Autor Zpráva
Demoniak
Profil
Dobrý den, prosím vás o radu, zda-li by to šlo, případně poprosím o popostrčení jak na to. Proměnnou získávám z PHP includovaného souboru někde uprostřed dokumentu a potřeboval bych ji dostat ještě nad ten include, jde to nějak aniž bych musel includovanou stránku načítat dvakrát?
panther
Profil
Demoniak:
definuj si jí někde výš a pak jen dvakrát vypiš. Jinak samozřejmě v PHP nemůžeš proměnnou užívat dříve, než existuje.
Demoniak
Profil
a přes JS by to šlo?
Keeehi
Profil
I kdyby to šlo, naděláš si tím ještě více problémů.
Demoniak
Profil
tak jen dotaz, když tu proměnnou mám v souboru, kterou includuju tímto scriptem
<?php 
                    /*
                    * Tento kousek vzdy includuje do "stredu" stranky volany soubor pres URL
                    * Priklad volani: index.php?page=registrace
                    * do stredu se nacte soubor registrace.php
                    */
                     if (isset($_GET['page'])){        // pokud byl odeslán ?page= ...
                        $soubor=$_GET['page'];
                        $soubor2= dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME'])."/".$soubor.".php";
                        if(file_exists($soubor2)){      //pokud soubor existuje, načteme ho do středu
                           if(substr_count($soubor,"../")>0){ // pokud je v parametru alespoĹˆ 1x ../ neumožíme soubor naÄŤĂ­st
                               echo "<h3>Upozornění</h3>Nelze nahrát soubor v nadřazeném adresáři!";
                           }elseif($soubor=="index" or $soubor=="/index"){ // index naÄŤĂ­st nepovolĂ­me, vznikl by nekoneÄŤnĂ˝ cyklus
                               echo "<h3>Upozornění</h3>Index nemůže načíst sám sebe!";
                           }else{
                               include $soubor2;
                           }
                        }else{                //pokud soubor neexistuje, zavoláme error404.php
                           include "inc/error404.php";
                        }
                      }else{                  // Pokud nebyl paramentr page volanĂ˝, naÄŤteme uvod.php
                        include "novinky.php";
                      }
                    /*
                    * Tento kousek kódu nám v případě nějakého erroru vypíše Alert.
                    * Jednotlivé hlášky jsou v souboru inc/error_msg.php
                    * Je tam pole hlášek, vždy voláme číslo hlášky v poli
                    * Příklad: index.php?page=uvod&Alert=0
                    */
                    if(isset($_GET['Alert'])){
                        require "inc/error_msg.php"; // V tomto souboru jsou ty hlasky
                        $JsAlert=$_GET['Alert'];
                        echo '<script language="javascript" type="text/javascript">alert("'.$Rvi[$JsAlert].'");</script>';
                    }

                    ?>

tak jak ji mám definovat předtim a pak jen dvakrát vypsat?
Keeehi
Profil
Co třeba vložit toto na začátek scriptu?
if(isset($_GET['Alert'])){
    require "inc/error_msg.php";
}
Demoniak
Profil
problém je, že require mi to i rovnou vypíše, a já potřebuju najít proměnnou $nadpis v tom souboru, vypsat jí a potom terve asi o deset řádků níž vypsat obsah toho souboru přes include
panther
Profil
Demoniak:
problém je, že require mi to i rovnou vypíše
problém je, že v tom souboru cosi vypisuješ, ne v requiru.

Ten řádek, který vypisuje, z vkládaného souboru vyhoď a vypisuj až tehdy, kdy potřebuješ.
Demoniak
Profil
nakonec jsem to udělal pres function nadpis()
kterou jsem dal na začátek souboru a pak jí podle potřeby volám.
tak díky za pomoc.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: