Autor Zpráva
steel
Profil *
Zdravím, prosím vás o vysvětlení jak fungují tyto věci. Jak reagují na návštěvy?

Web na subdoméně :

Například :

Toplist - je na www.moje.cz

Započítá to i když někdo navětíví www.neco.moje.cz ?

----

Stránka s obsahem <iframe></iframe>

Například :

Toplist - je na stránku www.moje.cz

Na stránce www.moje.cz/obrazky.html
Kde celý obsah HTML stránky bude iframe www.obrazky.eu/widget.php
jakmile někdo navštíví /obrázky.html návštěva se započítá k wwwmoje.cz nebo www.obrazky.eu nebo oběma ?

---

Include

Například :

Toplist je na stránku - www.moje.cz

Na stránce www.moje.cz/hudba.php , přičemž obsah PHP souboru bude nějak tak .include="www.hudba.eu/neco.neco"
To je návštěva započítá jakému webu?

---

Přesměrování

Pomocí META tagu

Navštívím web, který mě pošle na jiný.
Návštěva se započítá oběma?
Borius
Profil
Od Toplistu obdržíš kód, který si umístíš na svou stránku nebo stránky. Nejdůležitější část toho kódu je obrázek, který se stahuje ze serveru Toplist. Není to klasický obrázek, ale generovaný pomoci ASP.NET. Při každém zobrazení se návštěva uloží do databáze.

Z toho vyplývá i odpověď. Návštěva se započítá vždy, když se načítá z Toplistu dotyčný obrázek (má unikátní url obsahující identifikační číslo). Program, který jej generuje, současně eviduje přístupy. A je úplně jedno, jestli je stránka v rámu, odkud návštěvník přišel, jestli byl přesměrován metatagem či javascriptem, jestli je to hlavní stránka či podstránka, ba i pokud by šlo o úplně cizí web či localhost. Návštěva se dokonce započítá, i když by si někdo zobrazil pouze dotyčný obrázek. To jediné je důležité – kam si umístíš kód s obrázkem Toplistu – tam se bude načítat návštěvnost.

steel:
Na stránce www.moje.cz/hudba.php , přičemž obsah PHP souboru bude nějak tak .include="www.hudba.eu/neco.neco"
To nejde. Nemůžeš spouštět (inkludovat) skript z jiného serveru.
steel
Profil *
Jak je na první pohled zhřejmé, tak se psaním webů moc nevěnuju. Tvoje odpověd' je pro mě jako dopis od malého kluka z bangladéže.

Leda? To víš, že jde o jiný web. Tobě snad přijde www.moje.cz shodné s www.obrazky.eu ?

Žádný kód jsem nikam neumístil a počítá mi stejně to je teda divný ?
Borius
Profil
steel:
Jak je na první pohled zhřejmé, tak se psaním webů moc nevěnuju
Proto Ti to vysvětluju polopaticky, jako malému klukovi z Bangladéže (Tvými vlastními slovy).

To víš, že jde o jiný web.
To jsem rád, že sis toho všiml.

Žádný kód jsem nikam neumístil a počítá mi stejně
Kdybys ho nikam neumístil, nic by Ti návštěvnost nepočítalo.
steel
Profil *
Ano vlastně ikonku toplistu jsem umístil. Includování z jiného serveru mě bylo přesvědčováno, že jde taky jsem myslel, že nejde.

Nic nemění na otázkách které jsem položil. Ta první otázka patřila jak všeobecně, tak jako jestli když mám ikonku toplistu na www.neco.cz/index.html bude počítat i když navstíví človek www.neco.cz/neco nebo www.neco.neco.cz

Prosím vypln formulář nebo nevim xD doplnuj pouze [ ano,započítá ; ne,nezapočítá ]

