Autor Zpráva
candiess
Dobrý večer,
předem chci říct, že mám prohlídnuté tyto témata na této diskusi ale i přesto jsem ztracen.
Do své internetové aplikace bych rád zařídil něco jako Premium účet.

Stručně bych to napsal takto:

- Chci aby nějaký uživatel (pokud bude chtít Premium účet) poslal SMSku na nějaké číslo a mi aby přišlo 20,- + aby se spustil PHP skript, kterému ta SMSka předá email uživatele a ten tomu uživateli ten Premium nastaví.

Četl jsem něco o platebních bránách a premium SMS atd ale nevyznám se v tom.

- Mohl by mi někdo doporučit server který by tohle měl a byl cenově příjemný?
- Četl jsem, že z každého operátora jde jinačí část peněz, takhle to má třeba www.mobilnipla*by.cz
- Jak docílit (co zvolit), abych měl od každého stejně peněz?

Příjde mi dost blbé abych do aplikace napsal že zákazníci T-Mobile platí 50,- a zakazníci vodafone 57,- (příklady)

Prosím o rady a případné zkušenosti, děkujoi všem mnohokrát :)
Oison
Ahoj candiess!

Zrovna řeším stejný problém. Co jsem se díval, tak stejně nikde nedostaneme víc, než 50 % toho, co zaplatí uživatel (to mě hodně sere :)

http://www.smsden.com/index-cs.html
http://www.mobilnipla*by.cz/

Jsou dvě služby, které mám vyhlídnutý... Ale teda ani trochu se mi nelíbí!!!! Kdyby si s tím nějak pohnul, tak sem rozhodně napiš!!! Udělám to samé... :)

Díky
candiess
Jojo, sleduj tohle vlákno, snad někdo odpoví..

V tomhle jsem úplnej panic tak bych přivítal radu starších a v tomhle oboru zaběhlých lidí :)
whoami
Pokud budete potřebovat radu s implementací pro http://sms.sluzba.cz/ tak se můžete ozvat na gtalk.. tomas.bara@whoami.cz
Oison
Ahoj kdo jsem :)

Pro začátek by mi stačilo vědět jen pár věcí...

1) Posílá ten server po přijetí SMS HTTP request na příslušný skript s parametry?
- dá se nastavit dynamická odpověď (např. podle odpovědi serveru) - myslím sms odpověď klientovi

2) cena - v % ze zaplacené částky (aspoň zhruba)

Díky ti převelice!!!! :) :) :)
Keeehi
Osobní zkušenost nemám, ale co vím a co už se několik let nemění je, že o moc více než 50% z částky co uživatel zaplatí nedostanete.

candiess:
Jak docílit (co zvolit), abych měl od každého stejně peněz?
Nijak, každý operátor to má jinak. Ber to tak, že to co dostáváš od operátora, který dává nejméně je standard a to co dostaneš více od ostatních operátorů je bonus.

Standardně to funguje tak, že ten jejich systém zavolá nějaký váš script s určitými parametry, podle toho poznáte, kdo co platil. Pokud služba posílá odpovědní SMS, tak většinou posílá to, co dostane jako odpověď ze scriptu, který volala.
Dart21
Ja pro svoji webhru pouzivam mobilnipla*by.cz odesle nekdo sms s parametrem jako jeho ID spusti se skript, ktery mu pricte kredity, zapise mi to do logu. Muzes si zvolit i ruzne cenove hladiny jen asi 5 dni trva nez ti schvali branu.
zdenek.hry
Profil *
ahoj
taky jsem v tom lama a dost mě toto téma zajímá.
delší dobu mám vyhlídnutej tento web:
www.platmobilem.cz/pro-partnery/jak-se-stat-partnerem.aspx
tak snad to bude užitečný

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0