Autor Zpráva
neviem
Profil *
Ahojte, dám takú asi blbú otázku nakoľko si myslím, že to nejde spraviť ale môžem sa mýliť.

Je možné cez CSS zmeniť obrázok/ikonku na nižšie uvedenom kóde. Tak aby ten čo sa teraz zobrazuje bol prekrytý iným.

<
<a href="nieco.sk">
<img src="/img/ikony_tool/kosik_ico.gif" title="niečo" alt="niečo"/>
</a


Dôvod je, že nemôžem prepísať nastavený obrázok fyzicky. Nemám k nemu prístup môžem robiť úpravy len cez css prípadne "RuntimeData" to ale neviem čo je. Tak som chcel vedieť či taká možnosť nie je.
Trejpa
Profil
neviem:
Pokud máš možnost ten konkrétní odkaz adresovat pomocí třídy, identifikátoru nebo jedinečného zanoření, tak bys mohl původní element obrázku schovat a nastylovat přímo odkaz s druhým obrázkem jako pozadím.
kubik
Profil
Nechápu, co je vlastně cílem. Kdy se má ten obrázek změnit?

Pomocí CSS pseudotříd hover a spol. můžeš měnit vlastnost background-image třeba divu, kterým obalíš ten odkaz. Asi by to šlo také pomocí Javascriptu navázaného na nějakou událost a pak: id_toho_img.src = "nový_obrázek"
Someone
Profil
kubik:

Dôvod je, že nemôžem prepísať nastavený obrázok fyzicky. Nemám k nemu prístup môžem robiť úpravy len cez css
Kdyby neviem měl možnost obalit obrázek do nějakého divu, nepotřeboval by alternativu, protože by to mohl jednoduše přepsat.
kubik
Profil
neviem:
Napiš prosím, co vlastně můžeš - do kterých souborů můžeš něco zapisovat.
neviem
Profil *
Môžem len zmeniť CSS a pridať veci do kódu. hlavička, pätička. Obrázky nemôžem zmeniť tak že by som ho prepísal na FTP.

Možnosť čo tu bola spomenutá, že skryť IMG a cez CSS nastaviť pozadie funguje no problém je, že IMG má aj TITLE s potrebným popisom.
kubik
Profil
neviem:
Môžem len zmeniť CSS a pridať veci do kódu.
To znamená přímý přístup k souborům, nebo editace prostřednictvím nějakého formuláře, nebo jen možnost něco přilepit na konec těch souborů, nebo...?

Můžeš třeba přepsat ten špatný obrázek nějakým svým?

Můžeš připsat nějaký javascript do té stránky?
neviem
Profil *
Prepísať nemôžem svojim ani upraviť ten konkrétny kód.

java script môžem vložiť do hlavičky, prípadne na začiatok body.
kubik
Profil
Jestli můžeš do body přidat javascriptovou událost OnLoad, tak pomocí ní bys mohl možná měnit src toho obrázku, jak jsem psal v [#3]. Záleží na tom, jestli budeš schopen identifikovat ten konkrétní img.
neviem
Profil *
No budem ale len cez class a to takto a. nieco img. Vedel by si mi napísať ten script, ja moc toto neovládam.
Trejpa
Profil
neviem:
Výměna obrázku skriptem
neviem
Profil *
Trejpa:

diik


Funguje to bez problémov. Len neviem ako to rozšíriť o viac predpisovaných obrázkov?

<script>
window.onload=setTimeout("zamen()",500);function zamen(){
var obrazky=document.getElementsByTagName("img");for(i=0;i<obrazky.length;i++)
{if (obrazky[i].src.indexOf('obrazek0')>-1){obrazky[i].src='obrazek0a.gif'}}}
</script>
Trejpa
Profil
neviem:
Bude jich jen pár nebo hodně?
<script>
window.onload=setTimeout("zamen()",500);function zamen(){
var obrazky=document.getElementsByTagName("img");for(i=0;i<obrazky.length;i++)
{
if (obrazky[i].src.indexOf('obrazek0')>-1){obrazky[i].src='obrazek0a.gif'};
if (obrazky[i].src.indexOf('obrazek1')>-1){obrazky[i].src='obrazek3.gif'};
if (obrazky[i].src.indexOf('obrazek2')>-1){obrazky[i].src='obrazek3.gif'};
}}
</script>
neviem
Profil *
Neviem koľko je veľa ale asi tak 10-20.

