Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
RoToRo Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 6. 2012, 00:22:21
Dobrý den,
potřeboval bych udělat posuvnou mapu - alá Mapy.cz nebo něco takového... Potřebuji vlastní funkci, takže nechci použít jen nějaké API... Pokud s tím má někdo zkušenosti, potvrďte nebo opravte mi mojí teroii pls: -Vytvořím si DIV a nastavím overflow: hidden; -DIV bude mít obrovskou šířku a výšku. -Pomocí JS budu dle uživatelova pohybu na jednotlivé souřadnice načítat DIVy s pozadím tedy částmy mapy -DIV se bude scrollovat pomocí JS, což obstará obsluha fce pro tažení myší Díky. |
||
blaaablaaa Profil |
#2 · Zasláno: 8. 6. 2012, 07:47:05
RoToRo:
ja bych to udelal tak, ze budes mit div, ve kterem budes odchytavat onmousedown, nasledne pri onmousemove zjistis posun a pri onmouseup a onmouseout uvolnis ... podle zmeny souradnic zjistis kam a o kolik se na mape posunul a napozicujes podle toho dlazdice (prip. nactes nove) |
||
RoToRo Profil * |
#3 · Zasláno: 8. 6. 2012, 23:47:04
blaaablaaa: JJ, tak jsem to myslel, mě šlo spíš o to, jak udělat samotnou mapu, v jedné minulé aplikaci jsem to řešit přes Canvas, ale teď chci aby to fungovalo i na starších prohlížečích...
Jde taky o to když první div umístím jakoby na 0;0 a pak načítám mapu nahoru nebo doleva tak už musím jít do mínusu....nevim, jak to zvládají např. IE....Ale zas je to asi nejvíc přijatelný řešení pro starší prohlížeče. |
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 8. 6. 2012, 23:54:38
Reaguji na RoToRa:
„v jedné minulé aplikaci jsem to řešit přes Canvas“ To muselo být pomalé, ne? Překreslovat velký <canvas> …
„nevim, jak to zvládají např. IE“ Pozicování zvládají normálně. „což obstará obsluha fce pro tažení myší“ Já postupuji většinou takhle. |
||
RoToRo Profil * |
#5 · Zasláno: 9. 6. 2012, 00:53:34
Chamurappi:
Tak vzhledem k tomu že jsem měl preloadovány obrázky, tak ani ne, docela mě to mile překvapilo...a to jsem přes Canvas tam měl i různé grafy a td......akorát díky IE 8 je to zatím nepoužitelné... Co se týká mapy, tak udělám to asi přes obrovský div, jak jsem se zmínil na začátku, a do něj si budu načítat další divy přes JS na souřadnice. A co se týká fce pro obsluhu pohybu, tak Chamurappiho řešení je asi nejlepší...teda uvažuji o tom použít jquery(mouseenter/mouseleave) ale pricip je stejný... |
||
Chamurappi Profil |
#6 · Zasláno: 9. 6. 2012, 14:14:16
Reaguji na RoToRa:
„vzhledem k tomu že jsem měl preloadovány obrázky“ Nejde o načítání, ale o překreslování velkých ploch. „použít jquery(mouseenter/mouseleave)“ K čemu potřebuješ zrovna tyhle události? |
||
RoToRo Profil * |
#7 · Zasláno: 9. 6. 2012, 17:10:08
Chamurappi:
Tak mě to pomalé nepřišlo(cca 200x350px canvas), bohužel živou ukázku ti nepošlu, protože ten projekt je jako celek neveřejný... JQuery jsem zatim nepoužíval, budu to používat hlavně, abych si ulehčil u AJAXu, a ty události mi přištli jako šikovnější vzhledem k objektům na mapě... |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0