Autor Zpráva
xttenza
Profil
Zdravím už jsem prohledal a vyzkoušel všechno možný a nevím si rady.Potřeboval bych poradit s nastavením webové stránky aby za každé okolnosti(velikosti monitoru,rozlišení,apod.) byla velká na 100%.
Sir Tom
Profil
xttenza:
Také zdravím, ale nevím, co myslíš.

Třeba
html, body {width: 100%; height: 100%; margin: 0; padding: 0}
?
panther
Profil
xttenza:
nastavovat jakékoliv rozměry je téměř jistě špatná cesta... Proč to chceš? Když někdo bude na mobilu, tak co? Nabídneš mu jen takový obsah, který se vejde do jeho titěrného rozlišení a zbytek zahodíš?

Ne, šířku si nastav, jakou chceš, výšku nenastavuj - dokument se natáhne tak, jak sám bude potřebovat.
Fisak
Profil
jako já mam:
body {
background-color: #000; background-image: url(images/content-log.jpg); background-repeat: no-repeat; background-position: top center; color: #FFFFFF;
}

a stejně se mi část obrázku pozadí skryje pod spodní lištu .. i když tam dám html, body {width: 100%; height: 100%; margin: 0; padding: 0} tak je to pořád stejný


jako to mi dělá při menším rozlišení (např. na noťasu) ale jakmile mám norální rozlišení 23' tak se mi to vyobrazí krásně na středu a celej ten obrázek..
xttenza
Profil
Děkuji za rady ale já mám namysli celý obsah ne jenom pozadí.Já bych vám to ukázal ale nechce se mi to nahrát na web mám to uložený v pc jedině že bych to dal do rar a poslal.Ale stejnak Děkuji za ochotu.
Fisak
Profil
Jako rozliení pozadí se dá nastavit až od CSS3 což je IE9 + a u starších ti to nejspíš nepujde.. což mě docela štve..
xttenza
Profil
Fisak:
Aby jsme se chápali.Já jsem udělal pozadí v klasickém rozlišení 800x600(Samozřejmě už tam mám daný všechny buttony,obrázky apod.) a abych to měl jako normální stránku musím to zvětšit na 150% a já bych potřeboval něco čím by se to udělalo u všech automaticky.
Sir Tom
Profil
xttenza:
Já bych vám to ukázal ale nechce se mi to nahrát na web
Jedna ukázka je lepší než tisíc slov :)

Samozřejmě už tam mám daný všechny buttony,obrázky apod.
Přímo na pozadí?

Tak nevím, zda-li to přesně chápu, ale cílem je udělat pozadí aby bylo od okraje po okraj. To se dá snadno obejít za použití obrázku <img>, který bude fixně umístěný bude mít 100% šířku a výšku. Je to ale dost zvláštní postup a normálně se takto stránky nedělají.

...
<body>
<img src="images/content-log.jpg" style="position: fixed; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%" />
...
xttenza
Profil
Sir Tom:
My jsme se špatně pochopili to nebylo myšleno jako že bych byl líný ale že se mi to nechce uložit na server.
A samozřejmě nemám na mysli jenom pozadí mám na mysli celou stránku.
_es
Profil
xttenza:
to nebylo myšleno jako že bych byl líný ale že se mi to nechce uložit na server.
Teda to bolo myslené tak, že si to lenivý uložiť na server. Prečo by potom nemali byť ostatní leniví sa tebou baviť?

mám na mysli celou stránku.
A čo je v skopírovaní „celej stránky“ niekam na server problematické?
xttenza
Profil
_es:
Prostě hodím to tam ale jako kdyby tam nic nebylo a kdybych byl líný tak asi tady nepíšu že mohu poslat v raru!
_es
Profil
xttenza:
mohu poslat v raru!
To nie je „živá“ ukážka.
xttenza
Profil
_es:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//CS" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">


<style type="text/css">
.auto-style1 {
    margin-top: 0px;
}
.auto-style2 {
    margin: 0px 51px 0px 0px;
}
.auto-style7 {
    margin-top: 72px;
    margin-bottom: 119px;
}
.auto-style12 {
    border-width: 0px;
    margin-top: 0px;
}
.auto-style9 {
    margin-right: 0px;
    margin-top: 0px;
}
.auto-style15 {
    margin-top: 6px;
}
.auto-style16 {
    margin-top: 0px;
    margin-bottom: 0px;
}
.auto-style19 {
    font-size: xx-large;
    margin-top: 0px;
}
.auto-style21 {
    font-size: x-large;
}
.auto-style22 {
    margin-top: 0px;
    margin-bottom: 0px;
    margin-left: 0px;
}
.auto-style23 {
    font-size: x-large;
    font-family: Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif;
}
.auto-style24 {
    margin-left: 0px;
}
</style>
</head>


<style> 
body{
width: 100%;height: 100%; 
background-image: url('Pozadí%20Fotogalerie.jpg'); 
background-attachment: move; 
background-repeat: no-repeat;} 

</style>

<p class="auto-style7" style="width: 335px; height: 7px">&nbsp;</p>
<p class="auto-style7" style="width: 335px; height: 7px">&nbsp;</p>
<form class="auto-style16" method="post" style="width: 134px; height: 51px">
    <div id="layer10" style="position: absolute; width: 151px; height: 49px; z-index: 8; left: 7px; top: 329px">
        <a href="zskostel-sss.html">
<img alt="" class="auto-style15" height="39" src="Pro%20rodiče.jpg" width="141" /></a></div>
    <div id="layer9" style="position: absolute; width: 146px; height: 95px; z-index: 7; left: 667px; top: 82px">
<object style="height: 93px; width: 150px" class="auto-style24">
<script src="http://www.clocklink.com/embed.js"></script><script type="text/javascript" language="JavaScript">obj=new Object;obj.clockfile="0010-yellow.swf";obj.TimeZone="GMT0200";obj.width=150;obj.height=150;obj.wmode="transparent";showClock(obj);</script>
</object></div>
<div id="layer5" class="auto-style16" style="position: absolute; width: 625px; height: 109px; z-index: 3; left: 148px; top: -11px; right: 45px;">
    <img class="auto-style2" height="98" src="ZSkostelni.jpg" width="642" /></div>
    <br />
</form>
<div id="layer15" class="auto-style23" style="position: absolute; width: 92px; height: 47px; z-index: 13; left: 159px; top: 244px">
    28.5</div>
<div id="layer14" style="position: absolute; width: 144px; height: 50px; z-index: 12; left: 7px; top: 286px">
<a href="zskostel-fotogalerie1.html">
<img alt="" class="auto-style12" height="40" src="Fotogalerie.jpg" width="138" /></a></div>
<div id="layer13" style="position: absolute; width: 149px; height: 43px; z-index: 11; left: 4px; top: 193px">
    <a href="zskostel.html">
    <img height="40" src="Úvod.jpg" width="141" /></a></div>
<div id="layer11" style="position: absolute; width: 142px; height: 42px; z-index: 9; left: 8px; top: 387px">
    <img alt="" class="auto-style1" height="40" src="Zaměstnanci.jpg" width="141" /><p class="auto-style22" style="width: 137px; height: 40px">
    &nbsp;</p>
</div>
<br />
<p class="auto-style16" style="width: 138px; height: 44px">
&nbsp;</p>
<div id="layer8" class="auto-style1" style="position: absolute; width: 141px; height: 54px; z-index: 6; left: 7px; top: 268px">
</div>
<p>&nbsp;</p>
<div id="layer12" style="position: absolute; width: 141px; height: 47px; z-index: 10; left: 3px; top: 528px; right: 554px;">
<img alt="" height="40" src="Rozvhr%20Hodin.jpg" width="141" class="auto-style1" /></div>
<div id="layer7" style="position: absolute; width: 140px; height: 38px; z-index: 5; left: 4px; top: 241px">
<a href="zskostel-onas.html">
<img class="auto-style9" height="36" src="O%20nás.jpg" width="141" /></a></div>
<div id="layer4" class="auto-style19" style="position: absolute; width: 317px; height: 53px; z-index: 4; left: 319px; top: 246px">
    <a href="zskostel-fotogalerie.html"><span class="auto-style21">Military</span></a><span class="auto-style21"> 
    Club (Tachov)</span></div>
<!-- Blok typ 1 -->
<div class="blok"><div class="bloktx"><div align="center">

<div id="layer1" style="position: absolute; width: 137px; height: 122px; z-index: 1; left: 0px; top: 0px">
    <img alt="" height="181" src="HOMAR%20SIMPSON.jpg" width="147" /></div>
<div id="layer2" style="position: absolute; width: 109px; height: 97px; z-index: 2; left: 25px; top: 428px">
    <img alt="" height="87" src="Zvonek.gif" width="93" /></div>

</body>

</html>
A byl bych rád kdyby jste si nechal své námitky ohledně
body{
width: 100%;height: 100%; 
background-image: url('Pozadí%20Fotogalerie.jpg'); 
background-attachment: move; 
background-repeat: no-repeat;} 
Protože to je jedná z variant kterou jsem zkoušel.Takže bych potřeboval poradit s tím čím jsem sem přišel.Moc krát Děkuji
panther
Profil
xttenza:
co si slibujes od background-attachment: move?

Nemam cas studovat 120 radek tveho kodu, ale podle toho kratkeho CSS, co jsi poslal, nestacilo by ti jen background-position: fixed;? Totiz porad poradne nechapu, s cim mas problem.

Pripadne sem posli osekany kod na nezbytne minimum, to se o tomto jiste rici neda.
_es
Profil
xttenza:
Nebol si lenivý aj kliknúť na odkaz v [#12] a prečítať pár riadkov textu?:
# Co živá ukázka není?
• Úryvek zdrojového kódu, nebo i celý kód.
....
• Odkaz na zapakovanou stránku uloženou na nějakém skladovacím serveru.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: