Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Horsefeathers Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 5. 2012, 17:38:17
Ahoj, mám takový problém, hledal jsem sice dost na netu ale nenašel jsem přesnou variantu toho co chci, a co že chci? Potřeboval bych nějak docílit toho, že když je nějaký obrázek na který najedu myší, tak se danný obrázek překryje obrázkem (maskou) a překrytí bude plynulé, né že to jen problikne, ale postupně (transition?), poté se tedy obrázek + maska překryjí vrstvou textu která bude čerpat již z html, tudíž jak na to? Díky za rady!
|
||
suvel Profil |
#2 · Zasláno: 1. 5. 2012, 17:48:28
http://www.webni.cz/animace-na-webove-strance-css3/, samozřejmě za "řízení" javascriptem. Ale to nefunguje v Exploreru. Aby to jelo všude, tak myslím, že snad jen flash.
|
||
margin Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 5. 2012, 17:59:14
suvel:
„samozřejmě za "řízení" javascriptem“ Nechápu, co tím myslíš, CSS3 Transition je své funkci nepotřebují JavaScript. Horsefeathers: Pokud to má fungovat napříč prohlížeči, můžeš JavaScriptem měnit opacity. „poté se tedy obrázek + maska překryjí vrstvou textu která bude čerpat již z html“ Tomu nerozumím, jde o normální text v DIVu, případně jiném elementu? |
||
Horsefeathers Profil * |
#4 · Zasláno: 1. 5. 2012, 18:44:10
Margin, přesně tak text v divu :)
|
||
suvel Profil |
#5 · Zasláno: 2. 5. 2012, 09:32:16
margin:
Horsefeathers píše a překrytí bude plynulé - tedy nepadá v úvahu opacity - leda pomocí časování javascriptu zkusit plynule měnit hodnotu opacity. Ale myslím, že opacity stejně nefunguje v Exploreru, a jestli, tak až od 9. Nechápu, co tím myslíš, CSS3 Transition je své funkci nepotřebují JavaScript. jak jinak by prohlížeč reagoval na přejetí myší? |
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 2. 5. 2012, 09:44:41
Reaguji na suvela:
„myslím, že opacity stejně nefunguje v Exploreru, a jestli, tak až od 9“ Od verze 4 v něm funguje filter: alpha(opacity=hodnota) . Takovou základní informaci už dnešní generace neví? To jsou věci…
„jak jinak by prohlížeč reagoval na přejetí myší?“ Že by :hover ? JavaScript by byl k nastartování potřeba v Exploreru, kdyby použil přechodový filtr.
|
||
suvel Profil |
#7 · Zasláno: 2. 5. 2012, 10:25:49
Chamurappi:
OK, beru :-) Že by :hover? Ale stejně si nedokážu představit, jak pomocí pseudotřídy docílit toho, že překrytí bude plynulé, né že to jen problikne, ale postupně (#1). Nevím, třeba to nějak jde, mně napadl jen javascript... |
||
Chamurappi Profil |
Reaguji na suvela:
Zmíněný transition z CSS 3 funguje tak, že animuje jakoukoliv změnu vlastnosti, na kterou se váže, nehledě na to, čím je vyvolaná. Takže pokud se bude vázat na opacity a při :hover se změní opacity z 0 na 1 , provede se animace. Stejně tak, kdyby opacity změnil JavaScript — změna nebude okamžitá.
|
||
suvel Profil |
#9 · Zasláno: 2. 5. 2012, 13:24:12
Chamurappi:
OK, díky |
||
Horsefeathers Profil * |
#10 · Zasláno: 2. 5. 2012, 15:52:42
Díky za reakce, a tak tedy nějaký rozumný postup pro dosažení kvalitního výsledku?
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0