Autor Zpráva
Noob22
Profil
Dobrý den,

před časem jsem hledal nějáký povedený Jquery plugin, který by uměl vytvořit efekt "plovoucího DIVu".
Našel jsem, jmenuje se Portamento a všechny požadované věci umí.

Bohužel jsem však narazil na problémy s implementací. Proto vás prosím, zda by jste nemohli zkontrolovat můj postup a
případně mi pomoci v tom, co dělám špatně. Děkuji.

1. Do stránek před tag </head> načtu script společně s Jquery knihovnou.
2. Před DIV vložím script s aplikací (na jejich webu bod 4)
3. Stránku, kde chci, aby to "plulo", obalím do DIVu "wrapper".
4. Nastyluji výšku a šířku panelu a vložím ji do CSS

Po tomto postupu to nic nedělá. Možná se ještě bude hodit info, že onen web běží na Wordpressu.
l564
Profil
Prosím o odkaz na živou ukázku.
Jelikož např. pomocí Firebugu jdou najít chyby.
JaySee
Profil
Noob22:
já tuším, že problém bude ve volání té funkce

$(document).ready(){
   $('#example').portamento();
};

Ale pokud nám nepošleš ukázku svého scriptu, tak to těžko zhodnotíme.
Wordpress an to nemá vliv, jen si zkontroluj dobře adresy k souborům, jestli máš práva ke čtení pro ten efekt a jinak yb to mělo fungovat.
Noob22
Profil
JaySee:

Firebug vypisuje tohle, vámi dodaný kód s Document ready nepomohl.

1. chyba - missing ; before statement
$(document).ready(){

2. chyba - jQuery is not defined
})(jQuery);
JaySee
Profil
Noob22:
Hmm, nefunguje, psal jsme to po paměti, častokrát někdo zapomene napsat volání funkce document ready, ale jsme tam kde jsme byli. Tohle Mi moc nepomůže. Dej nám ukázku na kód, který máš. Takhle tu budem dál jako věštkyně hledat chybu, ke který máš na stránkách toho efektu i návod a několik funkčních ukázek. Zkoumal jsi ty kódy, které fungují?
Noob22
Profil
JaySee:
Pokud to pomůže, z části používám tuhle šablonu.
Vkládám do souboru sidebar.php.
JaySee
Profil
Noob22:
No už se k tomu blížíme. Mě pomůže přímo ten tvůj, již upravený soubor sidebar.php s tím, jak tam máš ten efekt implementovaný. Tenhle soubor někam nakopíruj do veřejné zóny a dej nám na něj odkaz. A je to jen jeden soubor? Není jich víc?
Noob22
Profil
Není odlišný od totožného v šabloně.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0