Autor Zpráva
Beckham_7
Profil
Zdravím lidi, potřeboval bych vědět, jak mám udělat rozdělení v php na sudý a lichý příspěvek. Jedná se o diskuzi a chtěl bych docílit toho, aby sudý příspěvek měl jiný styl než lichý. Moc Vám děkuji za rady.
ShiraNai7
Profil
Jde to pomocí CSS, ale kvůli kompatibilitě doporučuji už při generování HTML přidávat CSS třídu (např. odd a even) a podle toho stylovat.
Beckham_7
Profil
ShiraNai7:
Aha, takže toto je formulář zprávy s diskuze:

echo "\t<div class=\"zprava\">
                <div class=\"hlavicka\">
                        &nbsp;&nbsp;Od: <a href=\"javascript:area('$row[jmeno] ')\"><b>$row[jmeno]</b></a> - $row[datum]  
                </div>
                <p>
                        $row[zprava]
                </p>
                <div class=\"paticka\">
                        $email $www $icq
                </div>
        </div>\n";
        }
}

Jak to mám udělat?
Mihhc
Profil
Poslední ukázka na stránce: http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=345
Beckham_7
Profil
Mihhc:

Děkuji za odkaz, ale jak to mám integrovat do toho mého kódu? PHP totiž nějak neholduji ....
ProbablyYes
Profil
Ahoj,

pokud potřebuješ zjistit, zda je daný příspěvek sudý, či lichý - http://www.jaknaweb.com/ukazuj.php?f=1&i=91617&t=91617
mimochodec
Profil
ProbablyYes
Tam popsaný postup je chybný. Zamysli se, co se stane, když v tabulce smažu řádek.

Beckham_7:
Děkuji za odkaz, ale jak to mám integrovat do toho mého kódu? PHP totiž nějak neholduji ....
Nijak, napiš ho znovu a jinak. Stačí pochopit, jak ten příklad z linuxsoftu funguje.
Keeehi
Profil
No hlavně, že to tu máme přímo ve FAQ. Tam jsi nekoukal viď?
Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Odlišení lichých a sudých řádků
Beckham_7
Profil
Díky Vám všem, už mi to fakčí. Moc jste mi pomohli....
ProbablyYes
Profil
Reaguji na mimochodec,

není, sám toto využívám . Chápu co myslíš, ale to jen v případě, že by jsi to porovnával s ID řádku .
Když ale vypisuješ jednotlivé záznamy -
echo"<table>";
while(něco==něco){
$pocitani++;
if($pocitani%2) {
$barva="#barvaA";
}else{
$barva="#barvaB";
 }
echo "<tr bgcolor="$barva"><td>$VypisZdatabaze</td></tr>";
}
echo"</table>";
shaggy
Profil
ProbablyYes:
Odhliadnuc od toho, že reaguješ po pol roku (čo asi nebolo potrebné), tak tvoj príklad v [#6] je chybný.
Dúfam, že vidíš rozdiel medzi tvojim kódom v [#10] a tebou odkázaným kódom. Tam sa práve robí s id riadku a tie hodnoty nemusia po sebe nasledovať.
ProbablyYes
Profil
shaggy:
Já jsem to tenkrát pochopil zběžně hlavně tak, že Beckham_7 potřebuje zjistit, zda je nějaké číslo sudé, či liché a tak jsem ho odkázal na zdroj a na příspěvek tamního uživatele blábol .

Ono rozdíl mezi tím, zda bude pracovat s ID, nebo s vlastní proměnou už je jen na něm a na tom, k čemu se to vztahuje . Jde přeci o diskusi "Jak něco udělat" a tuto informaci jsem poskytl, pak už je to jen na zakladateli vlákna jak si předlohu upraví .
Každý začíná na nějakém jednodušším kódu a až poté začíná řešit problémy tohoto typu - ejhle, ono to při smazání jednoho z řádků už nefunguje jak by mělo . Problematika mu docvakne a přidá vlastní proměnou, což není takový problém . Předlohu ale vůbec nepoužije, pokud objeví příspěvek, kde se někdo vyjadřuje, že dané řešení nelze využít a pokud jak sám říká moc php neovládá, může nakonec používat nějaký šílený paskvil, sice fungující, ale mnohem složitější .
Navíc v některých tabulkách se jednoduše data nemažou, protože to programátor skrz webové rozhraní nepovolí .

Reaguji na to i přes časový rozdíl, neboť mnoho lidí hledající stejnou odpověď může toto vlákno nalézt .

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: