Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Veterans Profil |
#1 · Zasláno: 3. 5. 2012, 10:48:13
Ahojte. Mám problém chcem si na PortFólio nastaviť BG ktorý sa zmení pri každóm refreši (2/3 pozadia).
Ale neviem ako hľadal som niečo ale nič poriadne som nenašiel. Jedine že sa to ces JS alebo PHP spraví (ale tu je problém viem iba HTML/CSS). Dakto dáku radu ako sa to spraví poprípadne mi to trošku vysvetlit čo a ako ? Ďakujem. |
||
nemeja Profil |
<script> function nastavBarvu(){ var pole = new Array("#999999","#ff00ff","acacac"); // sem zadáš barvy var cislo = Math.floor((Math.random()*10)/3.5); // tady to vybere číslo od 0 do 3 document.body.style.background = pole[cislo]; // tady to nastaví pozadí celé stránce na základě toho pole s indexem cislo } </script> <body onload="nastavBarvu();"> |
||
Veterans Profil |
#3 · Zasláno: 3. 5. 2012, 11:38:28 · Upravil/a: Veterans
Nastavit do body ? (do HTML dokumentu) a nemusim nic linkovat (ako prepojit CSS/HTML a tak ??? )
Mám problém: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> <meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com"> <title></title> </head> <body> <script> function nastavBarvu(){ var pole = new Array("#FF6600","#9966FF#FF66CC","acacac"); // sem zadáš barvy = TOTO MÁM var cislo = Math.floor((Math.random()*10)/3.5); // tady to vybere číslo od 0 do 3 = KDE MáM TO CISLO DAT ? NAMIESTO 10 ALEBO 3.5 ??? document.body.style.background = pole[cislo]; // tady to nastaví pozadí celé stránce na základě toho pole s indexem cislo = POLE CISLO CO TAM AKE CISLO ? } </script> <body onload="(#FF66CC);"> </body> </html> Ešte ale to nastavuje farbu obrázky (bg) nastavim ako potom ? |
||
peta Profil |
Veterans:
Tva otazka nedava smysl. Ten zapis je uplne stejny, jen pouzijes misto barvy css kod pro obrazek. <script> document.body.style.background = "url(obrazek1.jpg)"; document.body.style.background = "url(obrazek2.jpg)"; document.body.style.background = "url(obrazek3.jpg)"; </script> Ale pouzil bych misto background radeji className a napsal ty obrazky do css. <style> .obr3 {background:url(obrazek3.jpg);} </style> </script> document.body.className = "obr3"; <script> Mimochodem, ten priklad mas opsany s nekolika chybami, zkus priste oznacit a ctrl+c a pak ctrl+v (kopirovat, vlozit) |
||
nemeja Profil |
<script> function nastavObrazekPozadi(){ var pole = new Array("url(obrazek1.jpg)","url(obrazek2.jpg)","url(obrazek3.jpg)"); var cislo = Math.floor((Math.random()*10)/3.5); document.body.style.background = pole[cislo]; } </script> <body onload="nastavObrazekPozadi"> |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0