Autor Zpráva
Manďa
Profil
Ahojky,
chtěla bych se zeptat. Nevíte prosím někdo kód jak vyrobit tuto klikací "fotogalerii", která je na této stránce úplně dole: http://www.dwerghamster.nl/campbelli/kleuren_en_mutaties_uitgelegd/index.php ? Dívala jsem se na zdrojový kód, ale stejně to z toho moc nechápu. Rozumí tomu někdo z toho zdrojového kódu? Případně mohl by mi ten kód zde vypsat? Byla bych všem moc vděčná. Potřebuji něco podobného na stránky. Je to hodně praktické :-)
Díky moc za pomoc.
panther
Profil
Manďa:
zrovna tohle mi moc praktické nepřijde - když jsem na náhledech ve spodní řadě, zvětšen obrázek se ukazuje kdesi nahoře, musím k něm doscrollovat.

Co takhle lightbox, nelíbil by se ti více?
Manďa
Profil
Lightbox jsem měla na minulých stránkách, tak jsem chtěla něco jiného.. Já nechci nijak velkou fotogalerii - jen tak 7 fotek ke každé kategorii, tak mi to přišlo fajn :-)
panther
Profil
Manďa:
ok, tak si zobraz zdroják odkázané stránky a je to od ř. 266 do ř. 398 - na začátku je iframe, pod ním jsou obrázky odkazují do něj.
Manďa
Profil
Tak jsem si nakonec našla takovou fotogalerii:
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/thumbnail2.htm

Líbí se mi, že když se přes obrázek přejede myší, tak se zvětší, ale bohužel i když jsem vše potřebné vložila na stránky (uložila .js i obrázek, vložila do mého souboru fotogalerie.php kódy z kroku 1 i 2), tak to vůbec nefunguje, zobrazí se mi jen 1 obrázek a po přejetí myši to vůbec nereaguje :-( Poradí někdo, co dělám blbě?

Děkuji.
peta
Profil
Kod te prvni stranky funguje v podstate takto:

<p>
  Velky<br>
  <img src=obrazek1.jpg id=aaa />
</p>
<div id=bbb>
  Male<br>
  <a href="obrazek2.jpg"><img src=obrazek1.jpg width=50></a>
  <a href="obrazek2.jpg"><img src=obrazek1.jpg width=50></a>
  <a href="obrazek2.jpg"><img src=obrazek1.jpg width=50></a>
</div>

<script>
var i, o;
o = document.getElementById('bbb').getElementsByTagName('A'); // .bbb A {}
for (i=0;i<o.length;i++)
  {
  o[i].onclick = function()
    {
    document.getElementById('aaa').src = this.href;
    return false;
    }
  }
</script>

---
Kod druheho je slozitejsi.
Misto
  o[i].onclick = function()
  o[i].onmouseover = function()
Plus je tam js casovac, css opacity a cele reseno pres jquery.
Kod, ktery tam je, kdyz zkopirujes obe casti v rameccich step 1 a step 2. K tomu vytvoris soubor thumbnailviewer2.js s obsahem, viz link ve step 1, tak by to melo fungovat.
V kodu, ve step 1, mas totiz radek <script type="text/javascript" src="thumbnailviewer2.js">, coz je hlavni kod cele galerie.

Kdyz v prohlizeci kliknes Soubor - ulozit jako - uplna html - ok. Spustis to z plochy, tak by to melo fungovat a ulozit vse potrebne.

Pridej odkaz na tvou stranku s chybnym kodem, pokud ti to nepujde.
Manďa
Profil
peta: děkuji. Stránku jsem stáhla a fakčí bez problémů, ale jakmile to uložím jako soubor .php, tak to nefunguje (stejně jako mi to nefungovala na začátku). Je možné, aby to bylo koncovkou .php? V .html to jede bez problémů, i na webu. Ale já mám web poskládaný z php (include) a v html ho mít tutíž nemůžu. Nějaký nápad co s tím? :-) Díky.
panther
Profil
Manďa:
pripona souboru na to mit vliv nebude, chyba bude jinde. Bez odkazu na web tezko hadat.
peta
Profil
Manďa:
web poskládaný z php (include)
Ano, to muze byt problem. Include neprenasi cestu souboru do html kodu.

/index.php
/inc/galerie.php
/inc/foto/obrazek1.jpg

--- index.php ---
<?php include('inc/galerie.php'); ?>

--- galerie.php ---
<a href="obrazek2.jpg"><img src=foto/obrazek1.jpg width=50></a>

V html kodu pak bude
<a href="obrazek2.jpg"><img src=foto/obrazek1.jpg width=50></a>
Jenze tato adresa se bere od adresare, ve kterem je index.php a
/foto/obrazek1.jpg - neexistuje
/inc/foto/obrazek1.jpg - existuje jen

Pripadne jiny podobny problem souvisejici prave s include.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: