súborov je dobrý TopStyle Lite (ten program je zadarmo):

http://www.bradsoft.com/download/index.asp

... keď si naň zvykneš, tak Ti pomôže v tom, že Ti bude ponúkať väčšinu potrebných CSS vlastností.
TLCS
Profil
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
To bojars:
Díky moc, protože by se mi to hodilo u webu tukinsoft.zde.cz , protože tam mám nějaký to <style> na každý stránce
TLCS
Profil
To bojars:
A prosimtě, jde nějak udělat, aby ten nadpis a text byly v jednom rámečku? to jsou totiž dvě buňky

A bude vadit, když si do toho *.css dám <!---poznamka, kterou web nevidi---> ?

A můžu si dát styly na jednotlivý věci do víc souborů, a pak mít ve stránce třeba <link rel="stylesheet" href="odkazy.css" type="text/css"> <link rel="stylesheet" href="tabulka.css" type="text/css"> <link rel="stylesheet" href="necodalsiho.css" type="text/css"> ?

A dá se udělat, aby pomocí CSS bylo nastavený i pozadí?
pashkokanhimbizila
Profil *
TLCS: poznamka v CSS se myslim dela /* poznamka */
peta
Profil *
pashkokanhimbizila
vetsinou se dela poznamka
/* xxx */
// xxx
# xxx
jenom html a par jazyku jsou vyjimaka a pouzivaji
<!-- xxx -->
(* xxx *)
{ xxx }
a podobne
PerToon
Profil
Pznámka v CSS je pouze /* tohle */
TLCS
Profil
To pashkokanhimbizila, peta a PerToon:
Všem díky
TLCS
Profil
To all:
A prosimtě, jde nějak udělat, aby ten nadpis a text byly v jednom rámečku? to jsou totiž dvě buňky
PerToon
Profil
Nadpis a text v jednom rámečku moc nechápu. Buď to dáš do jedný buňky, a nebo těm sousedním stranám nastavíš například border-left-style: none; (levý rámeček se nezobrazí)

Víc stylových souborů - můžeš.

CSS pozadí -
background-color: #123456; (pro barvu, můžeš zapsat i slovy)
background-image: url('adresa'); (pro soubor, adresa se zapisuje jako normální adresa)
TLCS
Profil
skvělý
a je to hotový, teď http://tlcs.zde.cz vypadá slušně
Lukáš M
Profil
TLCS
normálně bych neprudil, ale když jste si to tak pochválil, tak mi to nedá :)
a je to hotový, teď http://tlcs.zde.cz vypadá slušně - nevypadá. ve ff je rozhozená čeština, v sekci vtipy je menu uprostřed stránky, normální je nechávat jej pořád nahoře (valign="top" nebo vertical-align v css, ten hrozně drsný copyright tam stačí jen jednou, nemusíš se tím rámovat :)
TLCS
Profil
To Lukáš M:
Nebuzeruj, s vtipama něco udělám, ale já to zkoušel ve FF i IE a je to OK, tak drž klávesnici
Dero
Profil
TLCS: Ne, Lukáš má pravdu.
TLCS
Profil
To Lukáš m, Dero:
Tak sakra, co tam vidíte špatně? Mě se to ve FF i v IE zobrazuje správně, tak co máte za hemzy?
SuE
Profil
není tam definovaná znaková sada, takže když má někdo nastavenou jako výchozí jinou než windows-1250, tak to vidí špatně. Běžně to mají lidi s linuxem, někdy tak je nastavená i Mozilla nebo FF.
A menu opravdu sjede do střední části buňky, jak je stránka delší, chtělo by to ten valign="top"

Pochybuji, že když budete na kritiky křičet, ať jsou zticha, že se to tím spraví :-)
TLCS
Profil
A menu opravdu sjede do střední části buňky, jak je stránka delší, chtělo by to ten valign="top"
Díky
Pochybuji, že když budete na kritiky křičet, ať jsou zticha, že se to tím spraví :-)
Snad
-
Zítra to napravím
Lukáš M
Profil
TLCS
chovej se slušně, chlapečku. jinak mám ff 1.0.7 na win xp sp1. čeština ti nefunguje, protože nemáš deklarovaný kódování http://www.jakpsatweb.cz/cestina.html
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0