Autor Zpráva
param
Profil *
Ahoj, jak lze předávat parametry v php?
Já je teď předávám a získávam z url prostřednictvím GET (viz.jako ?action=vtopic&forum=3), ale když jich je povícero tak url je dlouhé a také každý parametr není u různých stánek využíván, přesto ho přenáším z důvodu návratu na stránku která ho využívá.
Je nějaký elegantněší způsob jak přenášet parametry stránky?
Děkuji za rady
Sir Tom
Profil
param:
Také ahoj,
třeba přes POST, SESSION, COOKIES - záleží jaké parametry (krátkodobé, dlouhodobé) chceš přenášet.
param
Profil *
Aha, no POST už používám u formulářů tak vím jak funguje, ale o tom dalším zatím nemám páru.
No některé a těch je povícero v rámci session a některé i dlouhodobě. Takže veškeré parametry, které teď přenáším prostřednictvím url jde přenést pomocí SESSION? Prosím o odkaz, kde bych to mohl nastudovat, popř. o jednoduchý příkládek? Moc Děkuji
Sir Tom
Profil
param:
To vše si najdeš na internetu - stačí zadat SESSION PHP nebo COOKIE PHP a máš hromadu výsledků.
Ale třeba základní náznak je zde: http://jary.borec.cz/prog/sessions.php
param
Profil *
Jo, dik, to nastuduju..potřeboval jsem jen nasměrovat..
dik
param
Profil *
Tak jeste jeden dotaz. Pri predavani parametru pres url je to jasne, sestavim url a vim jake parametry prenasim po kliknuti do dalsi zobrazovane stranky, ale kde naplnit promenne do _SESSION, kdyz mam na strance napriklad 6 odkazu a kazdy ma byt proveden s jinym parametrem? Dekuji
Sir Tom
Profil
param:
Velmi opravdu záleží co chceš přenášet. Na zobrazení stejné stránky s parametrem je asi nejvhodnější to get. Session se často používá pro uchování jedné hodnoty na delší dobu.
param
Profil *
OK, uz jsem to vyresil, pres url a GET vzdy prenasim jen zmenene parametry a dale je uchovavam v SESSION, funguje to tak jak chcu.
ALe jeste jednu radu bych potrebovat, na strance pomoci js zobrazuji/skryvam usek v <div>, a chtel bych, a by se stav ulozil/prenesl.
Jde v js nastavit promenou v session nebo jak to udelat, aby po opusteni stranky byla hodnota zobrazeno/skryto nejak uchovana a pri navratu bylo mozne stav obnovit. Dekuji za radu
param
Profil *
Prosim, jde nejak hodnota nastavena v js nastavit do SESSION?
Dekuji za radu
Sir Tom
Profil
param:
Teoreticky jo, ale pak vzniká tak znásilněný kód, že se to moc nepoužívá. Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Jak přenést proměnnou z javascriptu do PHP

Na tvůj problém je nejsnadnější použít přímo COOKIES v JS (JS umí pracovat s COOKIES).

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: