Autor Zpráva
vypis
Profil *
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat jak mám udělat na webu tlačítko ,, Výpis subdomén" a po
kliknutí na toto tlačítko, by vyjeli podsebou všechny vytvořené subdomény, které jsou vytvořené
na dáném webu např.: http://www.neco.cz

Máme totiž s kámarádem vytvořených cca 25webů. A nechcem tento výpis tvořit ručně,
ale kdyby jsme nějakou subdoménu vytvořili nebo smazali, tak by se objevila navíc nebo by se nezobrazovala.

Děkuji za rady.
candiess
Profil
vypis:
Máme totiž s kámarádem vytvořených cca 25webů.
Tak webů nebo subdomén?

Pokud je máte udělané virtuálně (pouze přes .htaccess spolu s mod_rewrite) budete si muset vytvořit svůj skript, jen vy víte, odkud a co podstrkuje ten mod_rewrite

Pokud ne a jste na nějakém solidním webhostingu (budu hovořit o WEDOSu), tak ten má v rootu webu složku domain, ve které si uživatel může vytvořit vlastní subdoménu
Pokud jste na tomhle systému, php skriptem si projeďte daný adresář a vypište složky

Záleží na situaci, musíte napsat jakou formou ty subdomény tvoříte
vypis
Profil *
candiess:
Děkuji,
měl jsem na mysli subdomén - omlouvám se.

Hosting máme u flyweb. Subdomény vytváříme v administraci flyweb, kde se vatváří subdomény.

Bohůžel oba umíme html a css. Poradíte mi jak na ten script?

Děkuji.
candiess
Profil
vypis:
No a jak určujete, který subdoména si má co ,,sosat"? Podívej se do rootu (kořenu) webu a zkus najít nějakou složku jako subdomains, domains, sub,... něco s doménami.

Jak tak koukám na ten flyweb, v Základních tarifech mají kolonku, ve které je napsané ,,FTP do zvolené složky či subdomény" z toho odvozuji že v tom rootu máte nějakou takovou složku..

pak si vytvoř soubor třeba my_sub.php a do něj
$dir = "moje složka subdomains"; //složka ve které jsou ty subdomény
$adresar = opendir(".");
while ($soubor = readdir($adresar)){
echo ($soubor."<br />");
}
a ten ti vytiskne veškeré složky které tam máš :)
Pokud se chceš dočíst více, koukni na tohle :)
vypis
Profil *
candiess:
FTP do zvolené složky či subdomény" z toho odvozuji že v tom rootu máte nějakou takovou složku..
nevím jestli jsem to teď pochopil..
Subdomény nejsou v jedné složce. Při zapnutí FTP klienta se zobrazí všechny adresáře
se subdoménami a i adresář s hlavní stránkou.

Momentálně nemám možnost to teď vyzkoušet, ale až příjdu odpoledne domu na notebook, tak to vyzkouším.


OPRAVA:

Teď jsem si vzpoměl, že vlastně při načtení FTP se zobrazí adresář domains a v něm jsou všechny adresáře se subdoménami a hlavním webem. :)
vypis
Profil *
Tak jsem to teď vyzkoušel a bohůžel to nejde.
Udělal jsem soubor vypis.php a vložil jsem do něj kod

<?php
$dir = "domains"; //složka ve které jsou ty subdomény
$adresar = opendir(".");
while ($soubor = readdir($adresar)){
echo ($soubor."<br />");
}
?>
.
Subdomény jsou ve složce domains, jak jsem pslal výše
Soubor vypis.php jsem vložil přez FTP do adresáře domains a pak do adresáře webu (ne subdomény).
Nezobrazí se mi subdomény, ale pouze obsah, který je v té složce s hlavním webem.
viz.: www.webkuk.cz/vypis.php
candiess
Profil
vypis:
Sory, moje chyba :)
Zaměň 3. řádek za:
$adresar = opendir($dir);
a vlož to do toho rootu webu :) ten ti vyhodí seznam adresářu v adresáři domains


Btw, myslíš že je tvůj web graficky doladěn? (HTML + CSS + podpora u prohlížečů), viz Screen tvé stránky
vypis
Profil *
candiess:
1) 3. řádek jsem opravil
2) a co mam kam vložit? nepochopil jsem.. :(


candiess:
Stránky jsou kamaráda. On mi pouze půjčil hosting atd.. který potřebuju na jeden můj rozpracovaný web - abych v tom neměl bordel, tak jsem kámoše poprosil. Jinak screen mu pošlu, dík :)
candiess
Profil
vypis:
No ohledně toho vložení, měl jsem na mysli at ten soubor přepíšeš a jen ho uložíš :)
takže tvůj vypis.php bude vypadat:
<?php
$dir = "domains"; //složka ve které jsou ty subdomény
$adresar = opendir($dir);
while ($soubor = readdir($adresar)){
echo ($soubor."<br />");
}
?>
vypis
Profil *
candiess:
Přesně takhle jsem to uložil.
Nic se nezobrazuje, jen bílá stránka.
candiess
Profil
vypis:
Skript je plně funkční, nevím kde je chyba, pokud by jsi chtěl, vytvoř mi FTP a nebo mi pujč svoje (zašli na email mrcandiess@gmail.com) a ja se ti na to kouknu, vím, že je to těžké takhle důvěřovat přes ten net ale ja fakt nemám zapotřebí ti tam lašovat a nebo dělat binec, jde jen o pomoc :) pak si to FTP změníš zase z5
vypis
Profil *
candiess:
FTP údaje odeslány. Doufám, že zjistíš kde je chyba. Věřim ti, děkuju.
candiess
Profil
vypis:
Hotovo, koukni na www.webkuk.cz/vypis.php, email s FTP údaji mažu a děkuji za důvěru :)

Pro ostatní:
<?php

$nechci = array("www",".",".."); //pole se subdoménami, které nechceš aby šly vidět

$dir = "../"; //složka ve které jsou ty subdomény
$adresar = opendir($dir);
while ($soubor = readdir($adresar)){

if(!in_array($soubor,$nechci)) {
echo ($soubor."<br />");
}

}
?>
vypis
Profil *
MOOOC děkuju.

A šlo by udělat ještě:
- aby každý z těch výpisů (název subdomény) byl jako odkaz, který by vedl na sebe

- a zakaždým z těch výpisů byl text (název hlavní domény)


FTP zatím nechám stejné, pokud by jsi to potřeboval zkusit prvně na webu
candiess
Profil
vypis:
10. řádek vyměníš za:
$odkaz = "http://".$soubor.".webkuk.cz";
echo ("<a href='$odkaz'>$soubor</a><br>");
vypis
Profil *
candiess:
PECKA! moc dobrá práce :)
a jde tam ještě vložit za ten ,,vypsaný odkaz" ten text (název hlavní domény)?
candiess
Profil
vypis:
jako myslíš:
echo ("<a href='$odkaz'>$odkaz</a><br>");
//nebo si vytvoř co chceš vidět
$moje = "Text, který uvidím";
echo ("<a href='$odkaz'>$moje</a><br>");
vypis
Profil *
candiess:
to je ono..

A chtěl jsem se zeptat asi na poslední věc, je možné, aby tam ještě bylo počítadlo souborůúsubdomén?
něco jako je na tom odkazu od tebe http://www.tvorba-webu.cz/php/pocet-souboru.php
zkoušel jsem to, ale bohůžel něco dělám špatně, nebo to bude chtí předělat na ty subdomény. Nevim, děkuju :)
candiess
Profil
vypis:
<?php
//.... kod....
$adresar = opendir($dir);

$pocet = 0;

while ($soubor = readdir($adresar)){
 
if(!in_array($soubor,$nechci)) {
//...kod...
}

$pocet++;
 
}
$muj_pocet = $pocet;
echo "Je tady: ".$muj_pocet." subdomén";
?>
vypis
Profil *
Vyzkoušel jsem to:
jen výpočet je o 3 víc. Pravděpodobně to počítá a i ty složky logs, domains a backups, jak jsou v adresářích předtím, ale to je jedno :)
A kam mám vložit ted kod, aby se zobrazovalo i to ,,počítadlo" nahoře?
Vkládal jsem to snad ůplně všude, ale vždy něco chybělo :)


PS.: na email ti něco pošlu
candiess
Profil
vypis:
Moje chyba, všecko nech jak je, akorát řádek 13 (v #19) přesun nad tu zavorku na řádku 11
vypis
Profil *
candiess:
Moje chyba, všecko nech jak je, akorát řádek 13 (v #19) přesun nad tu zavorku na řádku 11
a jak vložím počítadlo nahoru?
candiess
Profil
Doporučuji si vytvořit další soubor, pocitadlo.php, do něj umísti:
<?php
$nechci = array("www",".",".."); //pole se subdoménami, které nechceš aby šly vidět
 
$dir = "../"; //složka ve které jsou ty subdomény
$adresar = opendir($dir);
 
$pocet = 0;
 
while ($soubor = readdir($adresar)){
 
if(!in_array($soubor,$nechci)) {
$pocet++;
} 
}
echo $pocet." subdomén";
?>
a jak otevřeš svůj velký index tak tam kde potřebuješ vlož:
<?php include "pocitadlo.php"; ?>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: