Autor Zpráva
Roman-W
Profil
Jak je vytvořena tahle stránka ????

www.ondansoft.wbs.cz/Reference.html?framebreaker

Co je základním kamenem toho že nejde pravé ani levé tlačítko myši ???
Trejpa
Profil
Roman-W:
Co je základním kamenem toho že nejde pravé ani levé tlačítko myši ???
Je tam zakázána kdejaká akce myší pomocí JavaScriptu. Nedělej to.

<body oncontextmenu="return false" onmousedown="return false"
onselectstart="return false" ondragstart="return false">
margin
Profil *
Roman-W:
Co je základním kamenem toho že nejde pravé ani levé tlačítko myši ???
Prasárna!!! Není to nic nového, na Interval.cz o tom byl článek už před deseti lety. Kodéři o této možnosti vědí, ale nepoužívají, nechtějí omezovat uživatele.

Dá se to jednoduše obejít, třeba vypnutím JavaSccriptu nebo úpravou zdrojového kódu pomocí vývojářských nástrojů, je to záležitost několika sekund.
peta
Profil
margin
"vědí, ale nepoužívají"
Aha, no, kdyz myslis. Ja si myslim, ze se to naopak pouziva hodne casto v kazdem druhem editoru.

http://menicko.cz/
Zamerne zakazane.

http://www.tinymce.com/tryit/full.php
Zamerne zakazane prave tlacitko v oblasti editoru.
margin
Profil *
peta:
http://menicko.cz/
Zamerne zakazane.
Expert, co se snaží utajit tabulkový layout, kód je špica, pětinásobné zanoření tabulky soudný člověk nedokáže vyplodit.

http://www.tinymce.com/tryit/full.php
Zamerne zakazane prave tlacitko v oblasti editoru.
Tam to je zakázané jen ve vymezené oblasti, není to samoúčelný zákaz. Podobně to mají třebas některé mapové aplikace.
_es
Profil
margin:
Tam to je zakázané jen ve vymezené oblasti, není to samoúčelný zákaz.
Nejde ani tak o zákaz, ako o nahradenie vyskakovacieho menu za iné. Okrem toho to v niektorých prehliadačoch nefunguje. Mne vyskočí pri pokuse o kopírovanie hláška Copy/Cut/Paste is not available in Mozilla and Firefox. Do you want more information about this issue?
Roman-W
Profil
nedovolený atribut "ONSELECTSTART".

onselectstart="return false" ondragstart="return false">

nedovolený atribut "ONDRAGSTART".

onselectstart="return false" ondragstart="return false">

Validátor to nebere pro HTML4.01 http://validator.webylon.info
margin
Profil *
Roman-W:
A to jenom konstatuješ, nebo se chceš na něco zeptat?
Roman-W
Profil
margin:
Jestli to mohu použít nebo pro dokument typu HTML to není použitelné ?

Nebo je jiná cesta jak zabránit kradení textu z webu :d (vím že když je člověk vzručný tak to není problém)
Someone
Profil
Roman-W:
Text je neukradnutelný ve chvíli, kdy na stránkách není.
margin
Profil *
Proč mluvíš o kradení tetu z webu, když za splnění jistých podmínek ti můžu zkopírovat třeba i celý web?
Proč chceš omezovat běžné uživatele?

Prohlížeče umožňují uložení stránky do TXT souboru, tím ztratí JS svou kouzelnou moc.
Chrome umožňuje vytisknout stránku do PDF souboru, z takto vytvořeného souboru můžu kopírovat bez omezení.

Nejlepší je tohle.
ludekbrno
Profil *
Roman-W:

Ukrást se dá cokoliv, co se má zobrazovat na počítače uživatele, protože to uživatel pro zobrazení musí do počítače dostat. A zrovna z webu je to velmi snadné i pro podprůměrně zkušeného uživatele a neexistuje možnost tomu zabránit. Veškerými neúčinnými opatřeními pouze znepříjemníš použitelnost normálním návštěvníkům. Např. si někdo může chtít část textu uložit k sobě pro pozdější použití nebo někde použít jako citaci, ty mu to znepříjemníš nějakým marným pokusem o blokování myši a příště už takového návštěvníka na svém webu neuvidíš. A kdo to bude chtít ukrást, bez jakéhokoliv problému to stejně ukradne a nic s tím neuděláš.
Roman-W
Profil
Já to chci zabranit alespon běžným uživatelum co neví že existuje něco jako Firefox :D o pod..
Prostě FIREWALL proti lamám
Darker
Profil
Kdyby nějaká lama chtěla tlačítka zas povolit, zde je potřebný bookmarklet:
javascript:var%20povolmys=function(){return%20true};%20window.oncontextmenu=povolmys;%20window.onmousedown=povolmys;%20window.onmouseup=povolmys;%20window.onselectstart=povolmys;%20window.ondragstart=povolmys;void(0)



var PWMobjs = [window, document.body];
for(var i=0; i<PWMobjs.length; i++) {
  PWMobjs[i].onclick = PWMobjs[i].onmousedown = PWMobjs[i].onmouseup = PWMobjs[i].oncontextmenu = PWMobjs[i].onselectstart = PWMobjs[i].ondragstart = function() {return true};
}
void(0)
Tamten je dost zastaralý.
Trejpa
Profil
Roman-W:
Yuhů vyzkoumal, že si hodně lidí označuje čtený text, aby se v něm neztráceli. Já to dělám také. Obrázky si zvětšuji a otvírám do nových tabů z kontextové nabídky pravého tlačítka. Stejně tak myší na stránce ovládám vývojářské nástroje. Znemožníš mně cokoliv z toho a získáš ode mě jistotu, že už tvou stránku víckrát nenavštívím.

Asi je to o druhu přístupu:
1. Návštěvník je lama, která má být ráda, že ses uráčil vyplodit stránku a nemá tě co otravovat.
2. Návštěvník je vážený host, který není nijak omezován a má být hlavně spokojen.
ludekbrno
Profil *
Roman-W:

Lama, která si chce zkopírovat z nějakého důvodu text pro vlastní potřebu nebo jen použít k usnadnění práce pravé tlačítko, bude mít smůlu a zloděj, který text bude chtít ukrást pro komerční použití ho ukrást může? Přemýšlíš vůbec, co vlastně chceš? Chceš znepříjemnit použitelnost normálním uživatelům, zato zlodějům ho klidně necháš. To je logika :) Dáváš ty informace na web proto, aby s nimi mohli lidi pracovat nebo je před nimi chceš ukrýt? Poradím ti, dej přístup na heslo, pak budeš jistě spokojen. Nikdo ti tam nebude chodit. Pro mě je omezení funkčnosti pravého tlačítka automaticky signál, že provozovatel stránek o návštěvy nestojí a odcházím.
Darker
Profil
Pokud mám být upřímný, když si někde musím zobrazovat zdrojový kód nebo používat výše zmíněný bookmarklet mám sto chutí způsobený opruz vrátit zpět (XSS?). V životě jsem na toto opatření totiž nenarazil na profesionálních stránkách.
bidloch
Profil
I ta lama to zkopíruje, na každé klávesnici je takové tlačítko, jmenuje print screen
Darker
Profil
bidloch:
na každé klávesnici je takové tlačítko

[beruzpět]
/*DOMElement.oncontextmenu = function() {return false;};*/
[/beruzpět]

Četl jsem „je pravé tlačítko“.
jmenuje print screen
Na text neúčinné, lamy nevědí co to je OCR. Většina lam ani neví, k čemu je to tlačítko vedle pravého altu. To tlačítko před levým altem znají pouze jako zkratku na nabídku start.
Plaváček
Profil
A co se ochránit takto? http://klient.plavacek.net/nekradte.html

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0