1# Odpověd :
www.moje.cz - ano,započítá
www.neco.neco.cz -
www.neco.cz/neco -

---------------------
2# Odpověd :
www.moje.cz - ano,započítá
www.nobrazky.eu -

---------------------
3# Odpovědˇ: Redirectem
web na kterým budu zlomek vteřiny než me to přesměruje -
web na který jsem byl přesměrován -


takhle mi jedině pomůžeš, protože já sem hnup a mluvíš na mě moc odbordně :X


Omluvám se, ale nejde tu upravit již odeslaný příspěvek ? :X

první mělo bejt takto :

1# Odpověd :
www.moje.cz - ano,započítá
www.neco.moje.cz -
www.moje.cz/neco -
jenikkozak
Profil
steel:
Prosím vypln formulář nebo nevim xD doplnuj pouze [ ano,započítá ; ne,nezapočítá ]
1# Odpověd :
www.moje.cz - ano,započítá - započítá se pouze v případě, že je na stránce uveden kód od Toplistu.
www.neco.neco.cz - - započítá se pouze v případě, že je na stránce uveden kód od Toplistu.
www.neco.cz/neco - - započítá se pouze v případě, že je na stránce uveden kód od Toplistu.
>
---------------------
2# Odpověd :
www.moje.cz - ano,započítá - započítá se pouze v případě, že je na stránce uveden kód od Toplistu.
www.nobrazky.eu - - započítá se pouze v případě, že je na stránce uveden kód od Toplistu. Je-li uveden na obou, započítají se obě.
>
---------------------
3# Odpovědˇ: Redirectem
web na kterým budu zlomek vteřiny než me to přesměruje - - započítá se pouze v případě, že je na stránce uveden kód od Toplistu a stihne se zobrazit (respektive stáhnout) před přesměrováním na druhý web.
web na který jsem byl přesměrován - - započítá se pouze v případě, že je na stránce uveden kód od Toplistu.
>
>
takhle mi jedině pomůžeš, protože já sem hnup a mluvíš na mě moc odbordně :XOmluvám se, ale nejde tu upravit již odeslaný příspěvek ? :X Když se zaregistruješ a přihlásíš, budeš moci svůj příspěvek upravovat.

4# Odpověď: (include)
Zda ti server umožní includovat soubory z jiného serveru, je věc jiná, záležící na nastavení.
U includovaných souborů platí, že není vůbec podstatné, z kolika zahrnutých (includovaných) souborů je výsledná stránka poskládána, důležitá je pouze tato konečná stránka, která se posílá prohlížeči. Pokud obsahuje kód od Toplistu (bez ohledu na to, v jakém z includovaných souborů se nachází), je návštěva výsledné stránce započítána.
steel
Profil *
Takže web může být poskládáný z různých i nemístních includů. Toplist bude počítat pouze ty includy, kde je kód toplistu? To zní logicky děkuju ;) Neznáš prosím odpověd na zbylé tři otázky ?
jenikkozak
Profil
steel:
Neznáš prosím odpověd na zbylé tři otázky ?
Znám, projdi si celý můj příspěvek [#6] jenikkozak. To, co je kurzívou, je citace tvého, text klasickým řezem je mou odpovědí.
Jednoduše řečeno: Návštěvnost se počítá pouze stránkám, na kterých se zobrazí obrázek, a započítá se právě těm konkrétním stránkám, na kterých je tento obrázek umístěn.
steel
Profil *
Co když mám local stránku, ktero když navštívím hodí mě to na www.neco.cz pozná neco.cz z kterého localhostu návstěva přišla ?
jenikkozak
Profil
steel:
Co když mám local stránku, ktero když navštívím hodí mě to na www.neco.cz pozná neco.cz z kterého localhostu návstěva přišla ?
Ne. Prohlížeče neposílají tzv. referer hlavičku ze souborů uložených na disku (bez ohledu na to, zda se na další stránku dostáváš pomocí odkazu, nebo přesměrování).
steel
Profil *
Představ si herní server, které má soubor, který čte HTML a pomocí něho se dělá úvodní stránka serveru.
Každý hráč, který se připojí tomu se to okénko otevře. Když tam dám META tag refresh pozná web na který jsem redirect nastavil odkud návštěva přišla ?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: