Autor Zpráva
Honza.P
Profil
Ahoj, chtěl bych se Vás tímto zeptat jak lze udělat to, že bych měl v patičce zobrazenou dobu načítání scriptů v sekundách, nebo jestli je na webu aktivní komprese pomocí Gzip atd.
Například něco takového Size: 8 KiB | Gzip: ON | Script: 0.063s | SQL: 0.018s (0.006s). Děkuji
Keeehi
Profil
Doba běhu:
Měření doby běhu scriptu

Velikost scriptu:
memory_get_peak_usage

Další zajímavé infofunkce:
http://www.php.net/manual/en/ref.info.php

Tyto údaje ale nikoho nezajímají. Jediné co uživatele zajímá je, jak rychle mu server odpoví. Tyto serepetičky akorát přidávají servru práci. Jediný, koho to zajímá, jsi ty. Při vývoji si to tam klidně měj (ikdyž třeba ten gzip je zbytečná informace, jelikož je značně statický) ale pak to smaž. Hezky to má udělané třeba Nette, kde se ve vývojovém režimu tyto informace zobrazují v Debbuger baru ale v produkčním ne. Toto se děje automaticky, takže se o to ani starat nemusíš.
Honza.P
Profil
Keeehi:
Ahoj, děkuji za tvou reakci:-)

Zatím se mi podařilo zprovoznit dobu načítání scriptu a počet SQL dotazů

<!--Doba načítání scriptu-->
<?php
$start = microtime(true);

$end = microtime(true);

echo 'Script: ' . ($end - $start) . 's';
?>
 

<!--Počet dotazů -->
<?php
$queryCount = 0;

mysql_query($sql);
++$queryCount;

mysql_query($sql);
++$queryCount;                                        

echo ' Queries: ' . $queryCount;
?>

Nicméně kód pro zobrazení doby načítání scriptu mi vyhodí takovéto číslo 3.0994415283203E-6s a já bych potřeboval aby to vypadalo nějak takto 3.099 na tři desetinná místa. Zkoušel jsem to pomocí round ale jaksi bez úspěchu. Mohl bys mi s tím prosím pomoct? Děkuji
Jan Tvrdík
Profil
Honza.P:
kód pro zobrazení doby načítání scriptu mi vyhodí takovéto číslo 3.0994415283203E-6s
To číslo je v pořádku. Skript běžel asi 3 × 10^-6 s neboli 3 μs (mikro sekundy).

Nejsem si ale jist, zda ti došlo, že to měří, jak dlouho probíhali příkazy mezi 3. a 5. řádkem. Protože tam žádné příkazy nejsou, tak to skutečně moc netrvalo. Abys zjistil, jak dlouho trval běh celého skriptu, musíš 3. řádek dát na jeho začátek a 5. řádek na jeho konec.

Formát výpisu můžeš upravit třeba takto:
echo 'Script: ' . round(($end - $start) * 1000, 2) . ' ms';
Honza.P
Profil
Jan Tvrdík:
Aha, tak tam bude asi problém, neuvědomil jsem si že část kodů který chci měřit musí být mezi
$start = microtime(true);
 
$end = microtime(true);

Já myslel že to měří clou stránku
Honza.P
Profil
Ahoj,
Teď už mi jen zbývá to Gzip on/off info, nevíte někdo jak na to? Na php.net jsem to nenašel, protože nejspíš nevím co hledat.
Majkl578
Profil
ini_get + zlib.output_compression.

Souhlasím s Keeehim, že tyto údaje jsou uživateli k ničemu.
Honza.P
Profil
Majkl578:
Určitě máte pravdu, ale chtěl jsem prázdnou patičku něčím obohatit a tyto informace se mi jevily jako dobrá věc pro zaplnění prázdného místa.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: