Autor Zpráva
55falco
Profil
Prosím nevíte jak nastavit odesílací box u html šablony viz
<h2><strong>CONTACT US</strong></h2>

            <form method="post" id="contatti" action="sendemail.php">
              <div id="contactform">
                <div class="commentfield">
                  <label for="author">Name <small>(Required)</small></label> <input type="text" name="name" id="name" />
                </div>

                <div class="commentfield">
                  <label for="email">Email <small>(Required)</small></label> <input type="text" name="email" id="email" />
                </div>

                <div class="commentfield">
                  <label for="message">Message <small>(Required)</small></label>

                  <div class="commentfieldarea">
                    <textarea name="message" id="testo" rows="12" cols="">
</textarea>
                  </div>
                </div><input type="hidden" name="errorM" id="errorM" value="There was an error while sending your message. " /> 
                <input type="hidden" name="successM" id="successM" value="Email sent succesfully. We usually answer within 24 hours." /> 
                <input type="hidden" name="mailto" id="mailto" value="mail@yourmail.com" />

                <div class="contactbutton">
                  <input type="submit" class="contact-button" name="submit" id="invia" value="Send" /> 
                  <input type="reset" class="contact-button" name="clear" value="Clear" />
                </div>
                <span id="result">There was an error while sending your message.</span> 
                <span id="resultsuccess">Email sent succesfully. We usually answer within 24 hours.</span>
              </div>
            </form>
          </div>

odkazuje se to na sendemail.php , který u šablony není.Díky za pomoc či radu
ShiraNai7
Profil
55falco:
action="sendemail.php"
55falco
Profil
poradí někdo?
Keeehi
Profil
Tak si můžeš ten script vytvořit. Jako základ můžeš použít Nejčastější potíže s PHP (FAQ) » Kódování e-mailu, aneb abychom neposílali otazníky.
55falco
Profil
neumím PHP :(
Keeehi
Profil
55falco:
neumím PHP :(
A my s tím máme dělat co? Psát to za tebe nebudeme. Takže se nauč základy PHP (nic těžkého to není, za týden by se ti mohlo podařit nějak slepit aspoň trochu funkční kód). Případně by tu byla jako hodně velká nouzovka využití služby GET2MAIL od soom.cz. Ale je to opravdu jen nouzovka na nezbytně nutnou dobu během níž budeš vytvářet vlastní řešení.
peta
Profil
55falco:
"odkazuje se to na sendemail.php , který u šablony není"
A zkusil jsi to hledat googlem? Treba nekdo uz mel podobny problem. Script pro zasilani mailu se da najit napriklad v manualu php, treba Example #2 :
http://cz.php.net/manual/en/function.mail.php

Tamto, co tam mas je jen html formular. Program, ktery udaje prevezme, zkontroluje a odesle mail by mel byt v tom sendemail.php. Funkci mail pak tyto udaje predas a ona odesle mail. jenze tvuj server musi umet spustit php kod. A musi mit dovolene odesilat maily. Pripadne muze mit i limit na pocet odeslanych mailu za hodinu.
Example 1 je priklad na zaslani mailu bez zpracovani poslanych udaju. muzes jej pouzit jako sendemail.php. Bude zasilat stejny text na jeden vyplneny mail. Na otestovani, zda ti funguje php a zasila maily to staci.
<?php
mail('55falco@seznam.cz', 'Nadpis mailu', 'Text mailu');
?>
Jestli chces muj pokusny mail formular, tak treba tento:
http://peter-mlich.wz.cz/web/php/pr/mailform.txt
V action je vyplnene action="mailform.php", takze se soubor musi jmenovat mailform.php a ne mailform.txt.
55falco
Profil
děkuji

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0