Autor Zpráva
kachnak
Profil
Zdravím,
1. Neviem ani javascript ani flash.
2. Viem len php a aj to nie na profi úrovni.
3. potreboval by som najednoduchší nahrávač súborov na server.
- proste užívateľ klikne na browse, označí 100 fotiek a tento javascript alebo flash uploader ich nahrá na server do preddefinovanej zložky.
- žiadne kontroly nič. proste len nahrá to čo mu užívateľ označí cez <input type=file> a spustí php kód
- po nahratí súborov sa spustí PHP kód, ktorým zistím názvy súborov v zložke porobím kontroly a vyhodím užívateľovi hlášku.

Vedel by mi niekto poradiť ako sa dá spraviť takýto super jednoduchý posielač označných súborov na server?

Hlavne to potrebujem kvôli veľkosti posielaných súborov, a obmedzeniu veľkosti temp zložky na servery.
Ževraj javascript alebo flash sú nezavislé od veľkosti temp zložky na servery.

Ďakujem.


si to predstavujem takto:

1. selekt súborov

2. javascript príkaz pre upload posiela súbor č.1
3. javascript príkaz pre upload posiela súbor č.2
4. javascript príkaz pre upload posiela súbor č.....

5. spustí sa php kód
hexcross
Profil
1. Začni se učit alespoň javascript s jQuery :)

2. Zkus toto : http://www.uploadify.com/ je to vlastně aplikace na multiple upload, má i celkem dobrou dokumentaci myslím že s tím vytvoříš to co potřebuješ

Jelikžo to je založený na AJAXu tak PHP kód odpálíš až se odešle celý formulář (počítám že tam nebude jen upload obrázků bez dalších inputů)
weroro
Profil
Vo flashi je to script na cca 60 riadkov urobím ti to?
Ak chceš, tak mi napíš ako sa bude volať PHP súbor, s ktorým to má komunikovať aby som ho tam vedel zadefinovať.
kachnak
Profil
hexcross vďaka. už sa mi to podarilo rozbehať, ale ešte by som potreboval radu či je možné dorobiť v javascripte kontrolu:

tu mám testovaciu stránku: http://upload.euroscene.net/
ak je nabworsovaný súbor vačší ako 1MB napíše to chybu.

Takúto istú chybu iba s textom že "Resolution Error" bz som potreboval dorobiť.
Je možné spraviť javascript funkciu pre zistenie rozlíšnia súboru?
Ak by bolo rozlíšenie väčšie ako MAX povolené, alebo menšie ako MIN povolené, napíše to chybu.
Ja tam povolím len fotografie JPG, JPEG a PNG.

neviem či existuje príkaz ktorým sa zisťuje rozlíšenie obrázka ešte v užívateľovom počítači.
HomerJay
Profil
weroro:
Vo flashi je to script na cca 60 riadkov urobím ti to?
Ak chceš, tak mi napíš ako sa bude volať PHP súbor, s ktorým to má komunikovať aby som ho tam vedel zadefinovať.
Ahoj, momentálne potrebujem rovnakú vec ako autor témy, myslíš že by si mi spravil ten flash script keď je to také jednoduché? Bol by som ti veľmi vďačný, sám si s tým neviem rady.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: