Autor Zpráva
Kubuska112
Profil
Zdravim. Jak se dělá "vypínač" Zhasni seznam? Stačil by holý zdrojový kod.
jenikkozak
Profil

<div id="lampControls" class=""></div>
+ styl pro dané id, + obrázek, + kousek JS.
Seznam, stejně jako většina webových stránek, nabízí k nahlédnutí svůj zdrojový kód posílaný prohlížeči. :)
Kubuska112
Profil
jenikkozak:
nabízí k nahlédnutí svůj zdrojový kód posílaný prohlížeči

jojo, už jsem to našel :)
mobilla
Profil
Čau, poradíte mi co napsat do texťáku, abych měl vypínač zhasni seznam jako je na seznamu.

Díky
mobilla
Profil
todle když tam napíšu tak mám prázdnou stránku
final
Profil *
ja keď tam napíšem
<div id ="lampControls"  class =""></div>
+ styl pro dané id, + obrázek, + kousek JS
to tak mi to funguje
ak ti to aj tak nejde skús ALT + F4

Moderátor Petr ZZZ: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ) a piš vůbec pečlivěji.
HUNK
Profil
Prosím neporadí mi nebo nemá někdo funkční scripit co byl na seznamu to shasnutí a baterku chtěl bych jej vyzkoušet moc prosím....propásl jsem jej prosím
shaggy
Profil
HUNK:
Poradím ti:
1. nespamuj v každej otázke, ak sa chceš niečo opýtať, tak iba raz
2. začni sa učiť html, css a ak to budeš vedieť, tak javascript
3. keď sa to naučíš, tak ti napadne hneď niekoľko možností (napríklad urobiť si obrázok s výrezom a ten budeš pohybovať nad stránkou podľa pozície kurzora myši).

Moderátor Petr ZZZ: Sloučil jsem obě témata a vyházel (část) balast(u).
Honza.P
Profil
HUNK:
<!DOCTYPE HTML>
  <head>
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
  <title></title>
  </head>
  <body>
  <script type="text/javascript">
var LampEffect = JAK.ClassMaker.makeClass({
NAME : 'LampEffect',
VERSION : '1.0'
});
LampEffect.prototype.$constructor = function(radiusImageUrl,opt){
this.dom = {};
this.ec = [];
this._opt = {
darkTheme:false
}
for(var key in opt){
this._opt[key] = opt[key];
}
this.img = new Image();
this.img.src = radiusImageUrl;
this.bodySize = JAK.DOM.getDocSize();
this.power = false;
this.compatibilityForIE = this._browserTest();
this.enableSaving = false; /** nastavime na true pouze v intervalu kdy byt lampa rovnou zhasnuta **/
this.cookieTest = navigator.cookieEnabled || ("cookie" in document && (document.cookie.length > 0 || (document.cookie = "test").indexOf.call(document.cookie, "test") > -1)); /** otestujeme jestli muzeme ukladat cookie **/
this.cookie = JAK.Cookie.getInstance();
this.adsInitied = false;
this._init();
this.ec.push(JAK.Events.addListener(window,"load",this,"_setOriginPosition"));
};
LampEffect.prototype._init = function(){
if((navigator.userAgent.match(/iPhone/i)) || (navigator.userAgent.match(/iPod/i))) {
this._loadAds();
}else{
var now = new Date();
var from = new Date(2012,2,31,20,30,0);
var to = new Date(2012,2,31,21,30,0);
this._buildLamp();
this._link();
/** pokud jsme v intervalu zobrazeni, zobrazime **/
if(now >= from && now <= to){
this.enableSaving = true;
if(this.cookieTest == true){
var cookie = this.cookie.get("sznhomepage");
if(cookie=="lamp-show" || cookie==null){
this._show();
}else{
this._loadAds();
}
}
}else{
this._loadAds();
}
this._setOriginPosition();
}
}
LampEffect.prototype._browserTest = function(){
if(JAK.Browser.client == "ie" && JAK.Browser.version <= 8){
return false;
}else{
return true;
}
};
LampEffect.prototype._buildLamp = function(){
document.body.style.position = "relative"; /*- fix overflow pro starsi ie -*/
this.dom.main = JAK.mel('div', { className : 'lampMain' } );
document.body.appendChild(this.dom.main);
this.dom.controls = JAK.mel('div', { id : 'lampControls' } );
if(this._opt.darkTheme == true){
JAK.DOM.addClass(this.dom.controls,"darkTheme");
}
JAK.DOM.addClass(this.dom.controls,"on");
document.body.appendChild(this.dom.controls);
/*- nastaveni pruhlednosti pokud nefixujeme IE -*/
if( this.compatibilityForIE == false ){
this._buildIE();
}else{
JAK.DOM.setStyle(this.dom.main,{opacity:"0.93"});
}
};
LampEffect.prototype.setOriginPosition = function(){
this._setOriginPosition();
};
LampEffect.prototype._setOriginPosition = function(){
var logo = JAK.gel("seznam-logo");
var logoPosition = JAK.DOM.getBoxPosition(logo);
var left = logoPosition.left - 55 + "px";
var top = logoPosition.top - 135 + "px";
JAK.DOM.setStyle(this.dom.main,{left:left, top:top});
};
LampEffect.prototype._move = function(e, elm){
var scroll = JAK.DOM.getScrollPos();
var pos = {
x : e.clientX - this.img.width/2,
y : e.clientY - this.img.height/2
};
this.dom.main.style.left = pos.x+'px';
this.dom.main.style.top = pos.y+'px';
if( this.compatibilityForIE == false ){
this.dom.correctDivLeft.style.left = pos.x-10001+"px";
this.dom.correctDivRight.style.left = pos.x+350+"px";
this.dom.correctDivTop.style.top = pos.y-10001+"px";
this.dom.correctDivTop.style.left = pos.x+"px";
this.dom.correctDivBottom.style.top = pos.y+350+"px";
this.dom.correctDivBottom.style.left = pos.x+"px";
}
};
LampEffect.prototype._link = function(){
this.ec.push( JAK.Events.addListener(document, 'mousemove', this, '_move') );
this.ec.push( JAK.Events.addListener(window, 'scroll', this, '_scroll') );
this.ec.push( JAK.Events.addListener(JAK.gel("lampControls"), 'click', this, '_toggle') );
};
LampEffect.prototype._scroll = function(e, elm){
}
LampEffect.prototype._toggle = function(e, elm){
if(this.power == true){
this._hide();
}else{
this._show();
}
};
LampEffect.prototype._hide = function(){
if(this.enableSaving == true && this.cookieTest == true){
this._setCookie("lamp-hide");
}
JAK.DOM.setStyle(this.dom.main,{display:"none",visibility:"hidden"});
JAK.DOM.addClass(this.dom.controls,"on");
document.body.style.overflow = "";
if( this.compatibilityForIE == false ){
JAK.DOM.setStyle(this.dom.correctDivLeft,{display:"none",visibility:"hidden"});
JAK.DOM.setStyle(this.dom.correctDivRight,{display:"none",visibility:"hidden"});
JAK.DOM.setStyle(this.dom.correctDivTop,{display:"none",visibility:"hidden"});
JAK.DOM.setStyle(this.dom.correctDivBottom,{display:"none",visibility:"hidden"});
}
this.power = false;
this._loadAds();
};
LampEffect.prototype._show = function(){
if(this.enableSaving == true && this.cookieTest == true){
this._setCookie("lamp-show");
}
JAK.DOM.setStyle(this.dom.main,{display:"block",visibility:"visible"});
JAK.DOM.removeClass(this.dom.controls,"on");
document.body.style.overflowX = "hidden";
if( this.compatibilityForIE == false ){
JAK.DOM.setStyle(this.dom.correctDivLeft,{display:"block",visibility:"visible"});
JAK.DOM.setStyle(this.dom.correctDivRight,{display:"block",visibility:"visible"});
JAK.DOM.setStyle(this.dom.correctDivTop,{display:"block",visibility:"visible"});
JAK.DOM.setStyle(this.dom.correctDivBottom,{display:"block",visibility:"visible"});
}
this.power = true;
};
LampEffect.prototype._buildIE = function(){
this.dom.correctDivLeft = JAK.mel('div', { id : 'lampLeftBox' } );
JAK.DOM.addClass(this.dom.correctDivLeft,"lampCorrectBox");
document.body.appendChild(this.dom.correctDivLeft);
this.dom.correctDivRight = JAK.mel('div', { id : 'lampRightBox' } );
JAK.DOM.addClass(this.dom.correctDivRight,"lampCorrectBox");
document.body.appendChild(this.dom.correctDivRight);
this.dom.correctDivTop = JAK.mel('div', { id : 'lampTopBox' } );
JAK.DOM.addClass(this.dom.correctDivTop,"lampCorrectBox");
this.dom.correctDivTop.style.width = "350px";
document.body.appendChild(this.dom.correctDivTop);
this.dom.correctDivBottom = JAK.mel('div', { id : 'lampBottomBox' } );
JAK.DOM.addClass(this.dom.correctDivBottom,"lampCorrectBox");
this.dom.correctDivBottom.style.width = "350px";
document.body.appendChild(this.dom.correctDivBottom);
};
LampEffect.prototype._loadAds = function(){
if(this.adsInitied == false){
this.adsInitied = true;
if(!!JAK.aukro == true){
JAK.aukro.setup();
}
if(!!JAK.Advert == true){
JAK.Advert._getAd();
}
}
}
/**
* @param {string} to - na co nastavime cookie
**/
LampEffect.prototype._setCookie = function(to){
var expires = new Date ();
expires.setMinutes ( expires.getMinutes() + 60 );
this.cookie.set("sznhomepage",to,{expires:expires});
}
/**
* @class Nastroj pro praci s cookie
* @version 1.0
* @author jelc
*/
JAK.Cookie = JAK.ClassMaker.makeSingleton({
NAME: "JAK.Cookie",
VERSION: "1.0"
});
/**
* Vraci pole nazvu vsech dostupnych cookie dokumentu
* @returns {array} pole nazvu dostupnych cookie
*/
JAK.Cookie.prototype.list = function() {
var list = document.cookie.split(";").map(
function(item){
return item.split("=")[0].trim();
}
)
return list;
};
/**
* Vraci hodnotu cookie zadaneho jmena, pokud existuje, jinak null
* @param {string} name nazev cookie, kterou chceme cist
* @returns {string || null} hodnota cookie nebo null
*/
JAK.Cookie.prototype.get = function(name) {
var index = this.list().indexOf(name);
if(index == -1 ) {
return null;
}
return document.cookie.split(";")[index].split("=").slice(1).join("=").trim();
};
/**
* Nastavuje nebo rusi cookie
* @param {string} name nazev cookie
* @param {string || null} hodnota cookie, pokud bude null, cookie se zrusi
* @param {object} [cookieOptions] dalsi atributu cookie
* @param {Date} [cookieOptions.expires] datum expirace cookie (instance Date)
* @param {string} [cookieOptions.path] cesta cookie
* @param {string} [cookieOptions.domain] domena cookie
* @param {boolean} [cookieOptions.secure] urcuje zda cookie dstupna pouze pres https
*/
JAK.Cookie.prototype.set = function(name, value, cookieOptions) {
if(value === null) {
this._remove(name);
return;
}
var opt = this._makeOptions(cookieOptions);
var ck = name + "=" + value + (opt ? ";" + opt : "");
document.cookie = ck;
};
/**
* Vlastni odebrani cookie (nemusi se projevit okamzite), nastavi cookie
* prazdnou hodnotu a datum expirace do minulosti
* @private
* @param {string} name jmeno rusene cookie
*/
JAK.Cookie.prototype._remove = function(name) {
document.cookie = name + "=;expires=" + new Date(1).toUTCString();
};
/**
* Zpracovava (retezi) dalsi atributy cookie
* @param {object} options dalsi atributy cookie
* @see JAK.Cookie#set
* @returns {string} zretezene atributy pripravene pro zapis
*/
JAK.Cookie.prototype._makeOptions = function(options) {
var opt = [];
for(var i in options){
switch(i){
case "expires":
opt.push(i + "=" + options[i].toUTCString());
break;
case "secure":
if(options[i]){
opt.push(i);
}
break;
case "domain":
case "path":
opt.push(i + "=" + options[i]);
break;
default:
break;
}
}
return opt.join(";");
};
</script>
  
  
  <script type="text/javascript">
var lamp = new LampEffect("radiusimage.png");
</script>
  <div class="lampMain" style="opacity: 0.93; display: none; visibility: hidden; left: 721.5px; top: 424.5px;"></div>
  <div id="lampControls" class=" on"></div>
  </body>
</html>
HUNK
Profil
shaggy:
Děkuji za radu

Honza.P:
Děkuji moc jak dojdu domů vyzkouším.
naKokos
Profil
Zdravím, jaksi mi to nefunguje. Mohli by jste mi pomoci? Předem díky
Again
Profil
jaksi mi to nefunguje - pěkně řečeno, můžeš nám prosím tě popsat svůj problém více podrobněji ?
naKokos
Profil
Ano, hodím na web a prostě neukáže se mi to, nefunguje mi to.
Taurus
Profil
Asi jsi to hodil moc prudce, až se to rozbilo.
Fisir
Profil
Reaguji na naKokose [#11]:
Ačkoli takovým jako jsi ty odpovídám velice nerad, tak se tě zeptám: máš tam připojenou knihovnu JAK?
neelie
Profil
Ahojky, vim, ze me asi pretrhnete, ale nemohl by me nekdo poslat zkopirovany original cele stranky a script na meil ironka@centrum.cz ... budu docela vdecna ... chci videt, jak se to bude menit, kdyz neco zmenim v originale (mam trochu pocit (nic proti), ze tu nejaky cislicka/pismenka v zavorkach/uvozovkach chybi )
Dikas mooooc
Pa
Fisir
Profil
Reaguji na neelie [#16]:
Zdá se mi to jen, a nebo v [#9] opravdu ten kód není?
neelie
Profil
Reaguji na Fisir [#17]:
ja prave vubec nevim :(, co jsme se ucili, ze v kulat. zavorkach ma bejt neco napsano (jinak mi prijdou zbytecny), jinak postradam text (ktery se zobrazuje na strance, coz je spis vedlejsi) a jestli maj bejt 2 obrazky (zhasnuto, rozsviceno), tak vidim jen jedno .png na konci ... prohlidla jsem to zbezne a muzu se mylit ...
Fisir
Profil
Reaguji na neelie [#18]:
jinak mi prijdou zbytecny
No nazdar. Ty rozhodně nejsou zbytečné, i když v nich není nic napsáno.

postradam text
Tak tam nějaký dopiš.

vidim jen jedno .png na konci
To je pouze překryvný obrázek (světlo lampy). Vypínač je záležitostí CSS.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0