Autor Zpráva
online
Profil *
Jak lze zjiťovat online stav uživatelů přihlášených k webu?
Děkuji za tip
Str4wberry
Profil
K přihlášenému uživateli si uložíš čas jeho poslední aktivity. A v případě aktivity méně staré než určitý čas prohlásíš uživatele za online.
online
Profil *
Aha, takže je to jen na ukladání udajů do db a porovnávání, jak jsem si myslel?
Děkuji
final
Profil *
áno
Corell
Profil *
Jak lze zjiťovat online stav uživatelů přihlášených k webu?


Corell:
trošku obšírněji....děkuji
nemeja
Profil
Str4wberry:
K přihlášenému uživateli si uložíš čas jeho poslední aktivity. A v případě aktivity méně staré než určitý čas prohlásíš uživatele za online.

Myslím, že to je dostačující...
Corell
Profil *
děkuji ale zkusím to jinak... mám stránky s registrovanými uživateli, a chtěl bych aby při zalogování členů/ člena se ukázal např. ikonkou jako online.... při odhlášení offline.. možná, že jsi mi už odpověděl ale stále to nechápu jak to udělat..
děkuji za odpověď
nemeja
Profil
vzdycky kdyz uzivatel obnovi jakoukoliv stranku, zapises si aktualni cas do DB. V scriptu na zjisteni online stavu si vyberes vsechby uzivatele, kteri maj cas v tom sloupecku vetsi nez treba aktualni cas - 10 min. Pak je vypises
Corell
Profil *
nechápu, ber mě jako běžného uživatele.... potřeboval bych přesnější postup co a jak kde a skript a tak :-(
Meldo
Profil
Corell myslim ze viac ti uz asi nikto neporadi.

Btw, mna by zaujimala podobna vec k tejto teme. Ak mam stranku, kde ludia dlho nerefreshuju stranku, napriklad ze tam sleduju niekolkohodinove videa, tak ako riesit online/offline. Lebo po pol hodine sa bude uzivatel javit ako offline, ale pritom stale je na stranke a napriklad sleduje to video.
1Pupik1989
Profil
Můžeš z databáze vybrat všechny uživatele co mají menší čas než požadovaný.
Ugo
Profil
Meldo:
ajaxem, prostě občas si ten požadavek pošli sám :)
Meldo
Profil
Ugo :D lol tak toto ma fakt nenapadlo. Nedavno som to potreboval riesit a ani za nic som nevedel prist na nejake riesenie :D
Niekedy fakt staci to najjednoduchsie riesenie :)
Corell
Profil *
podívejte se např na tuto stránku , tam je vlevo online stav reg. uživatelů http://www.suzukiclub.cz/
tak nějak bych to chtěl na své stránky... co vy na to ?


né vlevo ale vpravo sorry

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: