Autor Zpráva
Kukinac
Profil *
ahoj, vím že diskuzí o změně obrázků tu je hodně,...ale mám problém:
1. mám tento kod:
<a href="http://www.blabla.cz"
onMouseOver="self.document['obrazek'].src='obrazek1.jpg';"
onMouseOut="self.document['obrazek'].src='obrazek.jpg';">
<img name="obrazek" src="obrazek.jpg" style="border-style: outset; border-width: 10px; border-color: gray">
</a>

pěkně to funguje...až na to, že takovýchto obrázků potřebuji na jednu stránku asi 9 (vedle sebe a pod sebe). Když napíšu stejný kod znovu (s jinýma obrázkama) tak nefunguje ani první kod ani druhý (nemění se obrázky) proč??

2. kdyby byl někdo tak šikovný :P líbilo by se mi: první ("náhledový") obrázek jsem udělal s rámečkem stylem outset...chtěl jsem aby při kliknutí (nebo aspoň při najetí myší) se změnil rámeček na inset...jakobych to při kliknutí (nebo jen při přejetí myší) zatlačil to stránky. Zkoušel jsem to, ale nefungovalo mi nic co jsem zkoušel (překvapivě :))

3. jo a, rád bych (to jsem pořád nezjistil jak nejlépe udělat) aby nad tímto obrázkem (nebo třeba v rámečku) byl nadpis: chci to udělat jako odkaz na jinou stránku (přesně řečeno na fotogalerii)....tak abych mnel ten nadpis "spojený" např. v či s rámečkem...jde to?

moc díky za pomoc :P
_es
Profil
Kukinac:
Zmeň prístup k URL obrázka na:
this.getElementsByTagName("IMG")[0].src
Kukinac
Profil *
myslíš takto? :
<a href="http://www.blabla.cz"
onMouseOver="this.getElementsByTagName("IMG")[0].src='obrazek1.jpg';"
onMouseOut="this.getElementsByTagName("IMG")[0].src='obrazek.jpg';">
<img name="obrazek" src="obrazek.jpg" style="border-style: outset; border-width: 10px; border-color: gray">
</a>

nefunguje to...co mám špatně?
Keeehi
Profil
Kukinac:
Kolem IMG dej apostrofy. Ta uvozovka před IMG se páruje s tou za rovná se a tím tu hodnotu onpouseover ukončuje.
Kukinac
Profil *
woow, konečně dneska něco co mi funguje :D díky mooc
Kukinac
Profil *
mohli by jste mi ještě poradit? udělal jsem tohle:

<a href="http://www.blabla.cz"
onMouseOver="this.getElementsByTagName('IMG')[0].src='obrazek1.jpg';"
onMouseOut="this.getElementsByTagName('IMG')[0].src='obrazek.jpg';">
<img name="obrazek" src="obrazek.jpg" style="border-style: outset; border-width: 10px; border-color: #cd853f">
</a></div>

<div class="ramecek">
<h2><p>Fotky z pastvin</p></h2>
<a href="http://www.blabla.cz"
onMouseOver="this.getElementsByTagName('IMG')[0].src='obr1.jpg';"
onMouseOut="this.getElementsByTagName('IMG')[0].src='obr.jpg';">
<img name="obrazek" src="obr.jpg" style="border-style: outset; border-width: 10px; border-color: #FFE682">
</a></div>


jenže,...ne a ne zobrazit tyhle dva DIVy (později tři) ne pod sebou, ale vedle sebe...co mám udělat?

předem díky
jenikkozak
Profil
Kukinac:
Nech je plavat.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0