Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
ddoommiinnii Profil |
#1 · Zasláno: 3. 5. 2012, 08:01:14
Zdravím, už přes dva měsíce používám na tvorbu menu program: "Visual CSS QuickMenu". Jenže už mi nějak přestává vyhovovat ve věcech, které bych potřeboval navíc. Hledám program, kde by bylo nepřeberné množství stylů, jak by to menu mohlo vypadat. A nebo stránku, kde bych si mohl vybrat. Já bych si rád udělal na svůj web toto menu, hned vedle loga na stránkách: http://www.gamesites.cz/ (nechci ho samozdřejmě že stejné, chtěl bych mít ale podobné) a chtěl bych poradit, jestli to umí nějaký program a nebo když jsem dá se říct začátečník, tak si to budu muset nechat udělat od někoho na míru.
Předem díky :) |
||
jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 3. 5. 2012, 08:10:40
ddoommiinnii:
Není to tak těžké, jak se zdá. Stačí si to menu namalovat v nějakém grafickém editoru a rozřezat na jednotlivé obdélníky prezentující jednotlivé odkazy. (A nebo třeba vůbec neřezat, oni mají také vloženy všechny položky jako jeden obrázek.) Do stránky se pak dá vložit jako několik odkazů s obrázkem v pozadí. A konkrétně na tomto případu pomocí pseudotřídy hover přidat ztučnění a podtržení při najetí myší. |
||
peta Profil |
#3 · Zasláno: 3. 5. 2012, 08:30:39
Menu by melo byt jednoduche a intuitivni. Podobne stranka.
Mas tam ceske texty, anglicke a vselijake jine. Ale nikde jsem nezjistil, o cem ta stranka vlastne je, co na ni najdu. To menu bych asi resil rozklikavanim na stranku a ne hoverem. Ono se to pak lepe ovlada pres mobil. Dalsi problem pak vidim v nejednotnosti obrazku. Jednou maji ramecky, pak zas ne, v obrazcich maji graficky ramecek se stinem. Jednou je velikost takova, podruhe makova. Pri rozkliknuti Flash hry se tam sice objevi kategorie, ale jsou takove nevyrazne, nalepene na levem menu a druhy radek na okraji bloku. chtelo by to tam margin nebo padding. Na mne cela stranka pusobi chaoticky a preplacane. Editory jsem si kdysi delal, ale snadnejsi to mas napsat nez vytvaret na to program. Jedine, co potrebujes znat je css :hover. http://peter-mlich.wz.cz/web/js/prx/menuedul.htm (kliknes na (*) folder, [data ->], [www]; koukam, ze rar obrazek nezobrazuje) http://peter-mlich.wz.cz/web/js/prx/menued2b.htm |
||
ddoommiinnii Profil |
peta --> Já vím, že ta stránka je celá chaotická a že je nepřehledná. To je všechno fajn (říká to více lidí), ale já jsem se ptal pouze na to menu, které je hned velde loga. (Jak to začíná Counter strikem 1.6 a končí GTA San Andreas. Chtěl bych si udělat podobné na svých stránkách, ale místo těchto půlkruhů bych tam chtěl třebas trojúhelníky nebo tak něco..
jenikkozak ---> A ty znáš nějaký grafický editor, v kterém bych si to mohl namalovat a je freeware? |
||
jenikkozak Profil |
#5 · Zasláno: 3. 5. 2012, 08:47:17
ddoommiinnii:
„A ty znáš nějaký grafický editor, v kterém bych si to mohl namalovat a je freeware?“ Ano. A ty můžeš taky. |
||
peta Profil |
Ahaaa, to je ale uplne jine menu :) To upresnim hned, ne? :)
Myslim si, ze tamto menu je normalni menu, jen a na pozadi obrazek. Css: background-image. Oznaceni polozky ma obdelnikovy vyber. Ale, kdybys chtel jiny, tak jsem videl ruzne interaktivni mapy. http://peter-mlich.wz.cz/web/links.htm#js_priklady Hm, koukam, ze nektere interaktivni mapy uz nejsou na tech strankach. Tak kdyz tak google. Pokud to neumis nakreslit, tak je to v celku jednoduche. 1. pustis GIMP 2. soubor, novy, ok 3. kliknes nastroj vyplnit barevnym prechodem, zvolis prechod romanian flag, a tvar spirala 4. kliknes do obrazku nalevo, zmacknes, potahnes asi doprostred a pustis (melo by to udelat 6 obloucku) 5. filtry - detekce hran - rozdil gausovym rozostrenim 6. barvy - odbarvit - svitivost Ziskas tak skoro cernobile obloucky. Doladit barvy uz je pak delsi hrani. 8. otevres si obrazek s pozadim 9. vyberes oblast, ctrl+c 10. prepnes na obrazek se spiralou 11. kliknes na nastroj vyplnovani oblasti, (*) vyplnovani vzorkem - kliknes do obrazku a zvolis prvni = Schranka, (*) vyplnovat podobne barvy 12. klik do obrazku do obloucku 13. totez pro ostatni obloucky |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0