Inak by pomohol aj script kde by som pre viac obrázkov nastavil rovnakú zmenu.


ešte sa tak mimo týmy opýtam na jednu vec.

príklad:

<div class"nieco">
<img src="obrazok1" />
<img src="obrazok2" />
</div>

Dá sa nejak v takomto prípade ovplyvniť cez CSS tag img kde je obrazok2 cez class v div? Nie som si istý ale niekde som to videl len už neviem ako to bolo a či sa jednalo o niečo takéto.
Trejpa
Profil
neviem:
Všechny změněné obrázky mají být ve výsledku stejné?

Můžeš najít shodný řetězec v cestě k obrázkům místo jejich názvu, příkladně '/images/'.

Můžeš si dát víc podmínek do if, příkladně:
if (obrazky[i].src.indexOf('obrazek0')>-1 ||obrazky[i].src.indexOf('obrazek1')>-1 ||obrazky[i].src.indexOf('obrazek2')>-1)
{obrazky[i].src='obrazek0a.gif'};

Pro větší množství různých cest by se hodilo procházení pole cyklem, takhle je to pro dvacet různých vstupů zbytečně upovídané.
_es
Profil
Všetky obrázky v dokumente sú aj v kolekcii document.images.
Trejpa
Profil
neviem:
Dá sa nejak v takomto prípade ovplyvniť cez CSS tag img kde je obrazok2 cez class v div?
Ano, skriptem se to dá přes className omezit jen na zanořené obrázky. (<div class="nieco">)
neviem
Profil *
Trejpa:

Možno sme sa nepochopili, ja som to myslel tak, že potrebujem ovplyvniť len ten jeden img kde je obrázok2 a na img obrázok2 to nesmie mať vplyv.
Trejpa
Profil
neviem:
Teď tě zase nechápu já.

Dodej konkrétní ukázku stránky a napiš, které obrázky mají být změněné a za jaké. Ať se tu nebavíme jen teoreticky.
neviem
Profil *
<div class"nieco">
<img src="obrazok1" />
<img src="obrazok2" />
</div>

Tu som dal príklad presne takto to je img nemajú ani CLASS a ani ID jedine div má class.

A ja by som potreboval samostatne cez css upraviť img s obrázok 1 a img s obrázkom 2.

Ale to je asi nemožné ...
_es
Profil
neviem:
Všetky obrázky v dokumente máš v kolekcii document.images. V document.images[0] je prvý obrázok v dokumente, v document.images[1] druhý, ... Tak si to podľa toho nejako sprav a zmeň objektu toho správneho obrázka vlastnosť src.
neviem
Profil *
Trejpa:

Tak už viem ako cez "Selector parametrov (atributov)" by to malo fungovať ale nefunguje.

príklad:
<div class"nieco">
<img src="obrazok1" title="obrazok" />
<img src="obrazok2" title="obrazok2"/>
</div>

img[title="obrazok2"] {margin-left: 10px;}

Lenže nefunguje to pravdepodobne mám niečo zle ...


edit:

už to ide cez to musel som to dať do css súboru, keď som to dal so editora čo je k stránke a kde sa dávajú css nastavenia tak tam to nefungovalo.
_es
Profil
neviem:
To nevieš, koľkáte v poradí v dokumente sú obrázky, ktoré sa snažíš zmeniť?
neviem
Profil *
_es:

viem druhé a prvé každé som potreboval upraviť samostatne. A cez toto to funguje "img[title="obrazok2"] {margin-left: 10px;}" neviem či je ešte nejaká iná možnosť.


Inak je možné zmeniť pri tých obrázkoch aj popis v TITLE. To by mi tiež ešte dosť pomohlo ak by mi niekto poradil :)
_es
Profil
neviem:
viem druhé
Tak potom:
document.images[1].src="súborObrázka";

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: