Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Delabela Profil * |
#1 · Zasláno: 16. 5. 2012, 20:53:58
Jako je zde ?? Vždycky, když udělám klasický odkaz s podržením, tak ono podržení je příliš blízko a já bych chtěl určit jeho vzdálenost, jak na to?
|
||
Kcko Profil |
#2 · Zasláno: 16. 5. 2012, 20:58:59
pomocí css vlastnosti border-botom a padding-bottom
|
||
margin Profil * |
#3 · Zasláno: 16. 5. 2012, 21:09:24
Další možnost je použít obrázek na pozadí odkazu.
http://teststranek.kvalitne.cz/podtrzeni-obrazkem/ |
||
Delabela Profil * |
#4 · Zasláno: 17. 5. 2012, 20:03:12
A můžete prosím někdo napsat, jak konkrétně to udělat?
|
||
panther Profil |
#5 · Zasláno: 17. 5. 2012, 20:06:38
Delabela:
Kcko ti to napsal snad dostatečně podrobně, ne? Případně dolní padding a obrázek, to řešení poslal margin. Nevím, co bys chtěl více (tedy vím, napsat řešení), to jsi dostal na uvedeném odkazu. Snaž se trochu. |
||
Delabela Profil * |
#6 · Zasláno: 18. 5. 2012, 02:03:25
panther:
O border-botom a padding-bottom jsem si zde na jakpsatweb.cz našel několik stránek a nikde, jak konkrétně udělat šířku vzdálenosti podržení u odkazu, jsem nikde nenašel a vůbec nevím čeho se mám chytnout, tudíž je to rada asi jako, kdyby mi odpověděl "Udělej to pomocí CSS". Proto bych chtěl požádat o poněkud konkrétnější radu. Jak a kde správně upravit ten border a padding a bottom a podobně. |
||
Petr__ Profil * |
#7 · Zasláno: 18. 5. 2012, 03:35:35
V rychlosti třeba takto:
<html> <style> a{ border-bottom: 3px solid red; padding-bottom: 10px; /* vzdálenost podržení od odkazu */ text-decoration: none; } a:hover{ border-bottom: 3px solid blue; } </style> <body> <a href="#">Odkaz</a>. </body> </html> Samozřejmě, že na JPW nemohou být všechny možné kombinace nastylování všech html elementů. Jde o pochopení základů, jinak vám nepomůže ani ten můj příklad. Pro pochopení: podtržení je tvořeno border-bottom a jeho vzdálenost od textu výše určuje padding-bottom. Nejde tedy o "klasické" podtržení (text-decoration: none;), to je naopak zrušeno. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0